Ga naar de inhoud

Standbeeld van Prins Philip mag weg: te lelijk?

Update:
Standbeeld prins Philip verwijderd

De gemeenteraad van Cambridge, een universiteitsstad in het Verenigd Koninkrijk stemt in met de verwijdering van een controversieel standbeeld van prins Philip. Bekijk het beeld en oordeel zelf of dit besluit terecht is.

Grote meningsverschillen rondom kitscherig kunstwerk

Het besluit om het standbeeld te ruimen is het gevolg van de storm van kritiek van zowel de lokale gemeenschap als raadsleden over het esthetische aspect en de juridische status van het kunstwerk.

‘het lelijkste beeld ooit’

Het kunstwerk in kwestie, dat bijna 4 meter hoog is, is gemaakt in opdracht van een vastgoedbedrijf. Vanaf het begin werd het beeld door verschillende partijen bekritiseerd. Een raadslid van Cambridge verklaarde zelfs dat het beeld beschouwd kan worden als ‘het lelijkste beeld ooit‘ en bestempelde het als ‘het slechtste werk ooit‘.

Ondanks de kritische geluiden is het standbeeld toch geplaatst zonder de benodigde vergunningen. Dit leidde tot verdere onvrede binnen de gemeenschap. Inwoners van Cambridge uitten hun afkeer door het beeldwerk ‘kitscherig’ te noemen.

Bekijk hier het standbeeld en oordeel zelf. De tekst gaat verder onder het Instagram-bericht >>

De knoop is doorgehakt: het beeld mag weg

Na verhitte discussies en een reeks klachten van de lokale bewoners, heeft het gemeentebestuur uiteindelijk de knoop doorgehakt. Het standbeeld van de overleden echtgenoot van koningin Elizabeth II moet weg. Wel op voorwaarde dat dit binnen 4 maanden plaatsvindt.

Een gemeenteraadslid gaf in een reactie aan ‘The Telegraph’ aan blij en opgelucht te zijn met deze beslissing. Al blijft er wel frustratie bestaan.

Druk op troonopvolging na bekendmaking kankerdiagnoses

De commotie rond het standbeeld van prins Philip is 1 van de vele uitdagingen waar het Britse koningshuis mee kampt. Recentelijk werd bekend dat zowel prinses Kate als koning Charles kanker hebben. Dit geeft druk op de troonopvolging prins William.

Deze commotie geeft weer extra voer aan het publieke debat en media-aandacht voor de royals.

Standbeeld heeft invloed op imago royals

In een tijd waarin de Britse monarchie onder groeiende publieke en media-aandacht staat, dient de controverse rond het strandbeeld van prins Philip als een reflectie op de bredere uitdagingen en sentimenten die spelen binnen de koninklijke familie en haar verhouding met het publiek.

Terwijl de gemeente Cambridge zich voorbereidt op de verwijdering van het standbeeld, blijft de discussie over de invloed en het imago van de royals in de publieke sfeer een punt van belangstelling en debat.

Is het echt het lelijkste beeld ooit? Of weet jij nog lelijkere beelden van het Koninklijk Huis? Laat het ons weten door een afbeelding te sturen naar onze redactie: pers@startpagina.nl

Bron: RTL royaltynieuws.

Meer over: