Ga naar de inhoud

Met de Museumkaart van een ander gratis naar het museum

Update:
Museumweek

Het is weer bijna Museumweek. Dat is een week lang gratis overal naar binnen zonder entree te betalen. Anders dan in vorige jaren mogen dit jaar alle museumkaarthouders een week lang hun Museumkaart uitlenen aan iemand anders. Pak die kans en dompel je – zonder ook maar een euro uit te geven bij de kassa – onder in de wereld van kunst en cultuur. 

Leen je Museumkaart uit aan een ander

Ben je al museumkaarthouder? Dan is het misschien een extra leuk idee om je kaart juist uit te lenen aan die kennis die altijd roept ‘ik hou niet van musea’? Leuk om erachter te komen of diegene het dan na die week nog steeds roept. En wie weet trekken jullie er in het voorjaar dan vaker samen op uit. 

Heb je zelf geen Museumkaart om uit te lenen, leen dan zelf een kaart bij iemand en plan een paar leuke uitstapjes in de week van 1 tot en met 7 april. Ervaar hoe leuk en handig het is om onbeperkt en gratis bij heel veel musea naar binnen te lopen.

Zó werkt het tijdens de Museumweek 2023

Meer dan 450 musea in Nederland geven tijdens de Museumweek, iedereen die met een willekeurige kaart van een ander bij de kassa staat, gratis toegang. Met deze tijdelijke activatie maakt Museum.nl alle kaarthouders voor een week ambassadeurs. Zonder dat je er als kaarthouder veel moeite voor doet. Het doel is mensen die weinig of nooit in een museum komen te laten ervaren wat de voordelen van het hebben van een kaart is.

Tijdens de Museumweek controleren musea niet of de getoonde Museumkaart van de bezoeker zelf is. Het is wel belangrijk dat de originele Museumkaart wordt getoond en geen kopie of foto. Per kaart wordt 1 bezoeker toegelaten. De bezoeker vervangt dus de kaarthouder. De eigenaar van de kaart mag alleen niet samen op dezelfde kaart naar binnen.

Bezoek onze cultuurhuizen wat vaker

Laten we onze cultuurhuizen vaker bezoeken en genieten van de prachtige collecties die Nederland heeft. Zo houden we niet alleen ons erfgoed in stand, we blijven zelf ook meer actief en je komt nog eens ergens. En valt een tijdelijke expositie of tentoonstelling tegen? Dan is het geen weggegooid geld.

Weten welke activiteiten er te zien zijn in bijvoorbeeld het Rijksmuseum in Amsterdam of het Volksmuseum in Leiden? Kijk op de website van Museum.nl. De kaart lenen en maximaal benutten tijdens de Museumweek? Wij hebben alle musea overzichtelijk voor je op een rij gezet. 

Meer over: