Ga naar de inhoud

Van tompouce tot limoncello – 10 bijzondere pepernoten variaties

Update:
pepernoten.png

Terwijl je vroeger genoegen nam met de traditionele pepernoten, liggen tegenwoordig de schappen vol met de meest bijzondere smaken. Van kruidnoten met tompouce smaak tot limoncello: dit zijn de meest bijzondere smaken pepernoten van 2023 die je geproefd moet hebben!

10 lekkerste pepernoten/kruidnoten variaties:

1. Tompouce smaak

Om maar met de deur in huis te vallen, de HEMA verkoopt pepernoten met tompouce smaak. Ze zien er – niet geheel verrassend – roze uit. Fantastisch! Ze smaken écht naar hun beroemde tompouce – en naar roze muisjes. Misschien komt dat omdat er een beetje anijs in zit. Deze smaak moet je zeker geproefd hebben! 

2. Limoncello

Fan van het aperitief Limoncello? Dan smul je vast van deze variatie kruidnoten. Ze zijn omhuld in een dikke laag Belgische chocolade met de heerlijke smaak van echte Italiaanse Limoncello. Ze zien er ook nog eens leuk uit: geel. Onder andere verkrijgbaar bij de HEMA en van Delft pepernoten

3. Appeltaart

Trakteer jezelf op een bezoekje naar een pepernoten speciaalzaak. Er zijn verschillende pop-up stores, verspreid over heel Nederland, met allerlei soorten pepernoten. Hier vind je de appeltaart kruidnoten. De traditionele kruidnoot is omhuld met witte chocolade. De mix van appel, kaneel en speculaaskruiden maakt dit mini-koekje tot een echt gebakje. “Volgens grootmoeders recept gebakken!” aldus één van de speciaalzaken. 

4. Chocoladetruffel

Pepernoten met de smaak van chocoladetruffel bestaan al een tijdje, maar konden niet ontbreken in dit lijstje. Deze pepernoten zijn omhuld met een heerlijk laagje witte chocolade en zijn afgetopt met een laagje cacaopoeder. Volgens de makers: “Deze truffel chocolade kruidnoten zijn een echte delicatesse!” Wij beamen dit alleen maar en het is absoluut een van onze favorieten.

5. Stroopwafel 

Een Oudhollandse lekkernij: stroopwafels. Dé reden om kruidnoten met stroopwafelsmaak te introduceren. Deze kruidnoten zijn omhuld met witte chocolade en smaken naar stroopwafels. Jammie, 2 Hollandse lekkernijen in 1!

Waarom eten we eigenlijk pepernoten of kruidnoten tijdens Sinterklaastijd?

6. Red Velvet kruidnoten

Iedereen is dol op Red Velvet Taart. Bolletje dacht, we maken daar ook velvet kruidnoten van. Dit zijn fluweelrode pepernoten met een heerlijk laagje witte chocolade en verrassende binnenkant. Nieuwsgierig? Probeer ze maar eens. Ze zijn heerlijk – en dat is nog zacht uitgedrukt.

7. Pumpkin spice

Pompoensoep is populairder dan ooit. Sinds dit jaar zijn er dan ook kruidnoten met pompoensmaak op de markt. De combinatie klinkt een beetje gek, maar het is erg lekker. De kruidnoten bevatten verder een vleugje kaneel, gember en kruidnagel. Verrassend!

8. Cappuccino

Liefhebber van koffie? Dan ben je zeker fan van kruidnoten met cappuccino smaak. Deze kruidnoten hebben een heerlijke smaak van echte Italiaanse koffie en melk gecombineerd. Ze zijn heerlijk romig en hebben een crunchy bite. Jammie!

9. Butterscotch kruidnoten

Ken jij de oude snoepjes van vroeger nog? Onder de andere de boterbabbelaar was vroeger razend populair. Deze zeeuwse lekkernij werd traditioneel gemaakt van boter, suiker, azijn, water en een snufje zout. Combineer hier de pepernoot mee en viola: overheerlijke witte chocolade kruidnoten met butterscotch smaak.

10. Crème brûlée

Kan je nooit wachten op het toetje en ben je fan van crème brûlée? Dan moet je deze bijzondere variatie op de kruidnoot ook proberen. Het is een heerlijke combinatie van custard, gekarameliseerde suiker en kruidnoot. 

Meer bijzondere pepernoten smaken:

  • Cola
  • Kauwgom
  • Popcorn 
  • Zure matten
  • Unicorn 
  • Gin Tonic
  • Bier 
  • Drop 
  • Split ijsje

(maar of je die wilt proeven is nog maar de vraag…)

Meer over: