Ga naar de inhoud

Opgebiecht: ‘Ik ben verslaafd aan hem’

Update:
sauna ontmoetingen

Olivier is 47 jaar, getrouwd met Emily en ze hebben 2 kinderen. Ze zijn al enkele jaren getrouwd en lijken samen voor de buitenwereld een perfect leven te leiden. Olivier heeft echter een groot geheim dat hij voor zijn vrouw verborgen houdt. 

Geheime ontmoetingen

Al een paar jaar gaat Olivier wekelijks, stiekem naar een sauna in de omgeving van zijn werk. Hier ontmoet hij andere mannen waarmee hij hete avonturen beleeft. “In het begin voelde ik me een bedrieger naar mijn vrouw. Maar het is geen andere vrouw waarmee ik iets doe. Er zit totaal geen gevoel bij. Het alleen seks, pure lust. Ik hou van haar, maar op een andere manier. De mannen die ik ontmoet zitten veelal in het zelfde schuitje. Ook hun vrouw en kinderen zitten thuis op ze te wachten.”

“Het is een gemakkelijke manier om mijn behoeften te bevredigen. Je hoeft niet te praten en je komt gemakkelijk aan je trekken. Er is altijd wel iemand in voor een avontuur. En het is heerlijk om daarna gewoon te kunnen douchen en fris naar huis te gaan, alsof er niet is gebeurd.”

Hij was niet te weerstaan

“Een tijd terug veranderde er iets. Op een doordeweekse avond, toen ik de schemerige sauna binnenstapte, zag ik een nieuw gezicht. Het was een man genaamd Rob, die iets mysterieus uitstraalde. Rob had een innemende lach en een charme die ik onmogelijk kon weerstaan. Een gespierd lichaam en hij was een stuk jonger dan ik.”

“Onze ogen ontmoetten elkaar en ik voelde meteen een band. Sinds een paar maanden brengen we steeds meer tijd met elkaar door. We delen verhalen en lachen samen. Het voelt zo goed. Ik vind troost in Rob´s begrip en acceptatie. Dat is iets wat ik nooit eerder heb ervaren. Onze vriendschap is sterker geworden en overstijgt inmiddels de grenzen van de saunamuren. We ontmoeten elkaar nu zo vaak als mogelijk.”

Olivier is hevig verliefd op Rob en twijfelt aan alles wat hij dacht te weten over zichzelf en zijn huwelijk met Emily.

‘Rob is onverzadigbaar, net als ik’

“Mijn hoofd is helemaal op hol geslagen van hem, we sturen regelmatig pikante foto’s en geile teksten naar elkaar. Wanneer we elkaar zien kunnen we niet van elkaar afblijven. Rob heeft altijd zin en is altijd opgewonden om me te zien. Het zijn heerlijke dierlijke ontladingen. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Heel anders dan met Emily, waar ik teder en zacht bij moet zijn en ik altijd maar de leiding nemen. Eigenlijk doen zij en ik het bijna nooit meer. Rob is onverzadigbaar, net als ik.” 

Tweestrijd

Olivier is in tweestrijd. Hij houdt zielsveel van zijn vrouw, toch kan hij de onmiskenbare aantrekkingskracht van Rob niet ontkennen. Sterker nog hij is verslaafd aan de geheime ontmoetingen met hem. “Dit is zo anders dan de kortstondige ontmoetingen die ik met die andere mannen had. Dit geeft me wél een schuldgevoel naar Emily. Het drukt zwaar op mijn schouders. Ik raak verscheurd tussen het leven dat ik met haar heb opgebouwd en het leven dat ik eigenlijk zou willen.”

Therapie

Af en toe praat Olivier met de praktijkondersteuner van zijn huisarts. Daar huilt hij en praat hij over de plannen om het zijn vrouw te vertellen of om met de ontmoetingen te stoppen. Dit duurt nu al 7 maanden, en het lukt hem maar niet om zijn leven te veranderen. “Wat zal er gebeuren met ons huwelijk, het huis en de kinderen wanneer ik vertel dat ik met Rob verder wil? Ik weet niet eens of Rob wel verder met mij wil en met mijn kinderen erbij. Ik probeer het nog een maand en dan moet ik een keuze maken. Dit kan zo niet langer. Zo ga ik er aan onderdoor.” 

*namen en foto zijn gefingeerd

Heb jij ook een geheim waar je niemand over durft te vertellen, en wil je dat opbiechten? Mail dan naar onze redactie en wij delen je verhaal (anoniem).

Meer over: