Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

De 4 beste eilanden met zongarantie

Wil je graag een vakantie met zongarantie? Een zonnig eiland met witte stranden, maar dan niet té ver weg… gelukkig vind je in Europa genoeg eilanden waar je voordelig naar toe kunt. Kies uit deze toppers jouw favoriete eiland en vlieg eruit!

De Canarische Eilanden: de meeste zongarantie

Ga je voor zon, zon en nog eens zon, dan moet je hier zijn. Met circa 4800 zonuren per jaar zijn de Canarische Eilanden veruit koploper in Europa. Door de Noordoostpassaat en de Canarische stroom is het vrijwel constant lekker weer met veel zon, maar niet verzengend heet. Last minutes naar de Canarische Eilanden zijn dan ook ruim voorhanden. 

Malta: voor elk wat wils

Malta moet het met iets minder zonuren doen, maar scoort met bijna 3000 nog ver boven het gemiddelde in Europa. Deze archipel is geknipt voor actievere vakantiegangers. Met zijn schitterende natuur, helderblauwe water en mediterrane temperaturen is Malta een ideale bestemming om te duiken, snorkelen en wandelen.De hoofdstad Valetta staat bekend om haar grote rijkdom aan historische gebouwen. De stad staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO en je struikelt er dan ook over de historische bezienswaardigheden. Kortom: Malta biedt cultuur, ontspanning én actieve uitdagingen. Allemaal op nog geen 4 uur vliegen!

De Balearen: witte stranden, groene parels

Ibiza en Mallorca zijn natuurlijk veruit de bekendste eilanden van de Balearen, maar wist je dat deze eilandengroep voor de Spaanse kust in de Middellandse zee uit in totaal 6 eilanden bestaat? Formentera, Menorca, Cabrera en Dragonera zijn veel minder bekend, maar minstens zo mooi! Formentera is een verborgen pareltje, uitsluitend bereikbaar via Ibiza maar veel minder toeristisch. Voor de mooiste natuur moet je op Menorca zijn, het groenblauwe eiland dat door UNESCO is uitgeroepen tot biosfeerreservaat. En kun je niet kiezen? Ga dan eilandhoppen! Diverse reisorganisaties bieden dat aan bijvoorbeeld en je ontdekt in één vakantie alle eilanden van de Balearen.

Madeira: wandelparadijs

Adembenemende panorama’s, woeste kliffen, watervallen, spelende dolfijnen en overal waar je kijkt bloeiende bloemen ... Madeira heeft het allemaal. Deze Portugese eilandengroep vormt, met haar weelderige bloemenpracht, sprookjesachtige laurierbossen en vele wandelpaden een uitstekende bestemming voor wandelaars. Madeira wordt niet voor niets het bloemeneiland genoemd.

Zin in de zon? Bekijk dan hiernaast het beste aanbod.