Ga naar de inhoud

Pensioenfondsen kijken steeds meer naar crypto toont onderzoek

Update:
Pensioenfondsen meer vertrouwen in crypto

Het recente rapport van Fidelity Digital Assets toont aan dat pensioenfondsen steeds meer interesse tonen in het investeren in cryptomunten. Tijdens een evenement in Londen merkte Manuel Nordeste, Vice President bij Fidelity Digital Assets, op dat pensioenfondsen en andere investeerders in de beginfase van gesprekken zijn over crypto-activa met hun beleggingscomités.

Met de druk op de pensioenen is dit belangrijke informatie voor toekomstige gepensioneerden. Hoe zit het met de risico’s?

Groeit vertrouwen in crypto bij institutionele beleggers?

Naast pensioenfondsen tonen ook familiekantoren en vermogende particulieren een groeiende interesse in crypto-investeringen. Fidelity Digital Assets voerde een onderzoek uit waaruit bleek dat 80% van vermogende particulieren een positief beeld heeft van crypto, terwijl slechts 23% van de pensioenfondsen dat heeft. Slechts 7% van de pensioenfondsen heeft daadwerkelijk geïnvesteerd in crypto. Komt daar nu verandering in?

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Overweging pensioenfondsen voor crypto

Nordeste merkte op dat kleinere spelers vaak meer wendbaarheid en risicobereidheid vertonen vanwege minder strikte investeringsmandaten. Pensioenfondsen hanteren doorgaans een conservatieve benadering vanwege hun verantwoordelijkheid om de pensioenen van toekomstige gepensioneerden te beschermen. Terughoudendheid bij onbekende of risicovolle keuzes is daarbij essentieel.

Met gereguleerde producten zoals Bitcoin ETF’s op de markt beginnen pensioenfondsen langzaam hun blootstelling aan crypto te vergroten. Concurrenten anticiperen ook op institutionele investeerders, waaronder pensioenfondsen, die de Bitcoin-markt betreden via ETF-producten.

Kansen met bitcoin?

De interesse van institutionele beleggers in de cryptomarkt neemt toe, met een stijging van 71% naar 74% dit jaar in de wil om te investeren in digitale activa. Door deze ontwikkelingen wordt naar schatting een potentieel van ongeveer $5 biljoen aan investeringsmogelijkheden in crypto verkend door pensioenfondsen en andere institutionele investeerders.

Europa en Azië voorop in crypto-interesse

De kijk op crypto-investeringen verschilt sterk per regio. Terwijl de Verenigde Staten een groeiende interesse tonen, lopen Europa en Azië voorop. Deze positieve ontwikkeling ondersteunt de groeiende interesse om te investeren in digitale activa, met een opmerkelijke voorkeur voor exchange-traded funds (ETFs) en multi-digital asset fondsen. Volgens het rapport worden hoge rendementen gezien als een belangrijke drijfveer voor deze investeringen.

Zorgen blijven bestaan ondanks groeiende interesse

Ondanks een toenemende interesse maken institutionele beleggers zich zorgen over de constant veranderende regelgeving, veiligheidsproblemen door de nieuwheid van de markt en de volatiliteit van de cryptomarkt.

President Tom Jessop van Fidelity Digital Assets benadrukt echter dat de fundamenten van digitale activa sterk blijven en dat de markt recente veranderingen goed heeft doorstaan, mede dankzij institutionele investeringen.

Fidelity Digital Assets richt zich op digitale activa en blockchain technologie en bedient een diverse groep klanten, waaronder financiële adviseurs en pensioenfondsen.

Startpagina geeft tips, we zijn geen financieel adviseur. Raadpleeg een financieel adviseur of deskundige voor financieel advies.

Bron: crypto-insiders

Meer over: