Ga naar de inhoud

Gelukkig was niet alles slecht: dit was het positieve nieuws in 2021

Update:

Het afgelopen jaar zal voor de meeste mensen niet de boeken ingaan als hun meest favoriete jaar. Behalve dat van Max Verstappen, dan. Die werd wereldkampioen. En zo was er gelukkig echt nog meer positief nieuws in 2021.

Want zelfs in de meest verwarrende en nare tijden, zijn er altijd lichtpuntjes aan de hemel te zien. Wij hebben het positieve nieuws van 2021 voor je op een rij gezet.

Minste werkloosheid sinds 2003

De Nederlandse werkloosheid is in de afgelopen maanden gedaald tot het laagste niveau sinds jaren. In 2003 waren er voor het laatst net zo weinig mensen werkloos als nu. Op dit moment is 2,7 procent van de Nederlandse bevolking werkloos, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Afgelopen zomer werd al duidelijk dat er een bijzonder krappe arbeidsmarkt is. Dat is een indirect gevolg van de coronacrisis. Door de overheidssteun blijven veel bedrijven bestaan die anders misschien failliet waren gegaan, en blijven mensen in dienst die anders werden ontslagen. Dit leidde ertoe dat veel bedrijven sneller doorgroeien dan normaal, en waren er in de zomer voor het eerst meer beschikbare vacatures dan werkloze personen.

Verstappen reed zich naar de wereldtitel

Bijna heel Nederland was een paar weken geleden getuige van dat geweldige moment in Abu Dhabi. Onze ‘eigen’ Limburgse Formule 1-coureur Max Verstappen heeft na een razend spannend raceseizoen alle beloftes waargemaakt en pakte de wereldtitel. Voor veel mensen het absolute hoogtepunt van 2021. Eindelijk was er weer iets om met elkaar te vieren, en even was dat saamhorigheidsgevoel met heel Nederland weer terug.

Adele én ABBA kwamen met een nieuw album

Van de één hadden we al 6 jaar geen nieuwe muziek gekregen, de ander was maar liefst 38 jaar van de radar verdwenen. Adele en ABBA besloten om ons 2021 een beetje beter te maken, door beide met een langverwacht, nieuw album te komen. Het album van ABBA wekte vooral veel nostalgische gevoelens op, en dat van Adele stond meteen weer op alle hitlijsten.

Recordaantal Nederlandse medailles op Olympische Spelen

Er was nog meer goed sportnieuws. Nederland won maar liefst 36 medailles op de Olympische Zomerspelen in Tokio, en verpulverde daarmee het laatste record in Sydney uit 2005. Toen werden er 25 medailles gewonnen. Nu waren het er aanzienlijk meer, en ook bijzonder veel gouden medailles werden gewonnen: 12 stuks en in Sydney waren dat er 10.

Het Songfestival in Rotterdam was een groot succes, mét publiek

Het was in 1980 dat het Songfestival voor het laatst in Nederland plaatsvond. Het was dan ook een enorme domper toen het Songfestival, dat dankzij Duncan Laurence in 2020 ein-de-lijk weer naar Nederland kwam niet door kon gaan vanwege de coronamaatregelen. Toch lukte het dit jaar wel, en vond het liedjesspektakel plaats in de havenstad. Met groot succes: er mocht publiek komen, en de winnaars van 2021, de Italiaanse rockband Måneskin, hebben als gevolg van hun winst wereldwijd records verbroken.

TIP: heb je meer behoefte aan goed nieuws? Nu.nl heeft een aparte pagina met alleen goed nieuws.

Meer over: