Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

Lekkere en makkelijke barbecue recepten

Wat is er nou lekkerder dan een zomerse dag afsluiten met een barbecue? Ook als je door het warme weer geen energie hebt om lang voor de grill te staan, is er geen reden om de barbecue uit te laten. Kijk maar eens naar de volgende 5 barbecue recepten.

Deze recepten zijn makkelijk te maken en hartstikke snel klaar!

Tekst gaat onder de advertentie verder.

1. Zomerse kip mojito

Als je aan cocktails denkt, dan denk je automatisch aan de zomer. Ben jij gek op mojito’s? Dan is dit kiprecept met mojito marinade echt iets voor jou!

Ingrediënten

  • 4 kippenpootjes
  • 3 eetlepels witte rum
  • Limoen
  • Avocado
  • Munttakjes
  • 1 schepje suiker

Recept

Doe de kippenpootjes met de munttakjes in een afsluitbaar zakje. Mix de rum en de suiker met het sap van de limoen en giet dit in het zakje erbij. Doe het zakje dicht en masseer de marinade in de kip. Laat de kip minimaal 30 minuten marineren. Verwarm ondertussen de barbecue. Leg de kippenpootjes op de grill en laat beide kanten goed gaar worden. Serveer de kippenpootjes met de avocado en eventueel schijfjes limoen. Eet smakelijk!

2. Heerlijke harissa honing worstjes

De combinatie van pittige harissa en zoete honing maken deze worstjes extra lekker. Pluspunt: je maakt ze in slechts 20 minuten.

Ingrediënten

  • Cocktailworstjes
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel harissa
  • 1 eetlepel sinaasappelsap
  • Halve theelepel kaneel
  • Satéprikkers

Recept

Verwarm de barbecue. Leg de worstjes erop en wacht tot ze aan alle kanten bruin zijn. Mix de honing, de harissa, de sinaasappelsap en het kaneel. Voeg een snufje zout toe. Giet de helft van de mix over de worstjes heen en laat ze nog 1 minuutje op de barbecue liggen. Maak een spiesje door de worstjes op een satéprikkertje te prikken. De rest van de mix gebruik je als dip. Jammie!

3. Paprika pakketjes met feta

Dit recept is vegetarisch, dus ideaal voor als je gasten ontvangt die geen vlees eten. De combinatie van paprika en feta maakt dit recept overheerlijk.

Ingrediënten

  • Halve gesneden, rode ui
  • 4 kleine courgettes
  • 16 cherrytomaatjes
  • 16 zwarte olijven
  • 200 gram feta
  • 2 eetlepels basilicum
  • olijfolie
  • 4 rode paprika’s zonder zaadjes

Recept

Doe de ui, courgette, cherrytomaatjes en de olijven gesneden bij elkaar in een bak. Kruimel hier de feta overheen en voeg de basilicum toe. Schenk hier een scheutje olijfolie overheen. Snijd daarna de paprika’s door de helft en verdeel de mix over de helften. Verpak de paprika’s in aluminiumfolie. Leg de paprika’s op een bakplaat op de barbecue. Laat ze hierop staan tot de groenten zacht zijn.

4. BBQ garnalenspies met courgette

De bbq-garnalenspies is een ultieme barbecueklassieker. De combinatie met courgette maakt het tot een heuse delicatesse.

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 gram cherry of snoeptomaatjes
  • 6 sateprikkers
  • Doosje knoflook garnalen

Recept

Zet de barbecue aan en verwarm een grillpan voor op de bbq mee mee. Snijd de courgette in plakjes van 1 cm dik en laat dit even trekken in het mengsel van de gedroogde oregano en olijfolie. Rooster de courgette 10 minuten op de barbecue en schep af en toe om. Voeg na 5 minuten de tomaten toe op de grill. Rijg ondertussen de garnalen aan de sateprikker en grill deze 4 tot 5 minuten mee. Vergeet ze niet halverwege te keren - en klaar ben je!

Tip: laat de sateprikkers een paar uur weken in water. Dan verbranden ze minder snel op de barbecue.

5. Salade van meloen en venkel

Geen enkele barbecue is compleet zonder salade. Verras je gasten met deze frisse salade!

Ingrediënten

  • 1 galiameloen
  • 1 venkelknol
  • 15 gram verse dille
  • Halve theelepel zeezout
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels dragonazijn
  • 2 eetlepels kapperappeltjes
  • Peper naar smaak

Recept

Je hebt er misschien wel wat voor nodig, maar het recept is heel simpel. Schil en snijd de meloen in dunne plakjes en verwijder de zaden. Snijd daarna de harde stukken van de venkel, dit moet je weggooien. Snijd de rest van de knol in de lengte in dunne plakjes en snijd de dille fijn. Meng daarna de meloen, venkel, zeezout en dille in een kom. Meng daarna in een aparte kom de crème fraîche met de mosterd, honing, olie en azijn tot een volle dressing. Breng, indien nodig, op smaak met wat peper. Voeg tot slot de dressing door de salade en maak het af met de kapperappeltjes.

Lees ook:

Auteur: Tara Stokdijk en Ilse Bloemendal