Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

Kiezen welke folders wel of niet? 5 redenen waarom je dat moet doen

Je krijgt wekelijks ruim 20 folders in je bus. De kans is groot dat je deze niet allemaal leest. Ontzettend zonde van het papier. Bepaal daarom zelf welke folders je wil ontvangen. Van milieubewust bezig zijn tot het besparen van geld.

Dit zijn dé 5 redenen waarom het slim is om je eigen folderpakket samen te stellen.

Tekst gaat onder de advertentie verder

1. Alleen maar relevante folders die je interesseren 

Bijna iedereen in Nederland ontvangt een ongeadresseerd folderpakket. Dit is een pakket met folders die iedereen krijgt. Waarschijnlijk lees je deze folders niet allemaal. Het onderwerp interesseert je misschien niet of de winkel zit niet bij je in de buurt. Binnen een paar minuten belanden deze folders bij het oud papier. Als je kiest voor een geadresseerd folderpakket - kies je zelf je folders uit. Zo lees je alleen maar over de onderwerpen die jij interessant vindt.

2. Besparen van veel geld door de interessante koopjes

Als je elke week een folderpakket ontvangt, weet je precies waar je de beste aanbiedingen scoort. Zo haal je volgende week het bier met een fikse korting bij de Albert Heijn, terwijl je normaal je boodschappen bij de Vomar doet. En die airfryer die je altijd al wilde hebben is volgende week in de aanbieding bij de Blokker. Wanneer je let op de aanbieden, kan je wel 500 euro per jaar besparen. Tel uit je winst!

3. Goed voor het milieu 

Vind je het milieu erg belangrijk? Alleen dan al moet je kiezen voor een gepersonaliseerd folderpakket. Hoe minder ongewenste folders men krijgt, hoe meer papier er bespaard wordt. Een gemiddeld huishouden ontvangt 33 folders per week. Reken maar uit: dat is op jaarbasis 34 kilo. Dit hoge gewicht verklein je aanzienlijk door te kiezen voor maar een paar folders, in plaats van ruim 30.

4. Elke week gegarandeerd een folderpakket 

Heb je een nee-nee sticker? Dan ontvang je geen folderpakket. In sommige gemeente krijg je ook zonder sticker geen reclamefolders. Dit is het geval de komst van de Ja-sticker in januari 2022. Met deze sticker willen verschillende Nederlandse gemeenten de enorme papierverspilling terugdringen. De Ja-sticker draait het principe van de Nee-sticker om - met deze sticker op je brievenbus geef je aan dat je ongeadresseerd reclamedrukwerk wilt ontvangen. Meer weten over deze sticker? Lees hier alles over de ja-sticker. Hoewel het vrij eenvoudig is om te checken wat voor regels jouw gemeente hanteert, heb je hier geen last van als je kiest voor een geadresseerd folderpakket. Ook als je een nee-nee sticker hebt, ontvang je nog wel een geadresseerd folderpakket. Je hebt het pakket immers zelf aangevraagd!

5. Ook voor mensen die buiten bezorggebieden wonen

Er zijn veel gebieden in Nederland waar geen folderpakketten geleverd worden. Als je hier woont, heb je de pech dat je nooit een ongeadresseerd folderpakket ontvangt. Als je kiest voor een samengesteld folderpakket, valt er gegarandeerd elke week een pakket op de deurmat. Ook als je buiten de kom woont!

Waar wacht je nog op?

Ook profiteren van deze 5 fantastische voordelen? Surf snel naar www.kiesjefolders.nl en selecteer jouw favoriete folders. Het aanvragen is heel eenvoudig: binnen twee minuten heb je een account aangemaakt en eigen gratis folderpakket samengesteld.

Lees ook:

Auteur: Ilse Bloemendal