Ga naar de inhoud

Meer dan scheren: ken jij deze toepassingen van scheerschuim in huis?

Update:
scheerschuim toepassingen

Scheerschuim is voor meer dingen te gebruiken dan alleen voor het scheren. Dit schijnbaar alledaagse product heeft talloze toepassingen die je huis kunnen transformeren. Van het poetsen van schoenen tot het reinigen van ramen, scheerschuim onthult zichzelf als een ware alleskunner.

Hier is scheerschuim ook voor te gebruiken

Graag deel ik een lange lijst van onverwachte manieren, waarop scheerschuim een stille held in je huishouden is:

1. Schoonmaken van ramen en spiegels

Gebruik scheerschuim om ramen en spiegels te reinigen. Breng een dunne laag aan, laat het even zitten en veeg het vervolgens weg met een schone doek voor sprankelend schone ramen. Laat je ramen en spiegels glanzen! Ontdek hoe het helpt bij het verwijderen van vlekken en het condensvrij houden van spiegels. 

2. Vlekkenverwijderaar

Scheerschuim helpt bij het verwijderen van vlekken uit tapijten of stoffering. Breng een kleine hoeveelheid aan op de vlek, laat het even intrekken en dep het vervolgens voorzichtig weg.

3. Badkamerreiniger

Gebruik scheerschuim om de badkamer schoon te maken. Breng het aan op oppervlakken zoals wastafels, tegels en douchewanden, laat het even intrekken en veeg het schoon.

4. Schoonmaken van scheermessen

Spoel je scheermesje af met water en breng vervolgens een dun laagje scheerschuim aan op de messen. Dit helpt bij het schoonmaken en verlengt de levensduur van het mes.

5. Leren meubels reinigen

Gebruik scheerschuim om leren meubels schoon te maken. Breng een kleine hoeveelheid aan op een doek en wrijf het voorzichtig over het leer om vuil en vlekken te verwijderen.

6. Verwijderen van haarlakresten

Als je haarlakresten op spiegels, tegels of andere oppervlakken hebt helpt scheerschuim om ze gemakkelijk te verwijderen. Breng aan, laat het even zitten en veeg weg.

7. Tafelbladen reinigen

Gebruik scheerschuim om tafelbladen schoon te maken. Breng het aan, laat het een paar minuten zitten en veeg het vervolgens weg voor een glanzend oppervlak.

8. Schoenen poetsen

Voor gladde leren schoenen kun je scheerschuim gebruiken om ze te reinigen en te laten glanzen. Breng een kleine hoeveelheid aan, wrijf zachtjes en veeg af met een schone doek.

9. Verwijderen van vlekken op kleding

Als je per ongeluk vlekken op kleding hebt, probeer dan een beetje scheerschuim op de vlek aan te brengen voordat je het kledingstuk wast. Het helpt bij het losmaken van de vlek.

10. Sieraden schoonmaken

Gebruik een beetje scheerschuim om je sieraden te reinigen. Wrijf het voorzichtig op metalen oppervlakken, spoel af en poets ze voor een sprankelende glans.

11. Verwijderen van nagellak

Als je nagellak hebt gemorst op een niet-poreus oppervlak zoals tegels of glas, helpt scheerschuim bij het verwijderen van de vlek. Breng aan, laat het even intrekken en veeg weg.

12. Glijbaan voor kinderen

Als je een plastic glijbaan hebt in de achtertuin, kan een dunne laag scheerschuim fungeren als een tijdelijke glijbaan voor extra plezier op een zonnige dag.

13. Smeermiddel

Gebruik scheerschuim als tijdelijk smeermiddel voor kleine klusjes, zoals het inzetten van een nieuwe batterij of het monteren van een fietsstuur. Of als tijdelijk glijmiddel voor schroeven of andere kleine huishoudelijke reparaties.

14. Vingerverf voor kinderen

Meng scheerschuim met een beetje kleurstof om zelfgemaakte vingerverf te creëren voor creatieve knutselprojecten met kinderen.

15. Stickers verwijderen

Breng scheerschuim aan op oppervlakken waarop je stickers of etiketten wilt verwijderen. Laat het even zitten en veeg weg, het verzacht de lijm.

16. Reinigen van elektronica

Voorzichtig aangebracht scheerschuim helpt bij het reinigen van toetsenborden en andere elektronische apparaten. Zorg ervoor dat het apparaat is uitgeschakeld en breng het schuim aan op een doek voordat je schoonmaakt.

18. Barbecue reiniger

Maak je barbecue eenvoudig schoon met scheerschuim. Breng het aan op de roosters, laat het even inwerken en schrob vervolgens om vet en vuil te verwijderen.

19. Haarverf vlekverwijderaar

Heb je haarverf op je voorhoofd of nek gemorst? Scheerschuim helpt om deze vlekken voorzichtig te verwijderen zonder de huid te irriteren.

20. Autopoetsmiddel

Gebruik scheerschuim om je auto een snelle opfrisbeurt te geven. Breng het aan op de lak, wrijf zachtjes en veeg af voor een tijdelijke glans. Het is een prima poetsmiddel.

21. Fiets reiniger

Maak je fiets schoon met scheerschuim. Breng het aan op het frame en de wielen, laat het even zitten en spoel af voor een frisse uitstraling.

22. Kledingstrijkhulp

Gebruik een kleine hoeveelheid scheerschuim op een doek om kreukels uit kleding te verwijderen in geval van nood.

Voordat je deze veelzijdige trucs toepast, is het raadzaam een kleine test op onopvallende gebieden uit te voeren om mogelijke schade te voorkomen.

Meer over: