Draai voor klassieke weergave

8 geniale schoonmaaktrucs voor de badkamer

Voor veel mensen het meest gehate klusje in huis: de badkamer schoonmaken. Van die vuile waas op je douchedeuren tot kalkaanslag op de kranen en schimmel tussen de voegen. Gelukkig zijn er een aantal hele handige trucjes waarmee je je badkamer in een mum van tijd weer blinkend schoon hebt! Margriet.nl heeft ze voor je geselecteerd.

1. Aanslag op je douchedeuren

Vergeet badkamerreiniger, het beste middeltje tegen aanslag op je douchedeuren maak je namelijk zelf! Wat heb je nodig: glansspoelmiddel voor glazen, een sponsje en wat afwasmiddel. Mixen en poetsen maar, want het resultaat spreekt boekdelen.

2. Streeploze douchedeuren

Nóg zo’n wondermiddeltje voor je douchedeuren is maïzena. Dit keukenmiddeltje redt niet alleen je zelfgemaakte sauzen van een mislukking, maar het is ook een handige hulp bij het wassen van ramen. Voeg een theelepel maïzena toe aan een kop water met een kop azijn voor streeploze en glanzende douchedeuren.

3. Roestvrijstalen schuurspons

Wist jij dat een roestvrijstalen schuurspons (die zilveren ronde schuursponsjes) handig zijn om zeepresten van glazen douchedeuren te verwijderen? En nee, ze laten geen krassen achter. Zorg er wel voor dat de spons nat is voordat je hem gebruikt.

4. De rand onder je douchedeur

En om dan nog meer even bij de douchedeuren te blijven… De rails waar je douchedeur in steunt, is misschien nog wel het aller moeilijkst om schoon te maken. Of toch niet? Heb je gedestilleerde witte wijn in huis? Mooi! Dompel wat vellen keukenpapier in de azijn en duw ze tussen de douchedeuren. Laat dit zo’n 30 minuten intrekken en verwijder vervolgens het vuil met een oude tandenborstel.

5. Douchekop schoonmaken

Spuit het water uit je douchekop alle kanten op? Dan is het tijd om deze eens flink onder handen te nemen. Mix wat azijn en water door elkaar en giet dit mengsel in een plastic zakje. Knoop dit zakje om je douchekop (gebruik een elastiekje om het zakje goed vast te zetten) en laat het zo’n 15 tot 20 minuten zitten.

6. Anti-kalk? Nee, azijn is je redder in nood!

Word je gek van opgedroogde waterdruppels en kalkaanslag op je kranen? Doordrenk een keukenpapiertje of een microvezel doekje met azijn en bedek er de vlekken mee. Laat vijf tot vijftien minuten inwerken en veeg de vlekken weg. Je krijgt er stralend schone kranen voor terug.

7. Wodka

Van je vloer tot je wasbak en badkuip… Je hele badkamer blinkt als je aan de slag gaat met een scheutje wodka. En nee, dit scheutje drink je niet zelf op alvorens je aan de grote schoonmaak begint… Giet het drankje op een vochtig doekje en begin met poetsen, je zult zien dat het resultaat verbluffend is. En hé, als je dan klaar bent, voor jou een wodka lime?

8. Nóg een wodka?

Wist je dat dit sterke drankje ook perfect werkt als anti-schimmelmiddeltje? Vul een lege sprayflacon met wodka. Spuit het middeltje op de beschimmelde plekken en laat het zo’n vijftien tot twintig minuten intrekken. Daarna wrijf je de plekken makkelijk schoon met een schuursponsje.

En? Is jouw badkamer weer blinkend schoon? Dan wil je vast meer van dit soort handige schoonmaaktips. Gelukkig vind je er genoeg op Margriet.nl!