Ga naar de inhoud

Shownieuws special met Máxima: samen tegen schulden

Update:
Schulden, SchuldenlabNL Máxima

Zorgwekkend genoeg kampt meer dan 700.000 huishoudens in Nederland met ernstige schuldenproblematiek. Een alarmerend cijfer dat de aandacht verdient. Koningin Máxima, erevoorzitter van Stichting SchuldenlabNL, toonde het afgelopen jaar haar betrokkenheid bij dit cruciale maatschappelijke thema. Shownieuws volgde gedurende een jaar de inspanningen van koningin Máxima ten behoeve van SchuldenlabNL.

Schulden bespreek maken

In een boeiend gesprek met presentatrice Tooske Ragas deelde koningin Máxima haar persoonlijke beweegredenen om zich in te zetten voor dit onderwerp. Ze benadrukte de impact van schulden en het belang van openheid en durf om hulp te vragen. Het gesprek belichtte tevens de noodzaak om deze zorgen bespreekbaar te maken en de rol van Máxima.

Wat onze koningin vooral raakte was de schaamte en het taboe over schulden. Ze vertelde dat ze in Argentinië van dichtbij meegemaakt heeft wat financiële problemen met een gezin kan doen. Dat was ook de belangrijkste reden waarom ze voor het financiële vak heeft gekozen.

5 jaar SchuldenlabNL

Terugkijkend op 5 jaar SchuldenlabNL blijkt een vruchtbare samenwerking tussen overheid, gemeenten, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Gezamenlijk streven zij naar duurzame oplossingen voor een toekomst zonder schuldenzorgen en financiële gezondheidsproblemen.

Ervaringsdeskundigen deelden hun verhalen, waaronder een ondernemer die dankzij de schuldhulpmethode uit zijn financiële problemen kwam. Daarnaast vertelden jongeren over hun vroegtijdige kennismaking met schulden en de impact daarvan op hun toekomst.

Bekende Nederlanders over schulden

Ook demissionair minister Carola Schouten, verantwoordelijk voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen, kwam aan het woord. Ze besprak preventieve maatregelen en aanpakstrategieën om problematische schulden te voorkomen en te verminderen in Nederland. En nog andere bekende Nederlanders vertelden hun ervaringen, zoals Addie van den Krommenacker.

Deze gezamenlijke inspanningen vormen een hoopvolle stap richting een samenleving waarin schuldenproblematiek geen belemmering vormt voor financieel welzijn.

Shownieuws project: samen tegen schulden met Máxima

Bekijk de uitzending van Shownieuws hieronder terug >>

Bron: Talpa

Meer over: