Ga naar de inhoud

10 geniale schoonmaaktrucs voor de badkamer

Update:
badkamer schoonmaaktrucs

De badkamer schoonmaken, het is een van die klusjes die vaak tot een diepe zucht leidt. Van die vervelende aanslag op de douchedeuren tot hardnekkige kalkaanslag op de kranen en ongewenste schimmel tussen de voegen.

Gelukkig hoef je geen schoonmaakkampioen te zijn om je badkamer weer te laten stralen. Hier zijn 10 slimme trucjes om je badkamer in een mum van tijd weer blinkend schoon te krijgen.

1. Weg met aanslag op de douchedeuren

Weg met die dure badkamerreinigers! Het beste middeltje tegen aanslag op je douchedeuren is iets wat je waarschijnlijk al in huis hebt: glansspoelmiddel voor glazen, een sponsje en wat afwasmiddel. Meng ze samen en laat die douchedeuren weer stralen!

2. Streeploze douchedeuren met maïzena

Maïzena is niet alleen een keukenwonder, maar ook een bondgenoot in je badkamergevecht. Meng een theelepel maïzena met een kop water en een kop schoonmaakazijn voor streeploze en glanzende douchedeuren.

3. Roestvrijstalen schuurspons voor douchedeuren

Wist je dat roestvrijstalen schuursponsjes handig zijn om zeepresten van glazen douchedeuren te verwijderen? En maak je geen zorgen, ze laten geen krassen achter, zolang de spons maar nat is voordat je hem gebruikt.

4. De lastige rand onder je douchedeur

De rails onder je douchedeur schoonmaken lijkt misschien lastig, maar dat hoeft niet zo te zijn. Heb je toevallig wat gedestilleerde witte wijn in huis? Perfect! Dompel wat vellen keukenpapier in azijn en plaats ze tussen de douchedeuren. Laat het 30 minuten intrekken en verwijder het vuil vervolgens met een oude tandenborstel.

5. Maak je douchekop weer fris

Als je douchekop alle kanten op spuit, is het tijd om deze een grondige schoonmaakbeurt te geven. Mix wat azijn en water, giet dit mengsel in een plastic zakje, knoop het zakje om je douchekop en laat het 15 tot 20 minuten zitten.

6. Azijn tegen waterdruppels en kalkaanslag

Opdrogende waterdruppels en kalkaanslag op je kranen kunnen je gek maken. Maar azijn is je redder in nood! Drenk een keukenpapiertje of een microvezeldoekje in azijn en leg het op de vlekken. Laat het 5 tot 15 minuten inwerken en veeg de vlekken daarna weg. Je krijgt er stralend schone kranen voor terug.

7. Een vleugje wodka

Van je vloer tot je wasbak en badkuip… je hele badkamer straalt als je aan de slag gaat met een scheutje wodka. Niet om zelf op te drinken, natuurlijk! Giet wat wodka op een vochtig doekje en begin met poetsen. Het resultaat zal je verbazen. En wanneer je klaar bent, beloon je jezelf met een wodka lime!

8. Nog meer wodka gebruiken

Wist je dat wodka ook perfect werkt als anti-schimmelmiddel? Vul een lege sprayflacon met wodka, spuit het op de beschimmelde plekken en laat het 15 tot 20 minuten inwerken. Vervolgens veeg je de plekken gemakkelijk schoon met een schuursponsje.

9. Tandenborstel: niet alleen voor je tanden

Een tandenborstel komt van pas om moeilijk bereikbare plekken schoon te maken. Tandpasta helpt om vlekken op tegels en voegen te verwijderen, en de kleine borstelharen van een tandenborstel zijn perfect voor het schoonmaken van kleine hoekjes en kieren.

10. Citroen voor glanzende kranen

Een citroen is niet alleen lekker in je drankje, maar ook handig om je kranen te laten glanzen. Snijd een citroen in tweeën en wrijf ermee over de kranen om ze schoon te maken en te laten glanzen. De zure eigenschappen van de citroen helpen om vuil en kalkaanslag te verwijderen en geven de kranen een mooie glans.

Is jouw badkamer weer stralend schoon? Dan ben je vast benieuwd naar meer handige tips voor je huishouden.

Meer over: