Ga naar de inhoud

De 10 allermooiste reisfilms

Update:
In samenwerking met:

Wat is er heerlijker dan thuis op de bank genieten van prachtige reisfilms? Het is de mooiste manier om reisinspiratie op te doen. Een betere voorbereiding op je droomvakantie kun je je niet wensen. Dus zet je telefoon op stil, houd de popcorn bij de hand en geniet van deze 10 geweldige reisfilms.

1. The Bucket List

2 terminale kankerpatiënten, een miljardair (Jack Nicholson) en een automonteur (Morgan Freeman), besluiten een bucketlist op te stellen en te ontsnappen uit het ziekenhuis. Ze gaan de wijde wereld in voor het avontuur van hun leven. Ze werken hun wensenlijst onder andere af in Frankrijk, Egypte, China, Tanzania en India.

2. Easy Rider

Easy Rider is de klassieke film over de zestiger jaren. 2 motorrijders rijden dwars door Amerika om het ware karakter van dit land te ontdekken. Het nummer “born to be wild” van Steppenwolf dankt aan deze film zijn grote populariteit.

3. Eat Pray Love

Net gescheiden besluit Elizabeth (Julia Roberts) een radicale stap te nemen: ze gaat een jaar lang alleen op reis. Op haar zoektocht naar evenwicht en geluk bezoekt ze Italië (voor het heerlijke eten en la dolce vita), India (voor het mediteren) en Indonesië (waar ze haar grote liefde vindt).

4. Gandhi

Dit meesterwerk is gebaseerd op het leven van Mahatma Gandhi, die leidinggaf aan de geweldloze opstand tegen de Britse koloniale overheersing van India in de eerste helft van de 20ste eeuw. In de 3 uur durende film verveel je je geen seconde en krijg je daarnaast een fantastisch beeld van het fascinerende India.

5. Kon-Tiki

Kon-Tiki vertelt het waargebeurde verhaal van de Noorse onderzoeker Thor Heyerdahl. Deze ondernam in 1947 met zijn team een heroïsche poging om de Grote Oceaan over te steken op een zelfgebouwd houten vlot. Een adembenemend verhaal van ongelooflijke moed en doorzettingsvermogen.

6. Lord of the Rings

Alle 3 de delen van dit literair meesterwerk van Tolkien zijn door de Nieuw-Zeelandse regisseur Peter Jackson verfilmd. De opnames voor deze filmcyclus werden in Nieuw-Zeeland gemaakt. Je kunt de opnamelocaties van Lord of the Rings ook bezoeken tijdens je roadtrip door dit natuurrijke land.

7. Out of Africa

Een romantische klassieker vol met prachtige beelden van Afrika. Karen Blixen (Meryl Streep) ontmoet in de wildernis van Kenia de avonturier Denys Finch-Hatton (Robert Redford). Samen maken ze bijzondere safari’s. Een prachtig en ontroerend verhaal met de betoverende natuur van Afrika als decor.

8. Roman Holiday

Een klassieker, deze film met Audrey Hepburn en Gregory Peck. Het is een romantische komedie die zich afspeelt in het Rome van de jaren ’50. De vele bezienswaardigheden geven een extra dimensie aan een van de grote filmklassiekers uit de historie.

9. Under the Tuscan Sun

Frances koopt in een opwelling een vervallen villa in Toscane. De combinatie van een geweldige cast en de prachtige beelden uit het Italiaanse Toscane, maken dit een heerlijke film om bij weg te zwijmelen.

10. The Way

Een Amerikaanse dokter besluit de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella te lopen als eerbetoon aan zijn overleden zoon. Deze stierf in de Pyreneeën toen hij bezig was met de beroemde voettocht. Het is een “must” om de film te bekijken als je overweegt deze pelgrimstocht te gaan maken.

Nog meer mooie reisfilms

Deze top 10 hebben we samengesteld op basis van een uitgebreider overzicht van geweldige reisfilms. Dus als je er nog meer wilt zien, dan hebben we nog meer keuze aan prachtige reisfilms voor je.

Reisinspiratie

Wil je naast deze films nog meer reisinspiratie? De website grijsopreis.nl informeert en inspireert actieve 50-plussers die veel van de wereld willen zien. Van uitjes in Nederland tot de mooiste bestemmingen in het buitenland. Daarnaast vind je er vele prachtige wandelingen in heel het land.

In samenwerking met:

Meer over: