Ga naar de inhoud

Misleidende reclame door luxe MSC Cruises, nep ‘groene beloftes’

Update:
MSC Cruises onder vuur reclame code commissie vanwege duurzaamheid

MSC Cruises, bekend als een van de wereldleiders in zeecruises, wordt beschuldigd van misleidende reclame over hun “groene” beloftes. De rederij beweert milieuvriendelijker te zijn door het gebruik van vloeibaar aardgas (lng), maar dit draagt nog steeds aanzienlijk bij aan het broeikaseffect. Nederlandse klimaat- en milieuorganisaties hebben een klacht ingediend bij de Reclame Code Commissie (RCC) tegen de praktijken van MSC.

Klacht tegen milieuclaims

Fossielvrij NL, Reclamejagers en Advocates for the Future, samen met de Britse Opportunity Green, richten zich op de misleidende claims van MSC Cruises. Deze organisaties beweren dat de cruisevakanties die MSC promoot, bijdragen aan de opwarming van de aarde en niet zo duurzaam zijn als wordt geclaimd. De enorme energiebehoefte van de cruiseschepen en de verstoring van het zeeleven worden als belangrijke punten van zorg genoemd. Daarbij komt dat een kwart van het oceaanafval afkomstig zou zijn van cruiseschepen.

Lees ook het artikel Icon of the Seas ’s Werelds grootste en groenste cruiseschip.

De reclame van MSC Cruises, grootste cruiseschip

Bekijk de reclamevideo hieronder en lees verder >>

For a greater beauty

Cruises een duurzame voetafdruk?

De reclamecampagne van MSC, “For a greater beauty”, probeert een beeld van duurzaamheid te schilderen dat volgens de klagers niet overeenkomt met de werkelijkheid. Door te beweren dat varen een duurzaam alternatief is, misleidt MSC de consument.

De klagers wijzen op het lekken van methaan, een krachtiger broeikasgas dan CO2, tijdens de productie en het gebruik. Ze hekelen ook MSC’s verwijzing naar onderzoeken die de nadelen van methaanslip minimaliseren, onderzoeken die uitgevoerd zijn door consultancyfirma’s in plaats van onafhankelijke academische instellingen.

Lees ook: Luxe zeecruise geboekt maar nog geen schip in zicht?

MSC Cruises op social media over duurzaamheid en recyclen

Bron: nrc

Meer over: