Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

De mooiste vakantiebestemmingen in april

In samenwerking met:

April is een mooie maand om op vakantie te gaan. Door de diverse feestdagen in die maand kun je met relatief weinig vakantiedagen toch een lange periode weggaan. En je ontloopt in heel veel gebieden het drukke en dure hoogseizoen. Wij geven je graag onze tips voor heerlijke vakantiebestemmingen in april.

Actieve vakanties

Bij Hawaii denken velen aan wuivende palmbomen, witte stranden en heerlijk hoge golven. Die vind je daar ook zeker. Maar daarnaast is Hawaii een waar wandelparadijs. Juist in deze periode lenen de eilanden Oahu, Kauai en Big Island zich perfect voor prachtige tochten bij heerlijke temperaturen. En natuurlijk kun je daarna heerlijk relaxen aan een van de prachtige stranden. Verder biedt april de kans om de walvissen rondom de eilanden te spotten.

Dichterbij huis is het zeker de moeite waard om wandeltochten of skitours te maken in de Alpen. Fameus is het gebied rondom Chamonix/Mont Blanc. Deze streek leent zich voor tochten in allerlei moeilijkheidsgradaties. Voor de echte avonturiers is een skitour naar Zermatt/Matterhorn een uitdaging. Deze “Haute Route” duurt zeker 6 dagen. Neem ook ruim de tijd om in de gezellige plaatsen Chamonix en Zermatt te verblijven.

Cultuurvakanties

Op Bali kun je cultuur met een heerlijke relaxvakantie combineren. In april is de regentijd voorbij en zijn de temperaturen goed. Groot voordeel: het is in die tijd heel rustig op Bali. Geniet van de vele hindoeïstische tempels op het eiland en bezoek de smaragdgroene sawa’s. Omdat Bali niet zo’n groot eiland is, kun je hier heel veel zien en doen in korte tijd. Vergeet zeker niet om een paar dagen te genieten in de geweldige plaats Ubud.

Andalusië is de zuidelijkste regio van Spanje. In april is het er heerlijk weer om de prachtige steden Sevilla, Granada en Cordoba te bezoeken. De Moorse architectuur kun je hier in volle glorie ervaren. Hoogtepunten hiervan zijn het Alhambra in Granada en de Mezquita in Cordoba. Maar ook de kleinere plaatsen hebben hun charme. Geniet van de Flamenco en de sherry en sluit af met een dag op het strand.

Natuurvakanties

De Galapagos eilanden zijn als natuurgebied onovertroffen in de wereld. Zeker in april is de zee kalm en helder. Dat maakt het de juiste periode voor een snorkeltocht met pinguïns, zeeschildpadden en zeeleeuwen. Maar op het land is het eveneens bijzonder mooi. In deze tijd zijn de vele bijzondere vogels bezig om partners voor de paring te vinden. Dat levert bijzondere schouwspelen op. Absoluut een aanrader om te bezoeken in april!

Velen vinden het Lake District het mooiste natuurgebied van Engeland. De diverse meren, de kleine dorpjes waar de tijd heeft stilgestaan en smalle weggetjes die kronkelen door het heuvelachtige graslandschap. In april toont het Lake District zich van zijn mooiste kant. Veel schapen met lammetjes in de weiden, de narcissen geven het landschap een kleurrijk gezicht en het gras is prachtig groen. Maak een mooie toertocht per auto. Een van de mooiste is de 'Honister Pass'.

Meer inspiratie nodig?

Het platform grijsopreis.nl is een blog voor actieve 50-plussers die veel van de wereld willen zien. Naast inspirerende verhalen over vele bestemmingen en de hoogtepunten die je niet mag missen, vind je veel praktische informatie.

 

In samenwerking met: