Ga naar de inhoud

De Winkel van ONS: reis mee terug in de tijd 

Update:
Winkel van ons tv radio series herinneringen nostalgie
In samenwerking met: ONS

De tijd vliegt en naarmate je ouder wordt, lijkt het of oude herinneringen steeds meer vervagen. In de Winkel van ONS kun je gelukkig jouw geheugen weer helemaal opfrissen met de leukste producten: series en andere nostalgische accessoires vanaf de jaren 20. Reis mee terug in de tijd.

Weet je nog waarmee je vroeger belde?

Vanaf de jaren 20 kregen steeds meer mensen een telefoon in huis. Vaak natuurlijk maar eentje waar je dan in de woonkamer mee belde. De hele familie kon dan meeluisteren. Met een beetje geluk hing de telefoon in de gang en had je een klein beetje privacy als je door de hoorn fluisterde. Weet jij nog waarmee je vroeger belde?

De tekst gaat verder onder de afbeelding >>

In de webshop van de Winkel van Ons kun je ze allemaal terugzien. Jaren 20, 50 en 70 telefoons. Het is alleen al leuk om even door deze pagina te grasduinen en de toestellen te bekijken. Geheid dat je het oude toestel van jezelf of die van je ouders er tussen ziet. Deze telefoons zijn zelfs te koop. Ze zijn nieuw en geven een traditionele ringtoon, hebben een originele draaischijf en werken op elke standaard telefoonlijn.

Weet je nog waarmee je vroeger muziek luisterde?

Natuurlijk sleep je jouw verzameling langspeelplaten niet meer mee om naar muziek te luisteren in de je auto. En ook zie je niemand sjouwen met een platenkoffer of cassettedeck richting bushalte. Dat is niet meer van deze tijd. Maar geef toe: Aretha Franklin en Billie Holiday klinken toch echt het beste op een LP. Daarom heeft de Winkel van ONS een aantal van deze allerbeste langspeelplaten in haar assortiment opgenomen.

Weet je nog waarmee je over straat liep?

In de jaren 80 en 90 was de ‘Walkman’ een trend onder alle muziekliefhebbers. Zie jij ze weer voor je? Ze waren er in het begin in het zwart en later zag je ze in hippe kleuren. Welke had jij? Nu maakt deze draagbare cassettespeler – dankzij de toenemende populariteit van de cassettebandjes – weer haar rentree.

De tekst gaat verder onder de afbeelding >>

De nieuwste versie in de webshop is voorzien van bluetooth, waardoor je draadloos naar je favoriete nummers luistert via de bluetooth hoofdtelefoon. Jouw cassettebandjes, haal die maar weer snel uit het stof. De Walkman van ONS verbindt de tijd van jouw bandjes met deze tijd. In de Winkel van ONS vind je trouwens nog meer audio zoals: radio’s, muziekcentra, cassettedecks en wekkerradio’s.

Naar welke series keek jij vroeger?

De televisie stamt uit de jaren 20 van de vorige eeuw, maar na de Tweede Wereldoorlog kwam het televisiekijken pas echt op gang. De eerste programma’s werden onder toezicht van de Nederlands Televisie Stichting (NTS) landelijk uitgebracht. Televisiekijken was in die jaren nog niet voor iedereen weggelegd.

De eerste toestellen kostten rond de 1250 gulden. In de begintijd keken buren dan ook vaak bij elkaar naar de tv. Ruim 10 jaar later kwam de eerste kleurentelevisie op de markt en vanaf de jaren 70 heeft bijna elk huishouden er wel eentje staan. Weet jij nog hoe die eruit zag bij jou vroeger? Wedden dat dit zo’n kolossaal apparaat was met een houten omlijsting met een antenne aan de bovenzijde?

Thuis voor de buis, in de Winkel van ONS, televisieseries kijken

De eerste televisieserie De Toverspiegel verscheen in 1951. En wie al richting de 80 gaat heeft duizenden series voorbij zien komen. Welke series keek jij, thuis voor de buis? Kijk in de Winkel van ONS of jouw favoriete serie er tussen zit. Ze zijn op DVD verkrijgbaar zoals:

  • De complete verzamelbox van De Fabriek
  • DVD box van Lucille Ball, America’s nummer 1 koningin
  • The High Chaparral, seizoen 3
  • Zeg ‘ns AAA
  • In de Vlaamse pot
  • Wij Alexander

In de Winkel van ONS: Gouwe ouwe herinneringen ophalen

Heb jij ook zo genoten van het programma Gouwe Ouwe Muziekherinneringen? De muzikanten van de Gouwe Ouwe Huisband zijn de studio ingedoken om een nieuwe cd te maken met de mooiste nummers uit de fifties, sixties and seventies.

Gouwe ouwe, herinneringen: 

  • Do you wanna dance  
  • We benne op de wereld 
  • Non non rien n’a change
  • Wake up little susie       
  • Diep in mijn hart 
  • 1948 
  • You’ve got a friend
  • Stand by me
  • Wat een geluk
  • Roosje, m’n roosje
  • Kom van dat dak af 
  • Pour un flirt
  • Sunny

Met je favoriete series, muziek of archiefbeelden die het verleden laten herleven is het echt goed herinneringen ophalen. En misschien is het een leuk idee om een serie ouderwets samen te gaan kijken met de buren, de kinderen of je ouders!

Tip voor komende de feestdagen: Bestel in de Winkel van ONS alvast wat cadeaus voor de kerst of Sinterklaas. Dan heb je voor de feestdagen minder koopstress en geef je niet teveel geld uit in 1 maand. Er liggen dan alvast wat mooie pakjes onder de kerstboom of heb je meer tijd om een passend gedicht te schrijven.

In samenwerking met: ONS

Meer over: