Ga naar de inhoud

Run op Last Minute vakanties om deze 4 redenen

Update:
Last minute vakantie

Tot aan nu was de autovakantie deze zomer populairder dan vliegvakanties, vanwege de hoge prijzen van de vliegtickets. Toch zien we ook dit jaar weer de opvallende trend in de reiswereld terug: Last Minute reizen. Er wordt alsnog massaal gekozen voor dit vakantieaanbod. Hoe komt dat?

Mensen worden als magneten aangetrokken tot de verleidelijke prijsknallers die reisorganisaties in de zomer aanbieden. Wat zijn de argumenten van mensen, om op het laatste moment hun vakantiebestemming te bepalen?

Binnen enkele dagen of uren ontsnappen aan de sleur

Voor veel mensen is het Last Minute boeken van een reis het ultieme avontuur. Het geeft, anders dan bij een geplande vakantiereis, het gevoel dat je ontsnapt aan de dagelijkse sleur of het tegenvallende zomerweer. De gedachte om binnen enkele dagen of zelfs uren in een ander land te zijn, zonder veel planning vooraf, kan opwindend zijn en een gevoel van vrijheid opwekken.

Er zijn meer redenen om te kiezen voor een Last Minute vakantie. Dit zijn de 4 meest gebruikte argumenten die mensen gebruiken om Last Minute vakanties te boeken:

1. Last Minute reizen zijn goedkoper

Reisbureaus en luchtvaartmaatschappijen blijven niet graag zitten met lege vliegtuigstoelen en hotelkamers. Zeker niet zo vlak voor de beschikbare data. Om te voorkomen dat er plekken leeg blijven, reduceren ze hun prijzen. Dit is voor veel mensen een aantrekkelijke kans om alsnog te genieten van een vakantie die oorspronkelijk boven hun budget was.

En omdat deze doelgroep weet dat de organisaties met de prijzen omlaag gaan, durven ze het aan om te wachten met boeken tot vlak voor de eerste vrije dag. De prijs is voor de meeste vakantiegangers het belangrijkste argument om te kiezen voor een Last Minute.

Let op: niet alle Last Minute vakantiereizen zijn het goedkoopst, door goed te zoeken kan het wel echt voordeliger uitpakken. Wees vooral flexibel qua vertrekdatum, bestemming en soort accommodatie. Ga niet in de bouwvak en als het lukt ga buiten de schoolvakanties. Wat ook helpt is een dag voor of een dag na een reguliere vakantie te vertrekken of terug te komen, en niet wanneer iedereen in de auto of het vliegtuig stapt.

2. Flexibel op vakantie zonder keuzestress

Er zijn veel mensen die houden in het algemeen niet zo van ver vooruit plannen. Dat doen ze niet met afspreken en dat doen ze ook niet wanneer ze hun vakantie plannen. Het zijn vaak ook de types die als laatste hun dagen doorgeven aan hun werkgever en dan nog steeds niet weten of ze naar het buitenland gaan of toch op een Nederlandse camping gaan staan.

Door Last Minute te boeken, omzeilen ze het gedoe van maanden vooruit plannen. In plaats daarvan zien ze wel welke opties er nog zijn. Dit is vaak ook de meest gebruikte optie van mensen met een drukke levensstijl of onvoorspelbare werkverplichtingen.

3. Ontsnappen aan het keurslijf

De moderne samenleving voelt soms verstikkend aan. Last Minute reizen bieden dan een uitweg uit dit keurslijf en stellen mensen in staat om op een impulsieve manier uit te breken. Het is een manier om even te ontsnappen aan de verantwoordelijkheden en zorgen, en volledig te ontspannen op een plek ver weg van huis.

4. Op avontuur buiten de comfortzone

Voor avontuurlijke mensen kan het plannen van een vakantie vooraf benauwend zijn. Die mensen zoeken meer naar een spannende uitdaging. Ze zien hun vakantie als dé kans om lekker buiten de gebaande paden te lopen. Dat zijn de mensen die uren kunnen verdwalen op Google Earth. Voor die mensen is een Last Minute reis een uitkomst, omdat het ze in staat stelt het onbekende tegemoet te treden en uit hun comfortzone te stappen.

Last minute reizen is een reisstijl

Last Minute op vakantie gaan is een reisstijl die lang niet bij iedereen past. Kom je liever niet voor verrassingen te staan, dan is vroegboeken en je goed inlezen over het vakantieland, de cultuur en alle bezienswaardigheden voor jou een betere optie. Of lekker in Nederland te blijven: hier zijn nog zoveel vakantieverhalen te verzamelen.

Voor degenen die van avontuur houden en graag hun grenzen verleggen, zijn Last Minute reizen de perfecte manier van reizen. Als je het gevoel hebt dat je vastzit in een sleur, je avontuurlijke geest wilt voeden, of gewoon op zoek bent naar een geweldige aanbieding, neem dan een Last Minute in overweging en misschien wordt het een vakantie om nooit meer te vergeten!

En mocht in het ergste geval jouw vakantieadres tegenvallen? Red jezelf dan met deze vakantieboeken voor in de koffer.

Meer over: