Ga naar de inhoud

Herhalen The Rolling Stones hun kunstje nog een keer

Update:
Rolling Stones

Flikken Mick Jagger (80), Keith Richards (79) en Ronnie Wood (76) hun kunstje nog een keer? Beginnen The Rolling Stones aan nieuwe grote wereldtour? Het zou zou maar kunnen want de Stones zijn weer helemaal terug. 

Hun 24e studio album Hackney Diamonds is zeer goed ontvangen. De plaat haalt in veel landen een hoge notering in de albumlijsten. En in de Verenigde Staten duikt overal de rode tong, het iconische logo, van de band op. Het wordt gezien als de start van een promotietour. 

Tekst gaat onder de video verder >>

Eerst de VS dan Groot-Brittanië

De geruchten dat ze met het album onder de arm de wijde wereld in trekken nemen met het uur toe. Volgens de Engelse krant The Sun beginnen de Rolling Stones hun tournee in de VS om vervolgens de oversteek naar Groot-Brittannië te maken.

‘We zijn allemaal in vorm’

In een interview met de BBC heeft gitarist Keith Richards al gehint op een wereldtournee. “Als iedereen nog kan staan. We zijn allemaal in vorm”, zegt Richards. “We kijken elkaar nog niet aan met een blik van ‘onze tijd is op’. Nog steeds beleven we  heel veel plezier in wat we doen.” Ron Wood wekte ook de hoop dat de band weer op Glastonbury verschijnt, door te zeggen dat hij het een ‘must’ vindt om terug te keren naar het Somerset Festival.

Tekst gaat onder de video verder >>

Doen de The Rolling Stones ook Nederland aan?

De vraag is of het een wereldtournee wordt waarin ook Nederland weer wordt aangedaan. In 2014 waren de Stones medeverantwoordelijk voor een legendarische editie van Pinkpop. Met een Nederlands sprekende Jagger, en ijzersterke songs uit het rijke oeuvre van de groep ging hun set op Pinkpop 2014 de boeken in als een onvergetelijk Pinkpop-moment. Zien we de heren 10 jaar na dato terug in Landgraaf of wordt het weer een concert de Johan Cruijff ArenA?

Overal duiken aanwijzingen op

Inmiddels wijst alles erop dat de band zich aan het voorbereiden is. Het iconische logo van de band duikt links en recht op in de Verenigde Staten. En op X (voorheen Twitter) staan opwarmertjes die erop wijzen dat binnenkort iets groots wordt aangekondigd. Zoals de post over het Browns Stadium in Cleveland, Ohio. De tong en lippen van de Stones verschenen ook op een vrachtwagen die over de strip Las Vegas rond toerde.

Bron: Radiox, RTL Nieuws. Foto: Mediadurso

Meer over: