Ga naar de inhoud

Winterzonbestemmingen, ontdek deze droomvakanties

Update:
Winterzonbestemmingen
In samenwerking met:

Op zoek naar een winterse ontsnapping naar de zon? We hebben precies wat je nodig hebt! Laat die koude, sombere wintermaanden achter je en omarm de warmte en het zonnige weer op enkele betoverende bestemmingen. Hier is een dosis inspiratie voor de ultieme winterzonvakantie.

Ken je deze winterzonbestemmingen al? Top 3 zonvakanties

Bereid je voor op witte zandstranden, turquoise wateren en avonturen die je nooit meer vergeet. Met deze uitgebreide informatie over winterzonbestemmingen kun je nu al beginnen met het plannen van je droomvakantie in de zon!

1. Egypte: Verwen jezelf met de eeuwige zonneschijn

Egypte staat bovenaan de lijst voor een winterzonvakantie, en met goede reden. Hier schijnt de zon het hele jaar door, zelfs in de winter. Een vakantie met FTI naar Egypte betekent moeiteloos genieten. De vliegtijd vanuit Nederland naar Egypte is ongeveer 4 tot 5 uur. Tips om te bekijken, wanneer je in Egypte bent:

  • Hurghada: Deze stad aan de Rode Zee trekt bezoekers met zijn gouden zandstranden en bruisende nachtleven. Ideaal voor strandliefhebbers en feestgangers. De wintermaanden in Hurghada bieden milde temperaturen van rond de 20-25°C, ideaal voor winterzon.
  • Marsa Alam: Een ongerepte schat aan de Rode Zee, beroemd om zijn prachtige koraalriffen. Perfect voor snorkelaars en duikers. In de winter schommelen de temperaturen hier tussen 22-27°C, wat perfect is voor zowel ontspannen als actieve vakanties.
  • Sharm el Sheikh: Deze kosmopolitische badplaats biedt luxe resorts en bruisende bazaars. Geniet van watersporten en het bruisende nachtleven. De wintermaanden brengen hier aangename temperaturen van ongeveer 20-25°C, waardoor het een ideale winterzonbestemming is.

2. Canarische Eilanden: Het eeuwige paradijs

De Canarische Eilanden in Spanje zijn een winterparadijs met een altijd aangenaam klimaat. Warme temperaturen en zonneschijn het hele jaar door maken dit de perfecte ontsnapping aan de winterse blues. De gemiddelde vliegtijd naar een van de Canarische Eilanden vanuit Nederland bedraagt ongeveer 4 tot 5 uur. Tips over deze 3 eilanden:

  • Tenerife: Naast de stranden kun je hier de majestueuze vulkaan ‘El Teide’ verkennen, het hoogste punt van Spanje. Een echte voor op je ‘dit-moet-je-hebben-gezien’ lijst voor natuurliefhebbers. Tenerife biedt milde winterdagen met temperaturen rond de 20-25°C.
  • Lanzarote: Het unieke vulkanische landschap is als geen ander. Je kunt hier niet alleen ontspannen, maar ook genieten van de kunstwerken van César Manrique en zijn iconische Jameos del Agua. Lanzarote verwelkomt winterbezoekers met aangename temperaturen van ongeveer 18-23°C.
  • Gran Canaria: Dit eiland biedt een diverse ervaring, van de bruisende stad Las Palmas tot de indrukwekkende duinen van Maspalomas. Ideaal voor zowel strandliefhebbers als liefhebbers van stedelijk avontuur. Winterdagen op Gran Canaria zijn mild, met temperaturen die variëren van 19-23°C.

3. Dominicaanse Republiek: betoverend en exotisch

De Dominicaanse Republiek is een andere betoverende optie voor je winterzonvakantie. Hier kun je het hele jaar door genieten van de zon, zelfs in de winter. Een vakantie naar de Dominicaanse Republiek met FTI boek je snel en eenvoudig. De gemiddelde vliegtijd vanuit Nederland naar de Dominicaanse Republiek bedraagt ongeveer 9 tot 10 uur. Op de Dominicaanse Republiek kun je in de winter genieten van temperaturen tussen 26-30°C. Tips voor deze Caribische bestemming:

  • Punta Cana: Beroemd om zijn witte zandstranden en turquoise wateren. Punta Cana is een ware tropische oase waar je kunt zonnebaden op de poederachtige stranden en de warme Caribische zee in kunt duiken. Het is tevens een paradijs voor watersportliefhebbers, met mogelijkheden voor snorkelen, windsurfen en diepzeevissen.
  • Bayahibe: Een charmant vissersdorp met adembenemende stranden. Bayahibe staat bekend om zijn rustige en ongerepte kustlijn, perfect voor diegenen die willen ontsnappen aan de drukte. Vanuit hier kun je boottochten maken naar het paradijselijke Isla Saona, een eiland dat je betovert met zijn witte zandstranden en kristalheldere wateren.
  • Puerto Plata: Hier ontmoet je het bruisende Dominicaanse leven. Puerto Plata heeft een rijke geschiedenis en biedt de perfecte combinatie van cultuur en ontspanning. Verken historische plekken zoals Fort San Felipe, dwaal door de kleurrijke straten en breng een bezoek aan de lokale markten voor handgemaakte souvenirs.

Met al deze inspiratie voor winterzonbestemmingen kun jij alvast je winterzon vakantie gaan plannen!

In samenwerking met:

Meer over: