Ga naar de inhoud

Boek Prins Harry ‘Reserve’ genomineerd voor Britse boekenprijs

Update:
Boek Reserve genomineerd Prins Harry

De autobiografie van prins Harry, getiteld ‘Spare’ (‘Reserve’ in het Nederlands), staat op de nominatielijsten van de prestigieuze British Book Awards. Het boek van de 38-jarige Britse prins maakt kans op de erkenning als ‘Boek van het Jaar’ in de categorie non-fictie.

Naast deze nominatie, is ‘Reserve’ ook in de race voor de prijs van ‘Audioboek van het Jaar’.

Recordbrekend boek in Verenigd Koninkrijk

In 2023 claimde het boek van Prins Harry de titel van bestverkochte boek in het Verenigd Koninkrijk. ‘Reserve’ duikt diep in de persoonlijke ervaringen van prins Harry binnen de muren van de Britse koninklijke familie. 1 van de meest besproken onderwerpen in het boek is ongetwijfeld de getroebleerde relatie van Harry met zijn broer, prins William.

Zeldzame en intieme blik op het leven van een prins

Hiermee biedt het boek een zeldzame en intieme blik op het leven van een moderne prins die worstelt met zijn plaats binnen de koninklijke hiërarchie.

Harry in de ‘spotlight’ met andere grootheden

‘Reserve’ is in goed gezelschap met 5 andere boeken die meedingen naar de titel van Boek van het Jaar. Een andere spraakmakende nominatie in dezelfde categorie is de autobiografie van de iconische zangeres Britney Spears, ‘The Woman in Me’. Op het front van de audioboeken neemt prins Harry het onder meer op tegen ‘Making It So’, de autobiografie van de vermaarde acteur Patrick Stewart.

Een mogelijke herhaling van koninklijke roem

Als Prins Harry daadwerkelijk 1 van deze begeerde prijzen in de wacht sleept bij de British Book Awards, is hij niet de eerste royal die deze eer te beurt valt. Het pad van literaire erkenning binnen het Engelse koningshuis werd al eerder betreden door zijn vader. In 1990 werd Charles, uitgeroepen tot Brits schrijver van het jaar.

De impact van het boek ‘Reserve’

De nominaties van ‘Reserve’ voor dergelijke prestigieuze prijzen benadrukken niet alleen de immense populariteit van het boek maar onderstrepen ook de relevantie van Harry’s verhaal. Door zijn meest persoonlijke ervaringen en gedachten te delen, biedt Harry een ongekend inzicht in de complexiteiten en uitdagingen van het leven als een moderne prins.

Het boek zorgde al voor veel gespreksstof en de nominaties dragen ongetwijfeld bij aan de voortdurende discussie rond de Britse monarchie en haar plaats in de hedendaagse samenleving.

Er staat veel op het spel voor Harry

De British Book Awards zijn al lang een platform dat zowel gevestigde als opkomende schrijvers erkent, en dit jaar is geen uitzondering. Met ‘Reserve’ in de race, staat er veel op het spel voor prins Harry en de koninklijke familie. Het winnen van een dergelijke prijs zou niet alleen de status van het boek als literaire en culturele mijlpaal bevestigen, maar dient ook als erkenning van Harry’s moed om zijn unieke en vaak ingewikkelde persoonlijke verhaal met de wereld te delen.

  • Vorig jaar besmeurde een Russische kunstenaar 25 exemplaren van de autobiografie met menselijk bloed.

Bron: RTL royalty nieuws.

Meer over: