Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

Moederdag 2022, hoe vieren we het dit jaar?

Op zondag 8 mei is het weer zover, Moederdag 2022! Dit jaar kun je eindelijk weer samenkomen met je (klein)kinderen of een leuk dagje uit. Hierbij 7 tips om moeders in het zonnetje te zetten tijdens Moederdag. Of je nou gaat wandelen of een bos bloemen cadeau geeft: je moeder staat deze dag centraal. 

1. Een dagje wellness 

Wil je je moeder eens goed verwennen en ook gezellig samen zijn? Dan is een dagje naar een wellness een goed idee. Je hebt verschillende centra in Nederland met een prachtig aanbod van sauna's, verwarmende baden en whirlpools. Je kunt het zo gek maken als je wilt.

2. Doe samen een workshop

Liefde gaat door de maag, óok op Moederdag. Daarnaast doe je het liefst iets samen met je moeder op Moederdag. De oplossing? Een kookworkshop. Zo kan je bijvoorbeeld zelf pasta of bonbons maken. Denk goed na over de dingen die je moeder leuk vindt en ga op zoek naar een passende workshop. Wie zal het beste gerecht koken?  

3. Bezoek een natuurgebied

Wandelen is altijd fijn. Het is gezellig en goed voor je. Ook kan deze activiteit op afstand, waardoor je met een gerust gevoel samen kunt zijn. Daarnaast verbrand je met wandelen veel meer calorieën dan je denkt. Kun je daarna nog meer van je heerlijke taartje genieten. Die heb je wel verdiend! 

4. Bloemen en blad cadeau

Wil je jouw moeder op een unieke manier verwennen? Geef een kop thee en blad cadeau. Als er iets is dat bij Moederdag hoort, is het een mooie bos bloemen. Als je het niet aandurft om langs te gaan, is het een aanrader om een mooi lenteboeket te bezorgen. Bloemen zijn altijd goed! Daarnaast kun je haar verrassen met een tijdschrift op de deurmat. Bladen als Viva en Margriet bieden een abonnement met korting, dat je automatisch kunt laten stoppen na een bepaald aantal nummers. Of je geeft digitale tijdschriften cadeau met Tijdschrift.nl. 

5. Een (foto)puzzel

Is jouw moeder een enorme fan van puzzelen? Doe dan een (foto)puzzel cadeau! Op verschillende websites kun je een eigen puzzel maken met jouw favoriete foto. Een origineel cadeau en een leuke 
bezigheid. Puzzelen was nog nooit zo spannend. 

Maak zelf je eigen fotopuzzel

6. Een brievenbuspost cadeau

Ben je niet in staat of in de gelegenheid om langs te gaan? Een cadeautje via de post is een hele leuke manier om je boodschap onder de aandacht te brengen. Met deze leuke brievenbuscadeaus heb je gegarandeerd succes.

7. Stuur foto’s op Moederdag

Als je elkaar niet of weinig ziet, bieden foto’s een ideale mogelijkheid om elkaar alsnog te ‘zien’ op Moederdag. Stuur een recente foto via WhatsApp of e-mail naar je moeder, en duik eens in oude fotoboeken. Schrijft er een leuke anekdote of kort verhaal bij. Oude herinneringen ophalen kan ook op afstand.

Mocht jouw moeder geen gebruik maken van digitale mogelijkheden, kun je een fotobox samenstellen. Of je deze nu zelf print of laat printen; je bezorgt gegarandeerd een glimlach op haar gezicht. 

Lees ook:

Auteur: Anouk Bruel  & Ilse Bloemendal