Ga naar de inhoud

De exen van Koning Willem-Alexander: voor Máxima kwamen deze 8 vriendinnen

Update:
De vriendinnen van Koning Willem Alexander

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn dit jaar alweer 22 jaar (!) gelukkig getrouwd. Ze hebben samen een mooi gezin met 3 prachtige dochters. Voordat Máxima de koningin van Nederland werd, had Willem-Alexander verschillende vriendinnen. Laten we een diepere duik nemen in zijn liefdesverleden. Dit zijn de 8 (gevonden) exen van onze Koning.

Ja, het was lastig te vinden, want de dames (en omgeving) houden zich bijna allemaal schuil op social media. Na wat speurwerk hebben we toch het een en ander ontdekt. Hoeveel exen Willem precies heeft, is niet zeker. Maar 1 ding kunnen we wel met zekerheid zeggen: onze koning valt op blond.

1. Paulette Schröder: een vriendschap voorbij de liefde

In 1987 ontwikkelde Willem-Alexander gevoelens voor Paulette Schröder, dochter van Martinair-directeur Martin Schröder. Hun relatie bleef beperkt tot een goede vriendschap, waarbij ze gezamenlijk besloten dat een romantische connectie niet de juiste weg was. Op het Eerste Vrijzinnig Christelijk Lyceum in Den Haag was Paulette de eerste verkering van Willem-Alexander. Ze hadden een gezamenlijke interesse voor de luchtvaart.

Daarna had onze koning 3 vriendinnetjes aan het Atlantic College in Wales. Bij terugkeer in Nederland pakte Willem-Alexander de draad met Paulette weer op.

Op het adelborstenbal in Den Helder nam hij echter niet Paulette mee, maar Claudette Bockstart. Dit leidde tot media-aandacht en een telefonische breuk. Hoewel de liefde voor Paulette later leek te bloeien, dook Frederique van der Wal op, vergezellend tijdens het eerste Sempre-galabal van Minerva.

Geruchten over Yvonne van Gennip deden ook de ronde. Aan het begin van zijn 2e studiejaar ontmoette Willem-Alexander Yolande Adriaansens, die op het lijstje staat van zijn exen.

2. Yolande Adriaansens: de druk van het koningschap

In 1988 betrad Willem-Alexander een relatie met Yolande Adriaansens, een communicatiestudente. Beatrix, toen koningin, beschouwde Yolande als een geschikte kandidaat voor Willem-Alexander. Na 3 jaar eindigde de relatie, naar verluidt vanwege de druk van het toekomstige koningschap. Enigszins begrijpelijk, want Koningin worden is niet niks. Yolande trouwde later met Caspar Klinkhamer en is nu actief in remedial teaching.

3. Barbara Boomsma: een stille ontmoeting

Na het beëindigen van zijn relatie met Yolande, vond Willem-Alexander kort troost bij Barbara Boomsma. Ondanks enkele gezamenlijke verschijningen, bleef hun relatie echter oppervlakkig en kwam nooit tot volle bloei. Barbara, enkele keren vastgelegd in het gezelschap van de prins, verdween vervolgens geruisloos in de anonimiteit.

4. Emily Bremers: Een bijzondere episode

Van 1994 tot 1998 was Emily Bremers de geliefde van Willem-Alexander. Hun relatie werd publiek bekend na een verkeersincident op weg naar een skioord. Emily werd gezien als een geschikte huwelijkskandidate door koningin Beatrix.

Na de breuk in 1998 trouwde Emily met Roderick van der Wijck, een goede vriend van Willem-Alexander. Het huwelijk eindigde in 2014. Emily heeft een carrière-switch gemaakt en werkt nu bij de FMO Entrepreneurial Development Bank. Zeker een van de succesvolste exen van onze Koning.

5. Frederique van der Wal: een kortstondige betovering

Tijdens een kortstondige episode van romantiek, betrad Willem-Alexander de wereld van de modellenliefde met Frederique van der Wal. Het nieuws van hun relatie verspreidde zich, hoewel beide partijen ontkenden dat het meer was dan vriendschap. Van der Wal, een blond model, bracht een vleugje glamour in het leven van de prins. De relatie bleef echter niet lang in de schijnwerpers, en de romantiek tussen Willem-Alexander en Frederique van der Wal verdween even snel als het opkwam.

6. Laurentien Brinkhorst: een jeugdige verwarring

In de jonge jaren van Willem-Alexander verscheen sporadisch de naam van Laurentien Brinkhorst. Als dochter van een huisvriend van koningin Beatrix en prins Claus, en inmiddels de aanstaande vrouw van prins Constantijn, werd ze af en toe in de roddelbladen genoemd als mogelijk liefje van de kroonprins. Haar vader, Laurens Jan, bekleedde destijds de positie van minister van Landbouw.

7. Yvonne van Gennip: een ongewilde belangstelling

De koninklijke roddelbladen stonden op scherp toen tandartsdochter Emily Bremers uit Heilig Landstichting in beeld kwam. Gedurende 3 jaar werden Willem-Alexander en Emily nauwlettend gevolgd door fotografen. Voor het eerst werd koninklijke verkering serieus besproken in de media. Het officiële standpunt van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) bleef echter beperkt tot de vermelding dat “Emily deel uitmaakte van de vriendenkring van de kroonprins.”

8. Pamela Post

Voorafgaand aan zijn ontmoeting met Máxima, had Willem-Alexander verschillende gewone vriendinnen, waaronder Pamela Post, de dochter van zijn kunstgeschiedenisleraar in Llantwit Major.

Vriendinnen van Willem Alexander goed verborgen gehouden

De prins had in zijn kinderjaren geen fijne relatie met de pers. Hij werd zelfs al lastig ervaren. Zijn liefdesleven hield hij daarom ook zoveel mogelijk privé in de media. De dames die voor Máxima plezier met hem hadden werden goed verborgen gehouden. Het werd al snel duidelijk dat Máxima wel een blijvertje was.

Bekijk hieronder de video: Willem Alexander van lastige puber tot gewaardeerd koning terug >>

Beeldmateriaal: RVD – Jeroen van der Meyde

Meer over: