Ga naar de inhoud

Ook PSV had interesse in succesvolle Feyenoord-spits Gimenez

Update:
Gimenez PSV

Santiago Gimenez de 22-jarige Feyenoordspits zet nu al weer zo’n anderhalf jaar De Kuip op zijn kop. De aanvaller is onomstreden bij Het Legioen. In het AD vertelt hij dat hij ook bij een andere Nederlandse topclub onder contract had kunnen staan: PSV. 

De aanvaller maakte furore bij het Mexicaanse Cruz Azul toen PSV zich vanuit Nederland meldde. Toenmalig technisch directeur van PSV John de Jong vloog naar Mexico om te praten over de stap naar de Eredivisie. Maar ‘dat werd hem niet.’

Feyenoord is de juiste club

Cruz Azul stond niet te springen toen Feyenoord interesse toonde, vertelt de vader van Gimenez. “Maar Santi en ik wisten: dit is hét moment, dit is de juiste club.” Uiteindelijk kwam de transfer tot stand. Hij zegt dat Feyenoord-directeur Dennis te Kloese heeft geknokt om Santi naar De Kuip te krijgen. “‘Wij kenden hem omdat hij technisch directeur van de Mexicaanse voetbalbond is geweest. Hij wist dat dit een sterke combinatie kon worden: club en speler.”

Tekst gaat onder de video verder >>

Een koopje van 6 miljoen

Feyenoord betaalde in de zomer van 2022 zo’n 6 miljoen euro aan Cruz Azul voor Gimenez. Een koopje met de kennis van nu. De Mexicaan is niet meer weg te denken uit de basis-elf van Feyenoord en draait een fantastisch seizoen in Rotterdam. In 22 wedstrijden voor Feyenoord maakte hij 18 doelpunten en gaf hij 4 assists.

Vertrek nooit serieus overwogen

Zijn ster is rijzende. Niet alleen in Mexico en Nederland, maar ook in Europa zijn er steeds meer clubs die hem volgen. Afgelopen zomer was er al belangstelling voor de spits, maar een vertrek was nooit aan de orde. “Als Dennis te Kloese zegt dat hij nooit heeft getwijfeld dat Santiago bij Feyenoord zou blijven, dan spreekt hij de waarheid. We hebben nooit serieus overwogen om alweer te vertrekken.”

Bron: AD. Foto: Photocreo by Canva

Meer over: