Ga naar de inhoud

Verwarming uit en genieten in het buitenland!

Update:
verwarming uit

De energiekosten reizen de pan uit! Door de hoge gasprijs willen we allemaal graag besparen. Thuisblijven en allerlei energiebesparende maatregelen nemen is een idee. Is het niet veel leuker om te overwinteren in een warm land dichtbij? Ontvlucht de kou en geef je geld uit aan iets leuks. Laat je inspireren door deze bestemmingen.

Stookkosten versus reizen – verwarming uit is een goed idee

In de maanden november en december ontvang je 190 euro als tegemoetkoming op je hoge energie kosten. Dit wordt veelal verrekend met de factuur van je energieleverancier of gestort op je bankrekening. In plaats van een dikke trui aan te doen, je verwarming minimaal te gebruiken of tochtstrips te plaatsen behoort je koffer pakken en vertrekken naar een zonnige bestemming ook tot de mogelijkheden! Van het geld wat je kwijt zou zijn aan je energierekening huur je bijvoorbeeld een maand een verblijf in Spanje. Zo ontvlucht je mooi de kou van ons kikkerlandje. 

Profiteren van besparing: verwarming uit

Wanneer je Nederland voor 1 of 2 maanden achter je laat kun je voor dat geld ook naar Zuid-Spanje, de Canarische eilanden of naar Italië (Sardinië of Sicilië). Je moet het wel durven natuurlijk. Nu zou het moment kunnen zijn om goedkoop te overwinteren in een warmer land dan Nederland. Boodschappen zijn gemiddeld 30% goedkoper in Spanje

Overwinteren in Spanje, top 5

Spanje is een relatief mild land waar het hele jaar door weinig neerslag valt. Je kunt naar deze bestemmingen zoeken via een app voor huurwoningen zoals Idealista of fotocasa of via Facebookgroepen. Bekijk onze top 5 van warme bestemmingen in (Zuid) Spanje:

1. Het Canarische Eiland, Gran Canaria is de warmste plek van Spanje in de winter. Maspalomas, Mogan en Playa del Ingles zijn het meest bekend op dit eiland en hebben prachtige stranden. Het hele jaar door schommelt de temperatuur over het algemeen rond de 27 graden. ’s Nachts koelt het af naar ongeveer 18 graden.

2. Costa de la Luz, wat in het Nederlands ‘Kust van het Licht’ betekent, is de kust van de provincies Huelva en Cádiz. Het stadje Tarifa, het zuidelijkste puntje van deze Costa én van Europa, ligt slechts 14 kilometer ten noorden van Marokko. Bij goed weer kun je Marokko zien liggen.

3. Costa del Sol, Spaans voor zonnekust, is de kust van de provincia Málaga. Marbella, Benalmadena, Torremolinos en Malaga zijn bekende plaatsen om te overwinteren. 

4. Costa Tropical is de kust van de provincie Granada. De Spaanse Costa Tropical ligt in het zuidelijk deel van Spanje, regio Andalusië, in de provincie Granada. Deze prachtige kust bevindt zich tussen de Costa de Almería en de Costa del Sol. Bekende plaatsen hierin zijn Almuñécar, Motril en Salobreña.

5. De Costa Blanca (Spaans voor witte kust) is te vinden in het zuidoosten van Spanje tussen de dorpen Denia en Pilar de la Horadada. De temperatuur is gemiddeld 18 graden. Bekende plaatsen in deze costa zijn Alicante en Benidorm. 

Vliegtickets kopen of met de auto reizen?

Een gemiddeld vliegticket om te gaan overwinteren in Zuid-Spanje is vanaf 100 euro per persoon mogelijk. De vliegtijd is gemiddeld tussen de 2 en 4 uur vliegen. Wanneer je met een auto van gemiddelde grootte naar de Costa del Sol zou rijden ben je ongeveer zo’n 600 euro aan brandstof kwijt voor de heen en terugreis van 2 dagen. Een meer betaalbare reis kan ook een busreis zijn, zeker als je naar een van de bekende en grote steden gaat. 

Huis huren in Zuid-Spanje

De gemiddelde prijs voor een bungalow voor 2 of 4 personen ligt zo tussen de 30 en 60 euro per nacht. De prijs voor een hele maand huur van een appartement of bungalow ligt gemiddeld tussen de 600 en 1.000 euro. Dit is veelal inclusief gebruik van water en stroom en vaak ook internet. Wie goed zoekt kan iets goedkopers tegenkomen natuurlijk. Het meest voordelige is om een huis te huren zonder tussenkomst van een makelaar: rechtstreeks huren bij de verhuurder.

Zo krijgt de energiecrisis toch nog een positieve wending door er een mooi avontuur en een onvergetelijke ervaring van te maken! 

Meer over: