Ga naar de inhoud

Deze bekende Nederlanders wonen nu in het buitenland

Update:

Ze zijn bekend geworden in hun eigen land, maar besloten na een aantal jaar tóch Nederland te verlaten om hun geluk (of rust) elders te beproeven. Deze bekende Nederlanders wonen tegenwoordig in het buitenland. En eerlijk is eerlijk, als we al die zonnige foto’s op social media zien, begrijpen wij dat wel.

1. Gordon Heuckeroth

Het onstuimige verhaal van onze Gordon kennen we natuurlijk allemaal wel. Hij vertrok 8 maanden geleden met hond en nieuwe liefde naar Dubai. Die liefde is inmiddels weer voorbij, maar Gordon heeft het nog steeds ontzettend naar zijn zin in het zonnige Dubai. Niet in de minste plaats omdat het daar veiliger is dan hier, meent hij. “Hier wordt je hand eraf gehakt als je iets steelt”, liet hij in een interview weten. Iets dat hem een veilig gevoel geeft, nadat hij in Nederland in zijn eigen huis werd overvallen.

2. Familie Oerlemans

Reinout en Danielle Oerlemans wonen, samen met hun kinderen, alweer sinds 2014 in Los Angeles, en het lijkt ze daar goed te bevallen. Ze verkochten onlangs hun stulpje in een van de duurste buurten van de wereld voor 70 miljoen dollar (!) aan de Amerikaanse artiest The Weeknd. Ze kochten er iets nieuws voor terug voor een bescheiden 19 miljoen dollar. Voorlopig blijft deze familie lekker in Noord-Amerika.

3. Kaj Gorgels en Jessie Jazz Vuijk

De bekende Nederlanders Kaj Gorgels en Jessie Jazz Vuijk verhuisden vorig jaar samen naar Ibiza. Dat was al een tijdje de droom van het tweetal. Ze waren dan ook dolblij dat het nu eindelijk doorging. ‘Eindelijk thuis’, schreef Jessie na aankomst op haar social media. Toch reizen de 2 nog regelmatig naar Nederland op en neer, omdat ze hier voor werk moeten zijn.

Ook Dinand en zijn gezin zijn geëmigreerd naar Ibiza, om daar los te komen van het drukke leven vol verplichtingen dat ze in Nederland niet langer wensen te leiden.

Tips voor succesvol emigreren lezen

4. Nicolette Kluijver

Nicolette Kluijver pakte vorig jaar samen met haar gezin haar biezen en vertrok naar het zonnige Bonaire, om daar een B&B te beginnen. Ze kochten daar een klein resort dat opgeknapt moet worden, en waar ze later gasten willen ontvangen. Voor werk is Nicolette nog regelmatig in Nederland te vinden. “Dat op en neer pendelen is wel een dingetje”, vertelde ze eind vorig jaar in een interview met Beau Monde.

5. Yolanthe Cabau

Yolanthe vertrok na haar breuk met voetballer Wesley Sneijder samen met haar zoontje Xess Xava naar Los Angeles. In de eerste plaats maakte ze deze keuze om de vele media-aandacht in Nederland te ontvluchten: zo werden er op de eerste schooldag van Xess Xava constant foto’s gemaakt. Maar er is nog een reden waarom Yolanthe voor Los Angeles heeft gekozen. Ze wil Hollywood gaan veroveren met haar acteertalent. Zo krijgt ze acteerlessen van bekende Hollywoodcoach Ivana Chubbuck, die met grote sterren als Will Smith en Charlize Theron werkt.

6. Yolanda Hadid

Yolanda Hadid is als Housewife of Beverly Hills niet meer weg te denken uit Los Angeles, maar toch is het ex-model oer-Hollands en werd ze geboren in Papendrecht. Inmiddels is ze wereldberoemd als moeder van topmodellen Gigi, Bella en Anwar Hadid. Toch is niet alles rozengeur en maneschijn voor de Nederlandse. Onlangs kwam Yolanda nog in het nieuws door een ruzie met haar ex-schoonzoon Zayn Malik, die haar geslagen zou hebben vanwege onenigheid over kleindochter Khai.

7. Cilly Dartell

De bekende Nederlander Cilly Dartell werd bekend in het theater, en stapte in 1996 over naar televisie waar ze voor SBS6 jarenlang Hart van Nederland presenteerde. In 2006 verhuisde Cilly al naar Dubai, en in 2017 vertrok ze met haar man naar de Amerikaanse staat Florida. Daar woont ze nu al jaren in de buurt van de stad Orlando. In 2020 werd bij Cilly voor de tweede keer longkanker vastgesteld, en vanwege de coronapandemie moest zij haar behandeling ook in Amerika ondergaan. Onlangs berichtte ze op Instagram dat ze gelukkig nog maar een paar weken chemo te gaan heeft en dat alles stabiel is, en dat zij in het vliegtuig onderweg naar Nederland was.

8. Hans Kazàn

De 69-jarige goochelaar Hans Kazàn vertrok in 2005 met zijn vrouw naar het Zuid-Spaanse Marbella, waar hij nog steeds woont. Hij is nog regelmatig in Nederland te vinden voor shows en vanwege zijn deelnames aan televisieprogramma’s. De laatste maanden lukte dit echter niet, omdat de goochelaar meerdere malen met heftige maagproblemen in het Spaanse ziekenhuis moest worden opgenomen. Hij was toen te zwak om naar Nederland te vliegen. Inmiddels is hij volgens berichtgeving weer ‘gezond en gelukkig’. 

Meer over: