Ga naar de inhoud

Slaapkamer make-over: nú is het juiste moment

Update:
In samenwerking met:

Is de slaapkamer bij jou ook een beetje een ondergeschoven kindje? Zonde, want je slaapt lekkerder als de ruimte waar je in ligt fijn voelt. Nu is hét moment om daar iets aan te doen, want het is binnenkort Black Friday weekend!

En dus kun je de beste slaapkamer-deals scoren.

Belang van een fijne slaapkamer

Doorgaans besteden we veel aandacht aan het inrichten van onze woonkamer. Dat is immers de ruimte waar we gasten ontvangen en veel tijd doorbrengen. We vinden het fijn als die ruimte er goed uitziet. Onze slaapkamer, die vergeten we nog wel eens. Daar lig je toch maar met je ogen dicht, toch? Nou ja, vergeet niet dat je nachtrust een van de belangrijkste dingen voor je gezondheid is. Als de ruimte waarin je ligt jouw slaap belemmert, kan dat nadelige gevolgen hebben.

Bovendien is de slaapkamer de ruimte waar je elke dag afsluit én weer in begint. Dan is het wel belangrijk dat je dat op een fijne manier kunt doen. Wij geven tips en tricks hoe jij jouw slaapkamer met behulp van Black Friday op een voordelige manier een make-over geeft.

1. Slaapcomfort is the key bij een slaapkamer make-over

Jouw slaapkamer heeft een duidelijke, belangrijke functie: je slaapt er. Dus moet de inrichting van de ruimte in dienst staan van jouw slaapcomfort. En het fijne is dat dit je helemaal niet in de weg hoeft te staan met je interieursmaak! Bij Emma Sleep kun je bijvoorbeeld de Boxspring Deluxe in verschillende kleuren kiezen, tijdens Black Friday met 45% korting. En daarna kun je helemaal los met het samenstellen van jouw ideale bed, afgestemd op jouw lichaam, slaaphouding en temperatuur. De Hybrid Matrassen (met 45% korting) en de Diamond Topper en Diamond Pillow (tijdelijk met 55% korting) zijn allemaal temperatuur regulerend en geven jouw lichaam de perfecte ondersteuning op de juiste plekken. Zo word je altijd uitgerust wakker zonder pijnlijke gewrichten of spieren.

Voor Black Friday heeft Emma Sleep geweldige deals voor complete slaapkamerpakketten, zodat het jou qua slaapcomfort aan niets hoeft te ontbreken.

2. Kleurgebruik van groot belang slaapkamer make-over

Ooit wel eens van kleurtheorie gehoord? Kleuren hebben allemaal een eigen uitwerking op ons humeur en onze emoties. Sommige kleuren zijn rustgevend, terwijl andere kleuren juist onrustig maken. In het kiezen van een wandkleur in de slaapkamer is dat best belangrijk: je wil niet met een druk hoofd naar bed! Let daarom goed op welke kleur je kiest wanneer je met een verfkwast aan de slag gaat:

Kalmerende kleuren: groen, blauw, roze, beige
Energieverhogende kleuren: rood, paars, geel, oranje, zwart

3. Luchtkwaliteit

Ook de luchtkwaliteit in jouw slaapkamer heeft invloed op hoe goed je slaapt. Een te droge lucht zorgt ervoor dat je last kunt krijgen van een kriebelende keel en droge ogen, maar een te vochtige lucht zorgt voor luchtwegproblemen. Heb jij hier regelmatig last van? Dan kan het een idee zijn om een vochtmeter te plaatsen en vervolgens ook een luchtbevochtiger óf vochtopnemer.

4. Decoratie

Als laatste de decoratie, om het helemaal af te maken. Ook hier geldt weer: hou het rustig, zodat je hoofd aan het einde van de dag de ruimte krijgt om prikkels te verwerken en je ontspannen in slaap valt. Een druk, abstract kunstwerk met veel kleuren werkt daarom minder goed dan een minimalistisch werk of een rustige foto van een bos of de zee (natuur werkt namelijk altijd kalmerend). Ook planten zijn altijd een goede keuze in de slaapkamer.

Wil jij lekkerder, dieper en beter slapen? Ga dan aan de slag met jouw slaapkamer en maak gebruik van de Black-Friday deals van Emma Sleep met kortingen tot wel 55%.

In samenwerking met:

Meer over: