Ga naar de inhoud

Loslippigheid kost The Crown-ster Dominic West vriendschap met prins Harry

Update:
The Crown

Acteur Dominic West (54) heeft zijn vriendschap met de Britse prins Harry verspeeld. In een interview met Times Radio zegt West, die in de Netflix-serie The Crown prins Charles speelt, dat de prins het hem kwalijk neemt dat hij enigszins uit de school is geklapt over de prins.

West ontmoette Harry 10 jaar geleden tijdens een reis naar de Zuidpool. De twee konden het prima met elkaar vinden tijdens de liefdadigheidsexpeditie ‘Walking with the wounded’. Samen met gewonde militaire veteranen reisden de 2 door Antarctica.

Tekst gaat onder de afbeelding verder >>

Champagne uit een beenprothese

Dat was volgens Dominic West een geweldig avontuur. Harry zou zich achter de schermen echter niet altijd even koninklijk hebben gedragen. Zo zou hij champagne gedronken hebben uit de beenprothese van een van de veteranen die meereisde. De soldaat raakte gewond in Afghanistan in 2009. Hij moest beide benen laten amputeren. Ook bleek Harry een meester in het vertellen van schunnige moppen. aldus West. “Het was behoorlijk schokkend.” West noemt de prins in zijn interview overigens ook een geweldige kerel.

Rol in The Crown staat los van verbroken vriendschap

Zijn loslippigheid tijdens een persconferentie na de expeditie schoot Harry in het verkeerde keelgat. West: “Ik heb toen teveel gezegd. We hebben elkaar daarna niet meer gesproken. Het contact is verbroken”, zegt de acteur.

Wests rol in de twee laatste seizoenen van The Crown heeft volgens de acteur niets te maken met de verbroken vriendschap. Ondanks dat hij daarvoor geen advies had ingewonnen bij Harry en driftig wordt gespeculeerd dat de Britse royals niet blij zijn met de tv-serie.

Bron: HNL  Foto: Dave Bolton by Canva

Meer over: