Ga naar de inhoud

Picknicken: gemakkelijke en heerlijke meeneemgerechten

Update:
Picknicken recepten

Een picknick is niet compleet zonder lekker eten en verfrissende drankjes. Om je picknickervaring nog beter te maken, delen we hieronder makkelijke gerechten om mee te nemen, samen met suggesties voor drankjes en handige accessoires.

Bereid je voor op een smakelijk en zorgeloos avontuur in de buitenlucht!

10 picknickgerechten

  1. Couscoussalade met gegrilde groenten: bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg gegrilde groenten zoals paprika, courgette en aubergine toe. Besprenkel met een dressing van olijfolie, citroensap en verse kruiden.
  2. Gevulde wraps met gerookte zalm: besmeer tortilla’s met roomkaas, leg er plakjes gerookte zalm op en voeg wat rucola en gesneden komkommer toe. Rol op en snijd in hapklare stukjes.
  3. Komkommersandwiches: besmeer plakjes volkorenbrood met roomkaas en beleg met dunne plakjes komkommer. Voeg wat verse dille toe voor extra smaak.
  4. Mini gehaktballetjes: maak gehaktballetjes van gemengd gehakt, paneer ze en bak ze in de oven. Serveer ze met een pittige barbecuesaus als dip.
  5. Fruitsalade met munt: meng een verscheidenheid aan gesneden fruit, zoals meloen, druiven, bessen en ananas, met wat verse muntblaadjes. Een verfrissende en gezonde traktatie.
  6. Caprese salade op stokjes: prik cherrytomaten, mozzarella balletjes en basilicumblaadjes op stokjes. Besprenkel met balsamicoazijn voor een smaakvolle twist.
  7. Guacamole met tortillachips: pureer rijpe avocado’s, voeg fijngehakte rode ui, tomaat, limoensap en koriander toe. Serveer met knapperige tortillachips.
  8. Gazpacho in flesjes: maak een klassieke gazpacho met tomaten, komkommer, paprika, knoflook en olijfolie. Giet het in kleine flesjes voor een verfrissende soep onderweg.
  9. Mini quiches: bak mini quiches in muffinvormpjes met verschillende vullingen, zoals broccoli en cheddar, of spek en prei. Draagbaar en vol smaak!
  10. Nutella-bananensandwiches: besmeer plakjes volkorenbrood met Nutella en leg er plakjes banaan op. Een zoete traktatie voor de liefhebbers van chocolade.
  11. Zoete Aardbeienmuffins: bak wat overheerlijke aardbeienmuffins als afsluiting van je picknickmaaltijd. Meng bloem, suiker, bakpoeder, een snufje zout, melk, eieren en verse aardbeien tot een glad beslag. Verdeel het beslag over muffin vormpjes en bak ze goudbruin in de oven. Deze zoete lekkernijen veroveren zeker de harten van je picknickgezelschap.
  12. Knapperige Kip-wraps: bereid wat knapperige kipstukjes door kipfilet in stukjes te snijden, te paneren en te bakken tot ze goudbruin en krokant zijn. Beleg tortilla’s met sla, tomaat, komkommer en de knapperige kipstukjes. Voeg een lepel honingmosterdsaus toe voor extra smaak. Rol de wraps strak op en wikkel ze in folie voor een smakelijke en bevredigende maaltijd onderweg.

Picknicken met springrolls

De tekst gaat onder de afbeelding verder >>

Drankjes voor bij de picknick

Lekkere drankjes mogen zeker niet ontbreken, dus delen we graag deze smakelijke tips. Zodat jullie picknick helemaal compleet is.

  • Verfrissende citroenlimonade: meng vers geperst citroensap, water en een beetje honing voor een dorstlessende limonade.
  • IJskoude ijsthee: bereid je favoriete thee en koel het af met ijsblokjes voor een verfrissend drankje.
  • Verse muntlimonade: meng verse muntblaadjes, limoensap, water en een beetje suiker voor een verkoelende en smaakvolle limonade.
  • Koele watermeloen smoothie: pureer sappige watermeloenblokjes met ijs en een scheutje limoensap in de blender voor een verfrissende en hydraterende smoothie.

Zelf kersenlimonade maken

De tekst gaat onder de afbeelding verder >>

Picknick avontuur: deze accessoires mogen niet ontbreken

Naast lekker eten en drinken raden we je ook aan om accessoires mee te nemen als jullie op pad gaan. Hieronder noemen wij een paar benodigdheden:

  1. Picknickdeken of kleed: zorg voor een comfortabele ondergrond met een zachte en waterbestendige picknickdeken om op te zitten en te ontspannen.
  2. Koeltas: bewaar je gerechten en drankjes op de juiste temperatuur met een koeltas om bederf te voorkomen en alles fris en koud te houden.
  3. Wegwerpservies en bestek: gemakkelijk mee te nemen en geen gedoe met afwassen. Kies voor milieuvriendelijke opties, zoals biologisch afbreekbare materialen.
  4. Snijplank en mes: handig voor het bereiden van ter plaatse gesneden groenten, fruit en andere ingrediënten.
  5. Servetten en vochtige doekjes: houd je handen schoon en opfrissen na het eten met servetten en vochtige doekjes.
  6. Draagbare speaker: zorg voor een vrolijke sfeer met je favoriete muziek door het meenemen van een draagbare speaker voor wat achtergrondmuziek.
  7. Insectenwerend-middel: bescherm jezelf en je eten tegen ongewenste gasten met een middel, want je wil geen vervelende beten.
  8. Zonnebrandcrème en hoed: bescherm jezelf tegen de zon met zonnebrandcrème en draag een hoed om je hoofd en gezicht te beschermen.
  9. Extra tassen en zakken: neem extra tassen mee om afval en vuile vaat op te ruimen, evenals zakken om eventuele overgebleven etenswaren mee naar huis te nemen.
  10. Boek of spelletje: heerlijk na het eten en drinken nog even ontspannen met een boek of leuk spel samen.

Met deze gerechten, drankjes en handige accessoires ben je helemaal klaar voor een geslaagde picknick. Geniet van het heerlijke eten, het gezelschap en de prachtige buitenlucht. Veel plezier met je picknickavonturen!

Tot slot: ga je liever picknicken op het strand? Dan zijn dit geschikte strandrecepten.

Meer over: