Draai voor klassieke weergave

De mooiste actieve reizen voor op je bucketlist

In samenwerking met:

Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel een bucketlist: een lijst van dingen of activiteiten die je nog wilt doen voor een bepaalde leeftijd, of voordat het niet meer kan. Wat zijn die bijzondere activiteiten die je écht moet hebben gedaan? We geven je hieronder enkele suggesties. Wij hebben ze inmiddels allemaal kunnen afstrepen van onze bucketlist. Doe het ook voordat je spijt krijgt!

Salkantay Trail naar de Machu Picchu in Peru

National Geographic heeft de Salkantay Trail uitgeroepen tot een van de 25 meest bijzondere trektochten ter wereld. Deze vijfdaagse tocht met in totaal 90 kilometer lopen, brengt je over traditionele Inca-paden uiteindelijk tot de Machu Picchu. Deze heilige Inca-stad is ook een echte bucketlist-bestemming, dus je slaat twee vliegen in één klap!

Het is een pittige tocht, met een hoogste punt bij de Salkantay Pas op maar liefst 4.600 meter hoogte. Maar je vermoeidheid verdwijnt bij het zien van alle prachtige vergezichten. En slapen in een glazen koepeltent op 4.000 meter hoogte, waar duizenden sterren je verlichten, is werkelijk fenomenaal.

De eerste dagen loop je door het hooggebergte en zie je de majestueuze besneeuwde bergtoppen boven je. Later gaat de tocht door tropische wouden. De afwisseling in landschappen is heel bijzonder.

The Gibbon Experience in Laos

Wil je echt iets bijzonders doen dat eng lijkt maar het helemaal niet is: ga dan een paar dagen de jungle van Laos in met de Gibbon Experience. Het doel is om de gibbons te spotten, maar ook al zie je die niet, dan is de trip zeker net zo fantastisch: je slaapt in enorme boomhutten, sommige zelfs 50 meter boven de grond. En om die te bereiken, ga je tokkelend (ziplinend) door het oerwoud! Het is niet gevaarlijk of vermoeiend. Maar wel ontzettend gaaf om als moderne Tarzan en Jane door de jungle te slingeren naar je boomhut. Als je ’s ochtends wakker wordt, hoor je gibbons krijsen. Met een beetje geluk zie je ze daarna ook nog.

De organisatie Gibbon Experience heeft een aantal ziplines en boomhutten gebouwd om toeristen de gelegenheid te geven wat van het Nam Kan National Park te laten zien. Via dit circuit kun je 2 of 3 dagen in het oerwoud verblijven onder begeleiding van gidsen. Er zijn verschillende varianten mogelijk, Daardoor is er voor iedereen een geschikt programma te doen, ongeacht de persoonlijke conditie

Golfen bij de Hans Merensky Country Club in Zuid-Afrika

We hebben als golfers redelijk wat banen op de wereld gezien. Eentje die ons altijd bij zal blijven is de Hans Merensky Country Club. Deze 18 holes golfbaan is in 1967 opgericht en bevindt zich in Phalaborwa aan de westgrens van het Kruger Nationaal Park.

Wat de golfbaan voor ons zo bijzonder maakt is dat het wild er ook lijkt te golfen. Sta niet raar op te kijken als je bal van de green wordt opgepakt door een aap. Of dat je bal als verloren moet worden beschouwd omdat deze net te dicht bij een waterhindernis ligt waar op dat moment twee nijlpaarden elkaar het leven zuur lijken te maken. Naast genoemde dieren wonen er ook giraffen, krokodillen en meer dan 200 vogelsoorten op het terrein van de golfbaan.

Gezien de ligging vlak naast het Kruger Nationaal Park is dit een perfect begin of juist afsluiting van enkele dagen wildsafari in het beroemde park

Een trektocht door de rijstvelden van Sapa in Vietnam

In het noorden van Vietnam, zo’n 350 kilometer van Hanoi ligt Sapa. Rondom deze plaats liggen mooie rijstvelden. De beste manier om deze te bezoeken is door het maken van een georganiseerde tocht onder begeleiding van een ervaren gids. Wij hebben de toer geboekt bij Sapa Sisters. Deze organisatie staat heel goed bekend en heeft vrouwelijke gidsen van de Hmong-stam. Zij komen allemaal uit deze regio en kennen het gebied op hun duimpje.

Wij hebben de rijstvelden bezocht begin 2018. In die tijd kan het koud zijn, we hadden zelfs vorst tijdens onze overnachtingen. Ook hangt er vaak een dikke mist. Toch was de trekking van drie dagen heel bijzonder, niet in de laatste plaats door de informatie die onze gids ons gaf over het leven als vrouw in de Hmong stam. Ook was het heel bijzonder om twee homestays mee te maken in de primitieve onderkomens van families. Het eten dat zij voor ons bereidden was heerlijk.

Geïnspireerd?

Op https://www.grijsopreis.nl/inspiratie-opdoen/bucketlist-actief/ vind je veel meer informatie over deze en andere bucketlistactiviteiten. Het platform grijsopreis.nl is een blog voor actieve 50-plussers die veel van de wereld willen zien.

 

In samenwerking met: