Ga naar de inhoud

Tijdslot reserveren: bespaar tijd en vlieg soepel door de securitycontrole

Update:

Voor een zorgeloze reiservaring is een goede voorbereiding essentieel. Begin al thuis met de nodige stappen. Bezoek vooraf schiphol.nl of download de Schiphol app om informatie te vinden over je vlucht. Hier vind je belangrijke details die je helpen bij een vlotte reis.

Van tevoren bekijk je bijvoorbeeld alvast de openingstijden van je incheckbalie, controleer je de aanbevolen aankomsttijd op Schiphol, bekijk je de actuele wachttijden bij de securitycontrole en meer. Nieuw is dat je een tijdslot kunt reserveren voor de securitycontrole. Alles om je reis soepel te laten verlopen! Oja denk ook aan slim inpakken en het kiezen van de juiste reisoutfit.

Reserveer je tijdslot

Wil je echt efficiënt reizen? Dan kun je een tijdslot reserveren voor de securitycheck. Hiermee bepaal je zelf hoeveel tijd je wilt besteden aan winkelen of genieten van een hapje en drankje voordat je aan boord gaat. Het reserveren van een tijdslot is gratis en kan al vanaf 3 dagen voor je vlucht.

Slim inpakken

Hoe minder handbagage je meeneemt, hoe meer tijd je bespaart bij de securitycontrole (en hoe lichter je je voelt op de luchthaven). Plaats zoveel mogelijk spullen in je ingecheckte bagage, als je die hebt geboekt. Met kleine en lichte handbagage verloopt de securitycheck veel gemakkelijker. Eenmaal daar, maak je zakken alvast leeg en bewaar je je paspoort en instapkaart in je handbagage. Je telefoon, portemonnee en andere benodigdheden kunnen in je tas blijven. Goed om te weten: op Schiphol hoef je elektronica en vloeistoffen, inclusief je gevulde doorzichtige drinkfles, niet uit je handbagage te halen, zolang je alles in een bakje plaatst. Vloeistoffen zijn alleen toegestaan in verpakkingen van maximaal 100 ml, dus controleer van tevoren de lijst met verboden voorwerpen en gevaarlijke stoffen.

Dun gekleed gaan

Naast het licht inpakken van je handbagage, maakt ook het dragen van lichte, soepel vallende kleding je reis comfortabeler. Kies bijvoorbeeld voor een luchtige zomerjurk, een sportlegging, trainingsbroek of luchtige broek. Wat je ook draagt, dunne kleding en comfortabele schoenen zijn ideaal. Dit maakt een groot verschil. De securityscan duurt doorgaans slechts 3 seconden. Vermijd daarom dikke jassen, hoge schoenen, laarzen en riemen met grote gespen. Hierdoor hoef je je kleding niet uit te trekken en verloopt de controle sextra oepel.

Reizen als alleenstaande ouder?

Als je als alleenstaande ouder met je kinderen reist, heb je officieel toestemming nodig van de andere ouder met ouderlijk gezag. Dit regel je via het toestemmingsformulier van de Koninklijke Marechaussee. Als je dit formulier niet bij je hebt, kan de marechaussee je tegenhouden op Schiphol. Deze regel is bedoeld om kinderontvoering te voorkomen.

Wil je meer informatie over snel en efficiënt reizen? Bekijk dan hier voor uitgebreidere details over de securitycheck op Schiphol.

Meer over: