Ga naar de inhoud

Máxima bezoekt Art Camp voor Méér Muziek in de Klas

Update:
Máxima opent Art Camp Zwolle Méér Muziek in de Klas

Koningin Máxima geeft 13 maart de aftrap voor Art Camp mbo in poppodium Hedon in Zwolle. Dit evenement is speciaal in het leven geroepen om aankomend pedagogisch medewerkers en onderwijsassistenten te onderwijzen in het gebruik van diverse kunstvormen binnen en buiten het klaslokaal.

Koningin spreekt met toekomstige mbo pedagogen

Koningin Máxima, die erevoorzitter is van de stichting Méér Muziek in de Klas, grijpt deze gelegenheid aan om met de 60 enthousiaste studenten in gesprek te gaan. Deze toekomstige professionals volgen tijdens Art Camp mbo workshops in uiteenlopende disciplines, waaronder fotografie, theater, dans, muziek en cartoontekenen. Het persoonlijke gesprek met de koningin biedt de studenten een unieke kans om hun ervaringen en geleerde vaardigheden te delen.

De tekst gaat onder de foto’s verder >>

Máxima
Foto: RVD.

Samenwerking met cultuurinstellingen

De koningin spreekt niet alleen met de studenten. Ze gaat ook praten met verschillende cultuurinstellingen uit de regio. Het doel is om samen net hen de mogelijkheden te verkennen voor deelname aan het programma van deze mbo-opleidingen.

Dit bezoek van de koningin markeert het begin van een 3-delig programma van Méér Muziek in de Klas (in samenwerking met Noorderpoort, Alfa-College en ROC Midden Nederland) dat zich inzet voor het verrijken van het algemene opleidingsaanbod met kunst en cultuur op scholen.

Méér Muziek in de Klas is het doel

Het doel van de stichting Méér Muziek in de Klas en het bezoek van Máxima is erop gericht kinderen meer gelijke kansen te geven door kunst- en cultuuronderwijs te stimuleren.

Sinds 2015 heeft de organisatie, in samenwerking met verschillende regionale en nationale partners, zich ingezet voor duurzaam muziekonderwijs voor alle leerlingen op basisscholen in Nederland en het Caribisch gebied. Dit jaar breiden ze dit uit naar een breder scala aan culturele en creatieve disciplines:

  • Mode
  • Koken
  • Dans
  • Toneel

Het hoofddoel blijft het vergroten van de wereld van leerlingen voor wie kunst- en cultuuraanbod niet vanzelfsprekend is.

Kijk hier hoe je ook meedoet met Méér Muziek in de Klas >>

  • Koningin Máxima sprak zich eerder ook uit over haar zorgen omtrent het gemak waarmee jongeren zich in de schulden steken.

Bron: Rijksoverheid, Méér Muziek in de Klas. Foto’s: RVD en Méér Muziek in de Klas

Meer over: