Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

Ibiza, het ideale vakantie-eiland

Op slechts 2,5 uur vliegen van Schiphol ligt het prachtige eiland Ibiza. Op uitnodiging van Corendon ging Startpagina op ontdekkingstocht. In drie dagen hebben wij dit prachtige Spaanse eiland verkend. Wij vertellen je waarom Ibiza echt de moeite waard is om te bezoeken!

Prachtige stranden

Op Ibiza is het strand echt adembenemend te noemen. Het zand is bijna wit en Ibiza heeft veel kleinere strandjes waardoor je geen massadrukte hebt zoals op bijvoorbeeld Zandvoort. Ons favoriete strandje is Cala Gracioneta. Dit is een kleine baai met een wit strand van slechts enkele tientallen meters breed en lekker veel schaduwplekjes door de mooie dennenbomen. Er zit een klein restaurant aan, waar je bijna doorheen moet lopen om op dit verborgen pareltje te komen. Hier kun je een ligbedje huren of een hapje en drankje nuttigen.

Wij zijn een dagdeel meegegaan met een boottocht, wat wij echt aan iedereen zouden aanraden. Vanaf het water kun je namelijk de prachtige kustlijn vinden. Alle lagen van de sedimentaire gesteentes hebben andere kleuren en zien er overweldigend mooi uit. Op veel plekken heeft het zeewater zelfs grotten geslagen in de kustlijn. Een kleine tip van Startpagina: neem een snorkelset mee! Het water is namelijk zo helder, dat je met gemak alle vissen ziet zwemmen.

Bruisende (oude) stad

Op het strand liggen is héérlijk, maar het is echt een aanrader om ook een dag naar Ibiza-Stad (ook wel Eivissa in het Spaans) te gaan. Deze mooie stad is namelijk heel divers door haar tweedeling. Er is een oud gedeelte uit de Middeleeuwen met een fraaie stadsmuur bovenop de heuvel, wat ook wel Dalt Vila (hoge stad) wordt genoemd. In 1999 is dit oude gedeelte door UNESCO tot Werelderfgoed uitgeroepen. Vanaf het Bastion heb je een prachtig uitzicht over het binnenland, de Middellandse Zee en de prachtige haven in het nieuwe gedeelte van Ibiza-Stad. Trek wel goede wandelschoenen aan, want er liggen nog eeuwenoude kasseien in het oude gedeelte.

Ook het nieuwe gedeelte van de stad is het zeker waard om te bezoeken. Je vindt hier leuke winkels en eettentjes in Spaanse stijl. Denk daarbij aan kledingzaakjes in hippiestijl en heerlijke tapasrestaurants.

Een echt vakantie-eiland

De Balearen, de eilandengroep waartoe Ibiza behoort, is grotendeels op toerisme gericht. Hierdoor kun je op veel plekken gerust Nederlands spreken, zoals in hotels of restaurants. Er is voor ieder wat wils te vinden: van Airbnb, en een camping, tot het all inclusive resort van Corendon: Marble Stella Maris Ibiza. Ook zijn de faciliteiten op het eiland goed afgestemd op toeristen, je vindt namelijk op de meeste strandjes wel toiletten en taxi’s en openbaar vervoer zijn gemakkelijk te vinden. In de zomermaanden valt er vrijwel geen regen en ook in de winter kan het nog lekker warm aanvoelen. Vooral de maanden april/mei en september/oktober zijn heel aangenaam voor mensen die niet van al te hoge temperaturen houden.


Enthousiast geworden? Boek bij Corendon jouw ideale Ibiza trip!
 

Ibiza, veelzijdig eiland