Ga naar de inhoud

Lintje voor Ria Valk voor muzikale prestaties en maatschappelijke inzet

Update:
Lintje voor Ria Valk

Ria Valk, de bekende Nederlandse zangeres en actrice, is onlangs door de burgemeester van Breukelen, Ap Reinders, tot ridder benoemd in de Orde van Oranje-Nassau. Valk’s indrukwekkende carrière, gekenmerkt door veelzijdigheid en succes in zowel de muziekwereld als in de acteerwereld en haar toewijding aan maatschappelijke kwesties heeft tot deze prestigieuze onderscheiding geleid.

Succesvolle muzikale carrière

Valk, nu 83, heeft een veelzijdige carrière met een start in het rock ’n roll-genre. Tijdens haar carrière onderscheidde ze zich met komische liedjes. Met liedjes als Leo, worstjes op mijn borstjes, klap op mijn kontje, mama ik wil een toyboy leidde haar muzikale pad uiteindelijk naar het carnavalsgenre. Hiermee behaalde ze veel succes.

Het nummer “Tommy uit Tennessee” scoorde zelfs een vierde plaats op het Eurovisie Songfestival van 1961. In haar repertoire vinden we ook toppers als “De liefde van de man gaat door de maag”. Een lied dat haar meerdere gouden platen opbracht.

Rol in televisieseries

Buiten haar muziek-carrière om, is Valk ook een gevierd actrice. Ze speelde de rol van Annie Kalkman in de nostalgische televisieserie “Zeg ‘ns Aaa”. Haar rol in deze serie leverde haar veel erkenning op en toonde haar veelzijdige talent dat zich verder uitstrekte dan de muziekwereld.

Ria Valk krijgt een lintje voor 65 jaar in het vak

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Maatschappelijke betrokkenheid

Naast haar prestaties in de muziek- en filmindustrie zet Valk zich in op maatschappelijk vlak. Ze staat bekend om haar betrokkenheid bij de Stichting Ronnie Tober Foundation, die zich inzet om mensen met een verstandelijke beperking uit hun isolement te halen.

Verder is ze een steunpilaar in de lhbti+-gemeenschap, waar ze jaarlijks optreedt tijdens de Pride. Het is deze opmerkelijke combinatie van muzikaal en maatschappelijk succes dat tot de benoeming van de zangeres tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau heeft geleid.

Pittige tijden voor Ria Valk

Ze strijd al meer dan 10 jaar tegen huidkanker en afgelopen jaar werd er ook nog borstkanker bij haar geconstateerd. Geen makkelijke tijd voor haar.

Bekijk de uitzendingen van Shownieuws hieronder terug >>

Bron: nu, Talpa

Meer over: