Ga naar de inhoud

Sonisch tandenpoetsen anders dan elektrisch tandenpoetsen? 6 verschillen

In samenwerking met:

In het afgelopen decennium is er een nieuwe soort tandenpoetsen geïntroduceerd, het sonisch tandenpoetsen. Door middel van krachtige geluidsgolven ervaar je een grondige gebitsreiniging. Lees hier wat sonisch poetsen precies is en hoe het verschilt met normaal elektrisch tandenpoetsen.

Wat is sonisch tandenpoetsen? 

Sonicare-tandenpoetsen is een soort elektrische tandenborstel die hoogfrequente en krachtige borstelbewegingen gebruikt om je tanden grondig schoon te maken. De opzetborstel trilt snel en produceert tot 40.000 poetsbewegingen per minuut en maakt automatisch de juiste beweging in een hoge frequentie. Door het hoge aantal vibraties wordt de perfecte vloeistofdynamica gestimuleerd, waardoor de tandpasta dieper tussen je tanden dringt. Dit verwijdert tandplak op én tussen de tanden en kiezen, in tegenstelling tot andere vormen van tandverzorging.

Een sonische tandenborstel is voornamelijk ontworpen om tandplak en voedselresten effectiever te verwijderen. Ze zijn te koop in verschillende modellen met diverse functies en opzetborstels. Door de keuzemogelijkheden kun je een voor jou geschikte tandenborstel samenstellen. 

Hoe ziet een sonische tandenborstel er uit? 

Klinkt goed, maar hoe ziet zo’n tandenborstel er nou eigenlijk uit? Voor wie een heel futuristisch gadget verwacht, hebben we verrassend nieuws. Een sonische tandenborstel lijkt heel erg op een reguliere elektrische tandenborstel. Een Boombrush tandenborstel heeft een borstelkop die lijkt op die van een traditionele handtandenborstel. Dankzij het grote oppervlak van de sonische tandenborstel poets je tegelijkertijd meerdere tandoppervlakken, waardoor de kans dat je iets overslaat kleiner is. Hierdoor levert de vorm van de borstel een optimaal resultaat. In de borstelkop zitten geen bewegende delen. Het kopje van de Boombrush bevat daarnaast zachte borstelharen, die zorgen voor een nog beter resultaat!

6 verschillen tussen elektrisch en sonisch tandenpoetsen

Ondanks dat een sonische tandenborstel best veel lijkt op een elektrische tandenborstel, zijn er wel degelijk verschillen, waaronder:

  1. Technologie: Elektrische tandenborstels gebruiken roterende of oscillerende bewegingen om tandplak en aanslag te verwijderen, terwijl sonische tandenborstels gebruik maken van hoge frequentie trillingen.  
  2. Effectiviteit: Sonische tandenborstels worden vaak als effectiever beschouwd, omdat ze meer vibraties per minuut kunnen genereren en daardoor dieper in de tandplooien kunnen reinigen.  
  3. Geluid: Sonische tandenborstels maken meestal minder lawaai dan elektrische modellen, waardoor ze stil en comfortabeler zijn in gebruik. Zo kun je gewoon rustig ‘s morgens je tanden poetsen, zonder dat het hele huis hiervan meegeniet.   
  4. Kwaliteit: Door de vele vibraties van een sonische tandenborstel maakt deze veel intensiever schoon, dan wanneer je een roterende tandenborstel gebruikt.   
  5. Vibratie: Sommige mensen kunnen de hoge frequentie trillingen van sonische tandenborstels als storend ervaren, terwijl anderen het prettiger vinden dan het trillen van een elektrische tandenborstel.  
  6. Batterij: Sonische tandenborstels hebben meestal een zwaardere batterij nodig om de hoge vibraties aan te kunnen, waardoor ze zwaarder kunnen zijn.

Voordelen van de Boombrush sonische tandenborstel

Wie al een keer een sonische tandenborstel geprobeerd heeft, wil nooit meer wat anders. Het is daarom niet heel gek dat ze steeds populairder worden. De tandenborstels worden steeds bekender! Sinds de opkomst van de sonische tandenborstel komen er daarom steeds meer verschillende soorten op de markt. Deze verschillende soorten komen met verschillende kwaliteiten. Vergelijk de verschillende merken met elk hun eigen voordeel en bepaal wat jij voor zo’n tandenborstel wil betalen. De prijzen lopen erg uiteen!

Een grote favoriet is de Boombrush sonische tandenborstel. Dit komt onder andere door het hoge aantal vibraties. Deze is met 40.000 vibraties per minuut een van de hoogste in zijn klasse! Hoe meer vibraties, hoe beter het verwijderen van tandsteen, tandplak en hoe kleiner het risico op verkleuring van je tanden. Door de goede meegeleverde accu, hoef je de tandenborstel maar 1 keer in de 90 dagen op te laden. Hij is daarom ideaal voor op reis. Tot slot biedt Boombrush een service aan, waarbij je een nieuw borstelkopje thuisbezorgd krijgt op het door jou gekozen moment. Zo poets jij altijd met een vers borstelkopje en wordt deze op tijd vervangen! 

Probeer ‘m nu 60 dagen uit 

Bevalt hij niet? Dan kan je de Boombrush tandenborstel gewoon terugsturen en krijg je je geld terug. Zo weet je zeker dat je met een tevreden gevoel je tandenpoetst. Jij blij, je tanden nóg blijer.

In samenwerking met:

Meer over: