Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

4 tips om niet uit elkaar te groeien als koppel

Als je al jaren samen bent, kun je als koppel op een gegeven moment last krijgen van sleur in je relatie. Gelukkig zijn er tips om te voorkomen dat je uit elkaar groeit. Iedere relatie gaat door bepaalde fases heen. Zo herken je de fases en blijft je relatie gezond.  

In het begin heb je die typische verliefde gevoelens, je kent het vast wel. Je bent hoteldebotel op je partner en je spendeert het liefste iedere minuut samen. Die verliefde periode gaat uiteindelijk over in een nieuwe fase van geborgenheid, waarin samenwonen en misschien zelfs kinderen krijgen volgt. Dan moet je de aandacht verdelen tussen huishouden, kinderen en je relatie. Logisch, maar het kan wel betekenen dat je minder tijd hebt voor je partner. In het ergste geval verlies je elkaar uit het oog, terwijl je wel samen onder één dak woont. Dat moet je zien te voorkomen. 

4 tips om te voorkomen dat je als koppel niet uit elkaar groeit:

1.    Maak tijd vrij voor elkaar 

Plan regelmatig dates in. Ga uiteten, naar de bioscoop, bezoek een museum, of boek een weekendje weg. Neem de tijd voor elkaar, ook zonder de kinderen. In een relatie is het belangrijk dat je genoeg tijd hebt voor qualitytime met elkaar. 

2.    Verras je partner 

“We beschouwen elkaar vaak als vanzelfsprekend ”, hoor je regelmatig. Het is verleidelijk om je standaard kloffie aan te trekken, maar doe af en toe wat meer moeite. Trek bijvoorbeeld een mooi lingeriesetje of een jurkje aan om je partner te verrassen. Of koop een leuk cadeautje om hem of haar te verwennen. Door die kleine dingetjes weet je partner dat je (nog steeds) om diegene geeft. Neem elkaar niet altijd voor lief. 

3.    Blijf praten met je partner

Goede communicatie is enorm belangrijk in een langdurige relatie. Blijf nieuwsgierig naar elkaar en ga er niet vanuit dat je alles al weet. Voor je het weet maak je iedere week broccoli, omdat je ervan uit gaat dat je partner dat lekker vindt, maar blijkt het tegenstelde waar of is zijn/haar smaak inmiddels veranderd. 

4.    Houd je relatie spannend 

In het begin van je relatie kun je niet van je partner afblijven, maar tegen een tijdje zakt dat gevoel weg. Probeer het spannend te houden tussen de lakens en probeer een keer iets nieuws. Overleg eventueel met je partner over wat jullie willen experimenteren. Veronderstel niet dat, omdat je partner zoveel jaar geleden iets fijn vond, dat nu nog steeds het geval is. We veranderen, dus blijf op seksueel gebied vernieuwing zoeken. Je maakt niet alleen je partner blij met iets nieuws, je zult merken dat je er zelf ook positief door verrast wordt. 

Benieuwd hoeveel calorieën je tijdens een goede vrijpartij verband? Lees dan ook dit artikel.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Libelle.nl