Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

Hoe veilig en nuttig is een Quooker? De voordelen, nadelen én verschillen

Je zet zó een pot thee of kan koude limonade op tafel. Een Quooker maakt koken en afwassen een stuk eenvoudiger: je hebt altijd kokend - en gefilterd - water bij de hand, direct uit de kraan. Deze duurzame keuze is erg makkelijk, bespaart tijd en ruimte op je aanrecht. Hoe veilig en gemakkelijk is een Quooker nou eigenlijk en zijn er verschillende soorten? Alles over de Quooker. 

Wat is een Quooker? 

Een Quooker is een kraan waar direct kokend water uit komt. Dit is bijzonder handig! Zo hoef je nooit meer een pan te vullen met water en te wachten tot het eindelijk kookt. Een Quooker is ideaal voor een kopje thee, het koken van je pasta of het blancheren van groente.

Zo’n kraan bestaat uit 2 delen: een kokendwaterkraan op het aanrecht en een reservoir eronder. Hierin wordt het water op 110 graden Celsius bewaard. Dit reservoir is aangesloten op de waterleiding, waardoor je altijd vers water tapt.

Er zijn 3 verschillende soorten Quookers: 

 1. De PRO3 geeft direct 3 liter kokend water;
 2. De COMBI geeft direct 7 liter kokend water of 15 liter warm water;
 3. De COMBI+ geeft direct 7 liter kokend water en onbeperkt warm water.

Een Quooker geeft ook ‘normaal’ koud water dat gefilterd is en kan inmiddels ook bruisend water geven. Je kunt een Quooker naar wens samenstellen. 

Quooker  Quooker  Quooker

Voordelen Quooker

 • Met een simpele handeling direct kokend, ijskoud of bruisend water. Druk op de knop, draai en geniet direct van je favoriete soort water. Alles uit één kraan!
 • 100% veilig! Terwijl het voor ons een simpele handeling is, is het voor kinderen onmogelijk om een Quooker te activeren. Deze kraan kan ook niet omvallen, in tegenstelling tot een waterkoker. 
 • Spatvrij. Quookers hebben een druppelvormige waterstraal, waardoor het niet spat in de gootsteen.
 • Modern. Je keuken krijgt iets extra's met dit huishoudelijke apparaat. Super stijlvol! 
 • Duurzaam. Quookers zijn energiezuiniger dan een waterkoker en ze gebruiken 50% minder energie dan een keukenboiler. Zo kan je tientallen euro’s besparen per jaar.
 • Ruimtebesparend. Al die flessen koud water in de koelkast en de waterkoker op het keukenblad… Allemaal overbodig! 
 • Optimale waterkwaliteit. Het water smaakt beter door een geïntegreerde waterfilter. Hierdoor worden onzuiverheden zoals chloor, bacteriën, pesticiden en andere verontreinigingen uit het water gefilterd. 
 • De hele dag door handig. Van een gekookt eitje bij je ontbijt tot een kopje thee voor het slapengaan. 

Nadelen Quooker 

 • Afhankelijk van wat voor soort Quooker je kiest, heb je een beperkte hoeveelheid kokend water.
 • Aparte boiler nodig. Hier moet je ruimte voor hebben.
 • Aparte elektrische groep of switch vereist.
 • Zelf installeren is lastig en laten installeren is prijzig.
 • Grote investering. Het verdient zich later wel terug! 

Voor wie is een Quooker geschikt? 

Op een gure winterdag is een kopje thee binnen een mum gezet en op een warme zomerdag geniet je direct van een glaasje bubbelend water. Klinkt heerlijk, maar is dit huishoudelijke apparaat voor iedereen geschikt? Het is namelijk best een investering. Als je de voordelen opweegt tegen de nadelen, kom je tot de conclusie dat een Quooker een slimme aankoop is, mits je regelmatig de waterkoker gebruikt, de ruimte hebt voor een boiler en natuurlijk de investing kunt doen.  

Lees ook:

Beeldmateriaal: Quooker
Auteur: Ilse Bloemendal