Ga naar de inhoud

Beter slapen met een verzwaringsdeken, zó werkt het!


Een goede nachtrust is erg belangrijk. Een volledige nacht slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Een verzwaringsdeken is een steeds populairder middel om in slaap te komen. Lees hier hoe zo’n deken werkt, waarom je er sneller van in slaap valt en waar je hem koopt voor een zeer goede prijs!

Wat is een verzwaringsdeken?

Zoals de naam al een beetje verklapt, is een verzwaringsdeken een deken die zwaarder is gemaakt. Een normale deken weegt ongeveer 1,5 kilo, een verzwaringsdeken tussen de 3 en 15 kilo. Dit extra gewicht zorgt voor een gelijkmatige druk op je lichaam. Dit drukkende gevoel geeft je een veilig, geborgen en ontspannen gevoel in bed. Vergelijk het maar met diepe druk stimulatie. Dit is een methode waarbij prikkelverwerking in de hersenen wordt gestimuleerd. Hierdoor ontspant je zenuwstelsel en wordt pijn verlicht. Je hersenen worden gestimuleerd om serotine en dopamine aan te maken, waardoor je angst minder wordt en stemming verbetert. Tot slot wordt er minder van het stresshormoon cortisol aangemaakt, wat leidt tot een betere nachtrust. Kortom: een verzwaringsdeken zorgt voor meer ontspanning, waardoor je rustiger in slaap valt en langer blijft slapen

Verzwaringsdeken kan helpen bij:

  • ADHD
  • Slapeloosheid
  • Slaapstoornissen
  • Autisme
  • Angststoornissen
  • Depressie
  • Stress
  • PTSS
  • Restless legs syndroom

Koop hem bij de Action 

Verzwaringsdekens zijn er in allerlei soorten en maten. Wie een mooie aanbieding zoekt, doet er goed aan om naar de Action te gaan. Action verkoopt namelijk een spotgoedkoop verzwaringsdeken van prima kwaliteit. De verzwaringsdeken van de Action is gevuld met glaskralen. Deze zorgen voor een kalmerend effect.

Het gewicht van een verzwaringsdeken hangt af van jouw eigen gewicht. De verzwaringsdeken van de Action is geschikt voor mensen tussen de 65 en 85 kilo. De deken weegt 7 kilo en is 140 bij 200 cm groot. De mooie grijze kleur past in elk interieur. De verzwaringsdeken is alleen online te verkrijgen. Voor maar 29.95 euro lig je er heerlijk comfortabel bij. 

TIP: de deken is ook fijn voor op de bank. Met een verzwaringsdeken kom je even helemaal tot rust. Het voelt net alsof je een fijne, warme knuffel krijgt! 

Bekijk hier de verzwaringsdeken van de Action

Verzwaringsdeken

Lees ook:

Meer over: