Ga naar de inhoud

Opgebiecht: ‘Ik reed de koplamp van zijn auto stuk’

Update:
Opgebiecht: schade

Oscar (53) woont naast Mario (49) en Lotte (47). Toen hij in nood zat heeft hij de auto van het stel geleend, schade gemaakt en de auto teruggezet zonder melding te maken van de schade.

‘Ik wilde niet dat mijn buurman erachter kwam dat ik de schuldige was.’

Werkloos en auto geleend van de buren

Ik zat in het nauw. Ik was laat en moest naar een sollicitatie aan de andere kant van de stad, maar ik had geen auto en geen geld om er een te huren. Ik had geen andere keus dan mijn buurman te vragen of ik zijn auto mocht lenen.

Mijn buren aarzelden om me de auto te lenen, na enige overreding stemden ze toch toe. Ik was zo dankbaar voor de gunst, en ik kon niet wachten om te gaan. Ik wist toen nog niet dat ik op het punt stond mezelf in een enorme puinhoop te storten.

Stoplichten zaten tegen

Ik reed gestresst rond en alles zat tegen, drukte in het verkeer en alle stoplichten lieten mij wachten. Ik haalde de sollicitatie nog net op tijd. Op de terugweg kreeg ik een roekeloos ongeluk. Ik schaamde me zo en was bang voor de gevolgen, dus maakte ik snel dat ik wegkwam. Ik wilde de auto zo snel mogelijk terugbrengen naar mijn buurman, maar ik kon niet riskeren dat ze de schade zouden zien die ik had veroorzaakt.

Ongeluk

Ik had iets geraakt, en toen ik een stuk verderop uitstapte om te gaan kijken, zag ik dat ik de auto op een vreselijke manier had beschadigd. De hele koplamp was eraf en de bumper had een flinke deuk. Hoe kwam dit? Ik reed in een vreemde auto en maakte een bocht verkeerd, daarna botste tegen een paaltje met de rechter koplamp van de auto. Verschrikkelijk. 

Om de hoek geparkeerd

Ik wilde niet dat mijn buurman erachter kwam dat ik de schuldige was. Dus parkeerde ik de auto om de hoek met de rechterkant uit het gezichtsveld – hopelijk had niemand gezien dat ik eruit stapte. Ik liep rechtstreeks naar de buren, bedankte voor het lenen en gaf de sleutels zonder een woord terug. Ik bad dat het zou lijken alsof iemand anders er tegenaan was gereden, en dat ze gemakshalve vergeten waren een briefje achter de ruitenwisser achter te laten. Ik wist dat de buurman pas de volgende dag de auto nodig zou hebben voor zijn werk. Misschien zou hij het pas veel later ontdekken en geen link met mij leggen.

Kratje bier als bedankje

Ik was absoluut ontzet. Die nacht woelde ik in bed, doodsbang voor het moment dat het ontdekt zou worden. Ik was zo onvoorzichtig geweest. Het was nooit mijn bedoeling geweest kwaad te doen. Ik ben de volgende avond wel (heel schijnheilig) op visite geweest en heb toen een kratje bier meegebracht als bedankje voor het lenen van de auto. De buurman vertelde me direct het verhaal dat waarschijnlijk in de nacht iemand tegen zijn auto had gezeten en dat hij nu een forse schade had. Ik wist niet wat er verder zou gebeuren, maar ik was dankbaar dat tot nu toe niemand het verband had gelegd tussen mij en de auto. Hopelijk hebben ze mij nooit verdacht, en is de schade inmiddels vergeten.

*namen en foto zijn gefingeerd

Heb jij ook een geheim waar je niemand over durft te vertellen, en wil je dat opbiechten? Mail dan naar onze redactie en wij delen je verhaal (anoniem). 

Meer over: