Ga naar de inhoud

ONS mag je ook deze week niet missen

Update:
ONS uitgelicht deze week 41
In samenwerking met: ONS

ONS is jouw tv-zender voor nostalgie en heeft in de maand oktober weer een breed aanbod goede programma’s. Buitenlandse en Nederlandse speelfilms, geschiedenis, muziek en entertainment. We lichten een paar uitzendingen uit voor deze week.

Film: The Caine Mutiny

  • Woensdag 11 oktober om 21.00 uur

Het is december 1944. De Amerikaanse mijnenveger Caine is in de Stille Oceaan in een tornado terechtgekomen en verkeert in grote moeilijkheden. Teneinde te ontkomen stevent het schip zuidwaarts. In de ogen van luitenant-ter-zee Stephen Maryk is de commandant Queeg geestesziek en dus onbekwaam om het schip te redden. De luitenant neemt het commando over en moet na de oorlog terechtstaan voor de krijgsraad, die hem van muiterij beschuldigt. In het proces voor de krijgsraad worden de gebeurtenissen op de Caine, aan de hand van verschillende getuigenissen gereconstrueerd.

  • Regie: Edward Dmytryk
  • Spelers: Humphrey Bogart, Robert Francis Van Johnson
  • Land: Verenigde Staten
  • Genre: Drama/Oorlog

Documentaire: The Many Lovers of Miss Jane Austen

  • Donderdag 12 oktober om 19.00 uur

Als historica en onbeschaamd fan is professor Amanda Vickery gefascineerd door Jane Austen. Tijdens haar leven was ze een anonieme, kleine romanschrijfster, maar werd 200 jaar later erkend als een uniek Brits literair genie wier faam die van Charles Dickens en William Shakespeare evenaart.

In de documentaire The Many Lovers of Miss Jane Austen onderzoekt Vickery hoe en waarom generaties lezers verliefd zijn geworden op deze 6 klassieke romans. Ze praat met literatuurwetenschappers, filmregisseurs en gekostumeerde liefhebbers van Austen-conventies, om na te gaan waarom de plots en personages blijven verrukken, amuseren, troosten en provoceren.

Serie bij ONS: Fatal Shot (4 afleveringen)

  • Vanaf 12 oktober iedere donderdag om 22.00, herhaling op vrijdag om 19.00 uur, 4 afleveringen

Kan 1 moord de wereld veranderen? Sommigen beweren dat het niets verandert. Maar de geschiedenis laat zien dat dit vaak een politiek keerpunt teweegbrengt, wat leidt tot nog veel meer doden en diep schadelijke sociale veranderingen.

In de loop van de 19e en 20e eeuw is het aantal moorden aanzienlijk toegenomen. Gemiddeld wordt elke 2 jaar een wereldleider vermoord door een huurmoordenaar. Aanvallen op politieke leiders zoals de Oostenrijkse aartshertog Franz Ferdinand leidden tot wereldwijde conflicten en oorlogen. Zelfs vredesactivisten zoals Mahatma Ghandi of Martin Luther King zijn niet veilig voor moord.

Soms moeten mensen sterven omdat ze te veel weten, zoals de voormalige Russische agent Alexander Litvinenko. De moordenaars handelen niet altijd uit eigen vrije wil: soms worden ze gehersenspoeld. Je kijkt naar de manier waarop moordenaars denken.

Van religieuze fanatici tot politiek extremisten: de serie Fatal Shot onderzoekt achtergronden, onthult mythen, bezoekt de plaats delict opnieuw en reconstrueert de opeenvolging van gebeurtenissen tot aan het moment waarop de moordenaar toeslaat.

Film: Easy Rider (1969)

  • Zaterdag 14 oktober om 21.00 uur.

De film Easy Rider gaat over Wyat (Fonda) en Billy (Hopper), twee hippie-motorrijders die naar Mardi-Gras toe gaan. Het wordt een rit met veel seks, drugs en rock ’n roll, waarbij ze de meest uiteenlopende figuren tegenkomen, zoals de prettig gestoorde advocaat George (Nicholson). De ‘normale’ bevolking accepteert ze niet en dat leidt tot problemen en een dramatische afloop.

  • Regie: Dennis Hopper
  • Spelers: Peter Fonda, Dennis Hopper en Jack Nicholson
  • Land: Verenigde Staten
  • Genre: Drama/ Roadmovie

ONS mag je deze week niet missen

Ga naar de website, bekijk het programma-aanbod en bereid je voor om een wereld van entertainment te ontdekken, die uniek is voor ONS. Bij veel aanbieders zit het in het basispakket. Bekijk het handige overzicht van ONS waar de zender bij jou te vinden is.

Bron: kijkbijons.nl

In samenwerking met: ONS

Meer over: