Ga naar de inhoud

Waar woont Johan Derksen?

Update:
johan-derksen

Het is weer tijd voor een nieuwe “Wie Woont Waar?” Het is tijd voor de bromsnor, journalist en voormalig voetballer Johan Derksen. In het schilderachtige Drentse Grolloo vinden we de nuchtere woonstee van Johan Derksen, een van Nederlands best betaalde voetbalanalisten.

Nee, wij hadden dit ook niet verwacht.

Een weekendhuisje als eerste stap

De reis begon in juni 2014, toen Johan Derksen voor 150.000 euro een weekendhuisje aanschafte in Grolloo. Dit was een plek die doordrenkt was van blueshistorie. Waarom? Het schattige huisje bevond zich vrijwel tegenover de stamkroeg van de legendarische bluesgroep Cuby and The Blizzards, waar Derksen ooit de manager van was. Over jeugdsentiment gesproken.

Grolloo, gelegen in de provincie Drenthe, Nederland, is beroemd als de geboorteplaats van de legendarische Nederlandse bluesmuzikant Harry Muskee. Het dorp herbergt trots het C+B Museum, dat is toegewijd aan Cuby and the Blizzards, de invloedrijke bluesband van Muskee. Naast het ontdekken van de rijke muzikale geschiedenis in het museum, kunnen bezoekers hier genieten van de serene landelijke omgeving en de ongerepte natuurlijke pracht van de regio.

De tekst gaat onder de afbeelding verder >>

Van woonboerderij tot droomhuis

In 2017 zette Johan een volgende stap en kocht een woonboerderij voor 450.000 euro. Maar dit plan kreeg een andere wending toen zijn vrouw ontdekte dat hun droomhuis ook te koop stond. Resoluut koos Johan voor zijn droom en betaalde 45.000 euro om van de eerdere koop af te zien. Met eigen geld investeerde hij 360.000 euro in zijn gedroomde vrijstaande woning.

Een trots bezit Johan Derksen in Grolloo

Sinds juni 2017 is Johan Derksen de trotse eigenaar van een ruime vrijstaande woning met een oppervlakte van 240 vierkante meter. Het huis telt 5 kamers, waaronder 3 slaapkamers en 2 badkamers, verdeeld over 2 woonlagen. De woonkeuken is royaal en uitgerust met moderne inbouwapparatuur, terwijl een bijkeuken extra functionaliteit biedt. De tuin, gelegen op het zuidwesten, biedt een oase van rust, compleet met een ruime schuur met potentieel voor creatieve invulling. Het is een paar minuten verwijderd van een supermarkt. Ideaal!

Had jij verwacht dat hij zo zou wonen?

Meer over: