Hoe kun je tot over je oren verliefd worden, terwijl je diegene uiterlijk niet aantrekkelijk vind?

Of vinden anderen alleen maar dat dat niet kan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt verliefd worden op andere eigenschappen dan iemands uiterlijk. Toegevoegd na 2 minuten: Het kan zijn of haar stem zijn, of de keuze van kleding, muziek, behang of auto. Het kan zijn of haar maatschappelijke positie zijn, of de geur, het werk dat iemand doet of de manier waarop de persoon in kwestie naar je kijkt. En zo zijn er nog wel een paar miljoen aspecten die een verliefdheid kunnen veroorzaken.

geur speelt een grotere rol dan we denken. misschien ruikt hij voor jou heel lekker?

Waarschijnlijk beantwoordt diegene niet of niet geheel aan het heersende ideaal van wat mooi zou zijn, Maar diep in je hart vind je het wel leuk om naar te kijken, juist omdat het net een beetje anders is. En stem, geur en de sfeer die iemand om zich heen heeft, b.v. rust, doen ook veel. Als je voelt dat je graag dichtbij die persoon wilt zijn, dan ben je gewoon verliefd.

Dat kan niet denk ik.Je wordt niet verliefd op een verpakking die jou niet aantrekt.Iets in zijn of haar uiterlijk zal je heel erg bevallen, misschien weet je nog niet wat het is, maar het is er.

Misschien dat het bij jouw kan, maar bij mij is dat (nog) niet gelukt. Als ik op iemand verliefd wordt vind ik haar ook aantrekkelijk. Het gebeurd wel meer dan een dat het andersom gebeurd, soms vind ik iemand wel aantrekkelijk maar ben ik niet verliefd op haar.

Aangezien ik meestal verliefd wordt op jongens die vooral heel lief zijn en minder aantrekkelijk snap ik het helemaal. Het komt denk ik doordat je niet alleen naar uiterlijk kijkt. Dat is wel een leuk iets, maar als iemand er alleen maar leuk uitziet werkt dat ook niet. Zolang je die persoon niet lelijk vindt, maar gewoon neutraal, dan overheerst het karakter en kan je verliefd worden op die persoon. Waarschijnlijk zie je uiteindelijk ook de aantrekkelijke punten van die persoon, want die heeft iedereen wel.

nee, dat kan ook echt niet. je gaat in tegen je natuur. Die verteld je namelijk al heel duidelijk dat dit het niet is. Dat is toch niet erg?

Het draait niet allemaal om uiterlijk lijkt mij. Als die person heel erg lief voor je is, aandacht heeft, grappig is, een mooie oogopslag heeft of een prachtig mens is, wat zegt uiterlijk dan nog? Je kunt een mooie verpakking hebben maar op den duur gaat dat vervelen. Wat blijft is de innerlijke schoonheid van de mens. Die kan je blijven boeien, verrassen, emotioneren etc. Uiterlijk is oppervlakkig en is mooi als dat er bij komt maar ja wat is mooi? Heel subjectief.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100