Ga naar de inhoud

De mooiste reisbestemmingen buiten de gebaande paden

Update:
Mooiste reisbestemmingen buiten de gebaande paden
In samenwerking met:

Ben je op zoek naar de mooist reisbestemmingen buiten de gebaande paden? Van de uiterste contrasten in Pakistan tot de 1001-en-één-nacht ervaring in Oezbekistan, van de hoogste bergen in Georgië tot de ultieme vakantiebestemming Albanië? Lees dan vooral verder.

Wij hebben alvast 2 bijzondere reisbestemmingen voor je uitgelicht.

1. Oezbekistan: reis langs de legendarische zijderoute

De verrassende bestemming Oezbekistan! Met een vakantie in Oezbekistan maak je een reis langs de legendarische Zijderoute. Het, vanwege zijn natuur en cultuur, fascinerende land in Centraal-Azië was ooit het kloppend hart van de handelsroute tussen het Oosten en het Westen.

Mix van islamitische en Russische cultuur

Oezbekistan grenst aan Kazachstan, Kirgizië, Tadzjikistan, Afghanistan en Turkmenistan. In het land waar de Oriënt nog zijn onveranderde gezicht draagt, word je er verrast door een mix van islamitische en Russische cultuur. Met Bukhara, Khiva en Samarkand als belangrijke handelssteden. Een vakantie in Oezbekistan begint meestal in de hoofdstad Tasjkent, dat enerzijds pronkt met moderne architectuur en anderzijds met historische moskeeën, islamitische scholen, Sovjet-gebouwen en aloude markten. De oudst bekende Koran is hier in het museum te vinden.

Treed in de voetsporen van Marco Polo

Met een door WorldExperts verzorgde rondreis door Oezbekistan treed je in de voetsporen van Marco Polo en ontwaar je zeldzame landschappen, prachtige architectuur en overweldigende cultuurhistorie. Beleef een avontuur uit Duizend-en-één-nacht in Oezbekistan.

De tekst gaat onder de afbeelding verder >>

2. Argentinië: ervaar de veelzijdigheid van dit land

De grote diversiteit van Argentinië maakt dit op één na grootste land van Zuid-Amerika tot een fantastische reisbestemming. Bij reizen naar Argentinië kun je vele kanten van dit veelzijdige land zien. Van tropische jungles, bruisende steden en uitgestrekte pampa’s tot inheemse volkeren en de hoge bergen van de Andes met zijn vulkanen en gletsjers.

Enorme noord-zuidexpansie

WorldExperts is al jarenlang gespecialiseerd in Argentinië-reizen. Tijdens deze reizen naar Argentinië ervaar je de afwisseling die dit land met zijn enorme noord-zuidexpansie te bieden heeft. Van de beroemde Iguazú watervallen in het noorden tot de hoofdstad Buenos Aires, dat ook wel het ꞌParijs van Zuid-Amerikaꞌ wordt genoemd. In het zuiden bevindt zich de indrukkwekkende wildernis van Patagonië en Tierra del Fuego, met Ushuaia als de meest zuidelijke stad ter wereld.

Bijzondere flora en fauna

Andere hoogtepunten van een vakantie Argentinië zijn het prachtige wijngebied rond Mendoza, de unieke natuur van de Ibera wetlands en een reis naar het schiereiland Valdés met zijn bijzondere flora en fauna. Je kunt ook de bergen en valleien rond de stad Salta in het noordwesten ontdekken, met wandelingen over oude Inca-paden. En niet te vergeten de eindeloze uitgestrektheid van de Argentijnse pampa met zijn traditionele gauchocultuur.

Ervaring om nooit meer te vergeten

Wordt het geen Oezbekistan of Argentinië voor jou? Denk dan eens aan een andere bijzondere reisbestemming? Naar Europa, Centraal-Azië, Azië, het Midden-Oosten, Afrika of Zuid-Amerika?

Bij WorldExperts begrijpen ze dat een reis niet zomaar een vakantie is, maar een ervaring om nooit te vergeten. Daarom bieden zij een breed scala aan reisbestemmingen aan, zodat er voor elk wat wils is. Of je nu op zoek bent naar avontuurlijke groepsreizen, romantische individuele reizen of ontspannen fly-drives, ontdek de perfecte reis voor jou.

Foto: Leonid Andronov by Canva

In samenwerking met:

Meer over: