Draai voor klassieke weergave

Top 10 bestemmingen in de kerstvakantie

De kerstvakantie, een heerlijke tijd. De magische sfeer vol feeërieke verlichting en de gezelligheid, maken de kerstvakantie bij velen een van de mooiste periodes van het jaar. Daarom onze top 10 van bestemmingen in de kerstvakantie. Lekker in de sneeuw genieten of juist van een heerlijke zonvakantie. Pak je koffers maar vast in!


De Waddeneilanden

Wanneer je van rust houdt en de natuur, dan zijn de Wadden jouw bestemming tijdens de kerstvakantie. Hier vind je geen massaal bezochte kerstmarkten. Wel zijn er tal van intieme en sfeervolle evenementen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een gezellige fakkeloptocht op Schiermonnikoog, of een huifkartocht op Terschelling? En natuurlijk waai je heerlijk uit op het strand.

Edinburgh

De Schotse plaats Edinburgh heeft het hele jaar door al een bijzondere sfeer. In de kerstperiode is de stad nog veel leuker. Edinburgh Castle en de Royal Mile zijn hoogtepunten. En natuurlijk mag je het Schotse oud- en nieuw, Hogmanay, niet missen. Het is dan een paar dagen groot feest in de binnenstad. Daarnaast is de Torchlight Procession imponerend om mee te maken.

Wenen

Van alle steden in Europa heeft Wenen wel de vrolijkste advent- en kersttijd. Natuurlijk zijn er fantastische kerstmarkten overal in de stad. De Christkindlmarkt bij het Rathaus is de beroemdste. Het oud- en nieuwfeest op het plein voor de Stephansdom mag je niet missen. Het nieuwe jaar begint fantastisch met meer dan 300 bals die het balseizoen inluiden.

Rovaniemi

In Fins Lapland ligt Rovaniemi. Een betere kerstsfeer dan hier vind je nergens ter wereld. Het is ten slotte de plaats waar de Kerstman woont. Wellicht zie je hem in de arreslee wegrijden, voortgetrokken door rendieren. Winters Lapland is uniek vanwege het magische noorderlicht en de bijzondere activiteiten die je hier kunt ondernemen, zoals ijsvissen.

Moskou

De Russische hoofdstad is bekend om het iconische Rode Plein en het Kremlin. In de kerstperiode is de sfeer in Moskou geweldig. Prachtig verlichte gebouwen, bedekt met sneeuw, geven de stad een extra dimensie. Natuurlijk ga je tijdens de kerstvakantie schaatsen in het Gorki Park of op de kunstijsbaan van het Rode Plein.

De Rode Zee

De Rode Zeekust is een zonovergoten gebied waar het heerlijk luieren is onder een wolkenloze hemel. Met een kameelexpeditie trek je meer het binnenland in. Maar de grootste attractie is toch wel de onderwaterwereld. Bij de koraalriffen leven meer dan 1000 soorten zeedieren. Vele hiervan komen alleen op deze plek voor.

Curaçao

Curaçao is het grootste eiland van de voormalige Nederlandse antillen. Het eiland staat bekend om het historische centrum van Willemstad en de vele prachtige, beschutte baaien met parelwitte zandstranden, trendy strandtentjes en turquoise zeewater. Maar Curaçao is ook het eiland van het gezellige uitgaansleven en de ruige natuur in de natuurparken.

New York

Wat betreft kerstversiering spant New York wel de kroon. De wijk Dyker Heights in Brooklyn is verkozen tot de best versierde wijk van Amerika. Via een tour kun je de weelderig versierde huizen bewonderen. De kerstmarkt in het Bryant Park is een van de leukste van de stad. Oud en nieuw vier je natuurlijk op Times Square.

Rio de Janeiro

Een hele bijzondere ervaring is het om oud en nieuw, “reveillon”, in Rio de Janeiro te vieren. Geniet van de bedevaartstocht naar het strand, waarbij men in het wit gekleed is. In de avond danst iedereen de samba. Het grote vuurwerk vanaf schepen voor de kust trekt meer dan twee miljoen mensen. Het feest gaat door totdat de eerste zonneschijn van het nieuwe jaar doorbreekt.

Sydney

Down Under vindt een van de meest spectaculaire nieuwjaarsvieringen ter wereld plaats. De grootse vuurwerkshow zet de stad in vuur en vlam. Sydney is echt  een bucketlist bestemming rond deze tijd van het jaar, zo bijzonder om mee te maken! Daarnaast heeft de stad tal van highlights die je kunt bezoeken.

Meer vakantie inspiratie nodig?

Het platform grijsopreis.nl is een blog voor actieve 50-plussers die veel van de wereld willen zien. Naast inspirerende verhalen over vele bestemmingen en de hoogtepunten die je niet mag missen, vind je er veel praktische informatie.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Grijsopreis.nl