Ga naar de inhoud

De magie van de Satisfyer: waarom is deze zo populair onder vrouwen?

Update:
Satisfyer

In een wereld waarin gesprekken rond seksualiteit steeds openlijker worden, wint 1 seksspeeltje aan populariteit en overschaduwt het alle andere: de Satisfyer. Volgens de fabrikant zijn er al 75 miljoen stuks wereldwijd verkocht, waardoor het vraagstuk rijst: wat maakt de Satisfyer zo’n succes?

Wat maakt de Satisfyer uniek?

Volgens seksuoloog Jetty van Ginkel onderscheidt de Satisfyer zich van traditionele vibrators door zijn technologie. Het seksspeeltje maakt gebruik van luchtdruktechnologie waarbij een zachte drukgolf rond de clitoris wordt gecreëerd. Dit trekt bloed naar het gebied en stimuleert de zenuwuiteinden, wat resulteert in een intensere sensatie. Deze luchtdruktechnologie wordt door veel vrouwen als zeer plezierig en effectief ervaren.

Bovendien benadrukt seksuoloog Rika Ponnet dat door deze technologie de bloedtoevoer naar de clitoris wordt bevorderd, wat leidt tot een betere opwinding en meer genot. Daarnaast is de Satisfyer discreet dankzij het lage geluidsniveau.

Het ontwerp en de impact op het seksleven

Het compacte en lichtgewicht ontwerp van de Satisfyer draagt eveneens bij aan het succes ervan. De siliconen coating zorgt voor een zacht en aangenaam gevoel op de huid. De Satisfyer is niet alleen populair bij vrouwen, maar ook bij koppels. Seksuoloog Wim Slabbinck legt uit dat de Satisfyer een nieuwe dimensie toevoegt aan het seksuele spel. Door het gebruik van het speeltje tijdens het voorspel, wordt de clitoris meer gestimuleerd wat kan leiden tot intensere orgasmes.

Kritische geluiden

Ondanks zijn populariteit zijn er ook kritieken op de Satisfyer. Sommigen vinden het speeltje niet geschikt voor iedereen. Sommige vrouwen ervaren geen plezier of vinden de sensatie te intens. Daarnaast waarschuwen enkele experts voor het te langdurig gebruik van de Satisfyer. Overmatig gebruik kan mogelijk leiden tot overstimulatie waardoor het moeilijker kan worden om op andere manieren seksueel opgewonden te raken.

Een blijvend succes

Het succes van de Satisfyer is niet enkel te verklaren door de technologische innovatie en het handige ontwerp. Volgens Wim Slabbinck is het ook deels te verklaren door de toenemende openlijkheid van vrouwen over hun seksualiteit en hun bereidheid hierin te investeren. De Satisfyer biedt een manier om het seksuele genot te verhogen en een nieuwe ervaring te bieden, iets dat in de huidige samenleving wordt toegejuicht.

Bron: AD. Foto: Wirestock by Canva

Meer over: