Draai voor klassieke weergave

8 tips om je vakantiegevoel vast te houden

Onderhand is de zomervakantie in elk deel van Nederland weer afgelopen. Het kan flink balen zijn als de vakantie waar je zo naar uitkeek weer voorbij is. Gelukkig zijn er een aantal manieren om dat heerlijke vakantiegevoel nog even vast te houden.

1. Extra vrije dagen

Neem een aantal dagen extra vrij na je vakantie. Door gelijk de dag na je vakantie weer te gaan werken, verlies je in één klap het vakantiegevoel. Als je nog wat extra dagen hebt om op je gemak de koffers uit te pakken, wasjes te draaien en je voor te bereiden op je werk, lukt het beter om de rust nog even te bewaren.

2. Ga de buitenlucht in

Op vakantie ben je bijna de hele dag buiten. Thuis is dat vaak niet zo. Zorg ervoor dat deze overgang niet zo abrupt is en ga bij terugkomst ook lekker vaak naar buiten. Wandelen in de buitenlucht geeft je gegarandeerd een goed gevoel.

3. Neem de vakantie mee naar huis

Had je op vakantie bepaalde gewoontes? Ging je bijvoorbeeld veel fietsen met je partner of dronken jullie na het eten vaak een cocktail? Of is er een bepaald gerecht dat jullie op vakantie vaak aten? Houd dit thuis ook allemaal aan. Stap op die fiets, drink die cocktail en maak dat gerecht. Ook kan het zijn dat een bepaald liedje je echt aan deze vakantie doet denken. Of brengt een bepaalde geur je weer helemaal terug, omdat je op vakantie elke dag dat parfum droeg. Heerlijk om op die manier weer even het vakantiegevoel te ervaren.

4. Wel een boek geen tv

Veel mensen verslinden boek na boek op vakantie, terwijl ze thuis weinig lezen. Tv kijken wordt thuis echter wel veel gedaan en op vakantie helemaal niet. Laat bij thuiskomst de televisie ook nog een paar weken uitstaan en pak er een boek bij. Goede gewoontes moet je proberen vast te houden!

5. Foto's plakken

Baal je van een regenachtige dag? Ga lekker met je vakantiefoto’s aan de slag! Alleen al door je vakantiefoto’s terug te kijken, waan je je weer even op die tropische bestemming. Maar je kunt er natuurlijk ook iets leuks mee doen, zoals er een fotoalbum van maken. Zo heb je al je foto’s mooi bij elkaar als een aandenken voor later.

6. Behoud dat kleurtje

Zie je je lekkere bruine kleurtje langzaam verdwijnen? Grote kans dat het Nederlandse weer je niet de mogelijkheid biedt om bij te blijven bruinen. Balen! Maar wist je dat je helemaal geen zon nodig hebt om je kleurtje te behouden? Je kunt bijvoorbeeld een spraytan nemen of zelf aan de slag gaan met zelfbruiner. Dit hoef je natuurlijk niemand te vertellen. Laat iedereen maar denken dat het door je vakantie komt.

7. Houd contact met vakantievrienden

Door af te spreken met de mensen die je op vakantie hebt ontmoet, herleven jullie weer helemaal de gezelligheid van toen.

8. Plan gelijk weer een vakantie of weekendje weg

Het kan een vervelend gevoel zijn om niks leuks in het vooruitzicht te hebben. Door snel weer een vakantie of weekendje weg te boeken, heb je weer iets nieuws om naar uit te kijken.

Auteur: Tara Stokdijk