Ga naar de inhoud

ONS films kijken, een goed begin van het nieuwe jaar

Update:
ONS tv
In samenwerking met: ONS tv

Het nieuwe jaar bij ONS betekent geweldige Nederlandse films kijken. In januari zendt ONS elke woensdag films van eigen bodem uit van filmaker Fons Rademakers. Ontdek hieronder ook hoe je kaarten wint voor de bioscoopfilm Vogelvlucht.

Nostalgie met keizerin Sissi

Niet van eigen bodem, wel een echte traditie op de Nederlandse televisie, zijn de films van keizerin Sissi, met Romy Schneider in de hoofdrol. Deze legendarische films zijn deze maand opnieuw te zien bij ONS. Dat is naast genieten van de romance tussen Sissi en Franz Joseph ook genieten van prachtige decors en kostuums. Actrice Romy Schneider zien we deze maand ook in de romantische film Victoria in Dover voorbijkomen.

Film bij ONS: Max Havelaar

In januari richt ONS tv de spotlights op Fons Rademakers. Deze Nederlandse filmmaker had een voorliefde voor het verfilmen van literaire meesterwerken. 1 van Rademakers meesterwerken is Max Havelaar met de hoofdrolspelers Peter Faber en Sacha Bulthuis. Het verhaal Max Havelaar speelt zich af in Nederlands-Indië in de 2e helft van de 19e eeuw. In die periode verdienden de Nederlandse kolonialisten kapitalen aan de koffiehandel.

De flamboyante nieuwe assistent-resident Havelaar trekt zich het lot van de bevolking in de arme provincie Lebak erg aan. Ondanks de pogingen om de bevolking te helpen, krijgt Havelaar van zijn leidinggevende en zelfs van de Gouverneur-Generaal 0 op rekest. De wereld van de jonge idealist staat op instorten. 

  • Woensdag 10 januari om 21.00 uur. 

Film bij ONS: Dorp aan de rivier

Dorpsdokter Van Taeke in de film ‘Dorp aan de rivier’.

‘Dorp aan de rivier’ kreeg een Oscarnominatie voor de beste niet-Engelstalige film. Deze film van Fons Rademakers is gebaseerd op de gelijknamige roman van Anton Coolen en gaat over dorpsdokter Van Taeke (gespeeld door acteur Max Croiset). Een gerespecteerd en kundig man die zo zijn eigen ideeën heeft over het uitoefenen van het dokters vak. Ook heeft hij een uitgesproken mening die niet bij iedereen in de smaak valt. Tijdens de dagelijkse werkzaamheden kruisen tal van komische, uitzonderlijke, vervelende, maar bovenal herkenbare gebeurtenissen het pad van de levensgenieter en tevens rebelse geneesheer. 

  • Woensdag 24 januari 21.00 uur.

ONS kijken via je eigen provider

Kun je deze films al dromen? Kijk dan in het programma van ONS voor het volledige aanbod voor de komende maand. Blijf ook op de hoogte via de ONS nieuwsbrief.

Win bioskoopkaarten voor Vogelvlucht

De makers van de succesvolle animatiefilms ‘Minions’, ‘Verschrikkelijke Ikke’, ‘Sing’ en ‘Huisdiergeheimen’, nemen je in de nieuwe bioscoopfilm Vogelvlucht mee in een wervelende vlucht naar het onbekende. Een originele, grappige, gevederde familievakantiefilm.

Bekijk hier de trailer van Vogelvlucht en lees verder om erachter te komen hoe je kaarten wint >>

Vogelvlucht, van regisseur Benjamin Renner – de voor een Oscar genomineerde filmmaker – is een ongekend visueel spektakel met hoogstaande expressionistische beelden. Een film met scherpzinnige humor, onvergetelijke personages en een vrolijke soundtrack. Speciaal voor ONS tv kijkers geeft ONS tv 5 keer 2 bioscoopkaarten weg.

Kijk de zender ONS eenvoudig via je eigen provider. In dit overzicht van ONS ontdek je waar je ze kunt vinden.

In samenwerking met: ONS tv

Meer over: