Ga naar de inhoud

Tot over je oren verliefd, terwijl je diegene niet aantrekkelijk vindt, kan dat?

Update:
verliefd-onaantrekkelijk

Het begint eerst te kriebelen en voordat je het weet heb je een heleboel vlinders in je buik. Je bent verliefd! Dat je daadwerkelijk verliefd zou worden, had je nooit gedacht. Het uiterlijk van diegene vind je namelijk helemaal niet aantrekkelijk.

Hoe kun je tot over je oren verliefd worden, terwijl je diegene uiterlijk niet aantrekkelijk vindt? Je leest het in dit artikel.

Verliefd zonder uiterlijke aantrekkingskracht

Verliefd worden op iemand die je fysiek niet aantrekkelijk vindt, ligt niet echt voor de hand. Toch kan het wel degelijk. Fysieke aantrekkingskracht is namelijk slechts 1 van de vele factoren die een rol spelen bij het ontwikkelen van verliefdheid. Het is mogelijk dat je verliefd wordt op basis van andere eigenschappen, zoals persoonlijkheid, gevoel voor humor, intelligentie of gedeelde interesses. Bovendien wordt verliefdheid versterkt door het gevoel van verbondenheid dat ontstaat door het delen van ervaringen en het opbouwen van intimiteit. Soms spelen ook onbewuste factoren, zoals geur of stemgeluid, een rol in het ontstaan van verliefdheid. Kortom, aantrekkelijkheid is slechts 1 van de vele factoren die kunnen bijdragen aan verliefdheid!

Hoe word je verliefd op iemand?

Verliefd worden is een complex proces dat wordt beïnvloed door verschillende factoren. Denk aan fysieke aantrekkingskracht, emotionele verbinding en sociale invloeden. Over het algemeen begint verliefdheid met een gevoel van aantrekkingskracht tot iemand anders. Dit wordt vaak veroorzaakt door fysieke aantrekkingskracht, zoals aantrekkelijke eigenschappen, geur of stem. Maar ook andere factoren kunnen een rol spelen, zoals gemeenschappelijke interesses, waarden of persoonlijkheidstrekken. Ga maar eens bij jezelf na, wat vind jij aantrekkelijk bij een ander?

Naast fysieke aantrekkingskracht spelen ook emotionele factoren een rol bij verliefd worden. Mensen voelen zich vaak aangetrokken tot iemand die hen begrijpt, steunt en aanmoedigt. Dit leidt tot een emotionele verbinding die verder gaat dan oppervlakkige aantrekkingskracht. Deze emotionele facturen zijn belangrijker dan je denkt. Het gevoel dat er iemand is die altijd voor je klaarstaat, is goud waard.

Ten slotte speelt de sociale omgeving ook een rol bij verliefdheid. Mensen zijn bijvoorbeeld vatbaarder voor verliefdheid als ze in een positieve gemoedstoestand zijn of als ze positieve feedback krijgen van hun vrienden en familie over de persoon waarop ze verliefd zijn. Dit is iets waar veel mensen niet over nadenken. Denk maar terug, hoe voelde jij je voordat je aan het daten was? Waarschijnlijk was je op dat moment gelukkig, zodat je openstond voor de liefde. Het gezegde ‘je kunt een ander niet gelukkig maken als je zelf niet gelukkig bent’ bestaat niet voor niets.

Het proces van verliefd worden is dus complex en wordt beïnvloed door verschillende factoren. Het is belangrijk om te onthouden dat verliefdheid voor iedereen anders voelt en dat het soms tijd kan kosten om te begrijpen wat je precies voelt.

Hoe weet je of je verliefd bent op iemand?

Verliefdheid uit zich op verschillende manieren en het ervaren ervan verschilt van persoon tot persoon. Toch is er een aantal veelvoorkomende symptomen die je hebt als je verliefd bent:

  1. Je denkt constant aan de ander en kunt je gedachten niet van hem/haar afhouden.
  2. Je voelt je gelukkig en blij als je bij de ander bent, of zelfs alleen al als je aan hem/haar denkt.
  3. Je krijgt vlinders in je buik en voelt je nerveus of opgewonden als je de ander ziet of spreekt.
  4. Je wilt graag bij de ander zijn en tijd met hem/haar doorbrengen.
  5. Je voelt je aangetrokken tot de ander op emotioneel, fysiek en/of intellectueel niveau.
  6. Je hebt het gevoel dat je alles voor de ander zou doen en wilt hem/haar gelukkig maken.

Hoe weet je of de ander verliefd is op jou?

Het kan soms lastig zijn om te weten of de ander verliefd op jou is, omdat mensen verschillende manieren hebben om hun gevoelens te uiten. Hier zijn echter enkele aanwijzingen die erop kunnen wijzen dat de ander verliefd op jou is, diegene:

  1. wil veel tijd met je doorbrengen en vindt het moeilijk om afscheid van je te nemen.
  2. is geïnteresseerd in jou en stelt veel vragen over jouw leven, interesses en persoonlijkheid.
  3. is attent en zorgzaam en willen je graag helpen en ondersteunen.
  4. maakt oogcontact met je en lachen veel naar je.
  5. probeert fysiek dicht bij je te zijn, zoals door naast je te zitten of tegen je aan te leunen.
  6. laat je weten dat hij/zij je mist als jullie niet bij elkaar zijn.
  7. complimentjes geeft en laat weten dat hij/zij je leuk vindt.

Meer over: