Draai voor klassieke weergave

Spontane seks ‘plannen’? Niets is leuker - zo doe je dat!

Fijnere seks dan spontane seks, is er niet. Hoe zorg je voor deze spontane, spannende avondjes? Een vrijpartij plannen is niet voor iedereen weggelegd, soms wel noodzakelijk. Overdag ben je ontzettend druk en ‘s avonds beland je (te) moe in bed. En zo passeert er weer een week zonder seks. Hier 7 tips voor een spontane vrijpartij, zonder het echt te plannen.

Spontane seks plannen, zo doe je dat!

1. Neem een dagje vrij

Druk, druk en nog eens druk. De vraag is, waarom zijn we zo druk? Druk zijn is bijna altijd een keuze. Merk je dat je te veel aan je hoofd hebt? Neem dan eens een dagje vrij. Zo kan je lekker ontspannen en kom je helemaal tot rust. En je hebt meer tijd en zin in… seks!

2. Schrap je oude vertrouwde schema

Wanneer je al een tijdje een relatie hebt, is de kans groot dat je seksleven in een sleur is beland. Je weet precies wanneer, waar en hoe ‘het’ gaat gebeuren. Daar is echt niets spannends meer aan. Jammer, want spanning is juist zo leuk! Doorbreek de sleur en kies een ander moment voor een vrijpartij. Je hebt vast wel ergens een gaatje in je agenda. En die boodschappen doe je later!

3. Een sexy verrassing doet wonderen

Iedereen is dol op verrassingen. Geef maar toe, het gevoel wat je krijgt als je verrast wordt is ontzettend fijn. Een sexy verrassing is nog leuker. Verras je partner daarom met een spannend lingeriesetje. Veel mannen hebben hier een zwak voor. En jij vindt het ook fijn om je weer bemind te voelen. Het geeft je zelfvertrouwen een enorme boost en je partner krijgt spontaan meer zin in seks. Win-win!

Lingerie met korting

4. Ochtendseks voor vroege vogels

Seks in de ochtend: een betere start van de dag is er niet. Helemaal als jij en je partner een druk (werk)schema hebben, is ochtendseks dé uitkomst. Zet je wekker eerder en verras je partner met een vrijpartij in de ochtend. Dat hierom de wekker een (half)uurtje eerder ging, is totaal niet erg: “Fijne dag, schat!”

5. Probeer nieuwe dingen uit

Spontaan seks ‘plannen’ is waarschijnlijk nieuw voor je. Nieuwe dingen uitproberen is goed voor je, blijkt uit onderzoek. Je krijgt hierdoor nieuwe inzichten en wijsheden. Je kunt een keer een nieuw gerecht proberen of een nieuwe bank kopen. Heb je ooit gedacht om iets nieuws te proberen in de slaapkamer? Van een nieuwe positie, een andere plek tot een seksspeeltje. Je zult zien dat je ‘spontaan’ meer (of fijner) seks hebt dan normaal.

(Samen) online winkelen voor seksspeeltjes

6. Zeg die ene werkafspraak af

Tegenwoordig is werk erg belangrijk. Er zijn meer carrièretijgers dan ooit. Maar het kan ook té. Die ene werkafspraak om 17:00 uur? Of die call op vrijdagmiddag? Soms is het goed om wat minder hard en vaak te werken. Als de spanning te lang aanhoudt, kan het zelfs ten koste gaan van je gezondheid. Dat je seksleven daar ook nog eens bij inschiet, is dan ook geen verrassing. Zeg die werkafspraak af of neem een uurtje vrij. Je partner zal verrast zijn als je ineens voor de deur staat.

7. Stuur je kinderen het huis uit

Heb je nog kinderen thuis wonen? Dan kan seks soms lastig zijn. Of je nou te druk bent met het vermaken van je kinderen of tijdens het gevonden momentje gestoord wordt – seks met thuiswonende kinderen is een moeilijke opgave. Laat daarom je kind(eren) een nachtje slapen bij de grootouders of een vriendinnetje. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken dat je tijdens het vrijen gestoord wordt.

Lees ook:

- Met deze tips geef je je seksleven weer een oppepper
- Wist je dat je met seks meer calorieën verbrandt dan in de sportschool?

Auteur: Ilse Bloemendal