Ga naar de inhoud

Seksmaatje, wat zijn de regels en hoe vind je een goede?

Update:
seksmaatje

Friends with Benefits (FWB) – de term die vaak geassocieerd wordt met ‘de ultieme droom van veel singles’. Het is een relatie waarin je een vriendschap deelt met iemand, terwijl je ook seksueel actief bent. Kort gezegd, vrienden met extra (seksuele) voordelen. Het lijkt simpel – goede vriendschap, geweldige seks, geen verplichtingen. Zoals met veel dingen in het leven, komt er meer bij kijken dan je aanvankelijk denkt.

Hoe vind je een (goed) seksmaatje en wat zijn de regels waaraan je je moet houden?

Wat is een seksmaatje?

In de wereld van dating apps en snelle connecties lijkt een seksmaatje dé ideale oplossing voor mensen die zowel vriendschap als lichamelijk plezier willen. Maar wat betekent het eigenlijk? Het is simpel – een seksrelatie draait om het delen van een vriendschap met seksuele activiteiten, zonder de verplichtingen van een traditionele relatie. Het is de perfecte balans tussen goede vriendschap, geweldige seks, zonder de vastigheid van een relatie. Toch zitten er wat haken en ogen aan.

Klinkt makkelijker gezegd, dan gedaan

Het lijkt als de perfecte setting, maar het is niet zo eenvoudig. Wat als er onverwacht gevoelens opkomen? Wat als de verwachtingen niet op één lijn liggen? Het is belangrijk om te begrijpen dat een seksrelatie gecompliceerd kan worden. Het behouden van een goede vriendschap en bevredigende seksuele connectie, zonder dat het naar een diepere emotionele verbintenis gaat, vereist enkele belangrijke regels en afspraken.

Hoe krijg je een seksmaatje?

In de zoektocht naar een seksmaatje is het van belang om de juiste stappen te zetten. Het begint met de keuze van de juiste persoon. Soms is het verstandiger om te kijken naar nieuwe connecties boven bestaande vriendschappen, om eventuele complicaties te verminderen. Want die goede vriend(in) wil je absoluut niet kwijt.

Vervolgens draait alles om het creëren van een band en het opbouwen van vertrouwen. Een succesvolle seksmaatjes-relatie gedijt op een solide basis van connectie, duidelijkheid en wederzijds begrip. Het is een proces dat tijd en aandacht vergt, maar de vruchten ervan kunnen zoet zijn.

Zorg ervoor dat diegene vrij is van serieuze verplichtingen voordat je de seksrelatie aangaat. Duidelijkheid hierover voorkomt later een hoop onverwachte wendingen. Het zou natuurlijk vreselijk zijn als je erachter komt dat jouw seksmaatje al een relatie blijkt te hebben. Of je moet daarmee akkoord zijn.

Wanneer de tijd rijp is, is het moment daar om aan te geven wat jij wilt en haar of hem de keuze te geven om deel te nemen. Eerlijkheid en openheid zijn hierbij de sleutel. Het voorkomt misverstanden en legt de kaarten op tafel, waardoor beide partijen weten waar ze aan toe zijn. In praktijk wordt het maken van afspraken over het niet hebben van verplichtingen vaak genegeerd. Maar zonder afspraken loopt het niet altijd goed af.

Cruciale regels voor een seksmaatje

Om een soepele seksrelatie te waarborgen, zijn er 10 essentiële regels. Houd je stevig vast:

  1. Wees niet te gretig: bewaar je vrijheid en vermijd behoeftig gedrag om de aantrekkingskracht te behouden. Een gezonde balans tussen onafhankelijkheid en connectie is cruciaal.
  2. Houd jullie seksmaatje-relatie privé: respecteer elkaars privacy en deel geen intieme details met anderen. Discretie is van vitaal belang voor respect en vertrouwen.
  3. Houd het casual: voorkom dat de relatie te serieus wordt; behoud een lichte en informele sfeer. Beperk ontmoetingen tot 1 of hooguit 2 keer per week.
  4. Wees eerlijk: transparantie is de sleutel tot succes. Wees eerlijk over andere relaties en opkomende gevoelens om teleurstellingen te voorkomen.
  5. Hak de knoop door bij interesse in anderen: openlijke en respectvolle communicatie is essentieel als een van jullie interesse toont in anderen. Voorkom verwarring en onnodige emoties.
  6. Maak snel een keuze bij opkomende verliefdheid: beslis snel of je de relatie wilt verdiepen of beëindigen zodra gevoelens ontstaan. Dat bespreken voorkomt verwarring.
  7. Doe het veilig: veiligheid staat voorop. Gebruik altijd bescherming om ongewenste situaties te voorkomen.
  8. Wees een goede vriend(in): een seksmaatjes-relatie vereist fysieke connectie en vriendschap. Behandel elkaar met respect en vriendelijkheid.
  9. Maak goede afspraken: duidelijke communicatie is cruciaal. Bespreek verwachtingen en maak goede afspraken, vooral in een meer volwassen en ervaren context.
  10. Ga ervan uit dat de relatie vroeg of laat eindigt: wees voorbereid op het natuurlijke eindpunt van een seksmaatjes-relatie en behoud een realistisch perspectief.

Een seksmaatje vinden via een dating app

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Terwijl sommigen dromen van een langdurige relatie, verlangen anderen simpelweg naar wat tijdelijk plezier. In dit digitale tijdperk lijken dating apps de onmisbare schakel te zijn voor beide groepen. Je hoeft niet eens je huis te verlaten om te kunnen chatten met zoveel Nederlandse mannen of vrouwen als je wilt. Geen dronken nachten meer in bars of clubs, geen blauwtjes meer lopen met totale vreemden.

Deze datingapps brengen het ontmoeten van gelijkgestemden naar een nieuw niveau, waarbij de drempel om in contact te komen aanzienlijk wordt verlaagd. Je kiest eenvoudig voor de term ‘alleen plezier’ en iedere dating-app lid snapt wat je bedoelt.

Populaire dating apps voor intiem contact:

1. Only Flirts

Met gratis registratie, chat met gelijkgestemde singles en eenvoudige flirtmogelijkheden, biedt deze app direct toegang tot een actieve gemeenschap.

2. Afspraak

Gericht op vrijblijvende relaties, deze app heeft een functionele en gebruiksvriendelijke website en een grote, actieve ledenbasis.

3. Datemij

Voor wie op zoek is naar vrijblijvende ontmoetingen met snelle contacten, biedt deze app gemakkelijk en ongecompliceerd flirten.

4. Victoria Milan

Voor discrete relaties met gegarandeerde discretie en veilig en anoniem flirten.

5. Parship

Gericht op serieuze relaties met een hoog slagingspercentage en een uitgekiend matching-systeem op psychologische basis.

Zo zijn er nog tal van dating-apps met het doel om ondeugend te zijn. Grindr is speciaal voor homofiele mannen, Haar is gericht op alleen vrouwen, bij Puur kun je anoniem stout chatten, Feeld is bedoeld voor trio’s en werkt VolwassenVriendZoeker (Adult Friend Finder) het beste voor de swingersgemeenschap. Het is maar wat je zoekt!

Andre Hazes geniet van ‘Friends with Benefits relatie’

Bekijk de video van het interview hieronder >>

Succes (en veel plezier!)

Meer over: