Ga naar de inhoud

Festivals voor 50-plussers: 7 tips zomer 2023

Update:
Festival voor 50 plussers

Het festivalseizoen start weer en dat is niet alleen voor jongeren goed nieuws: ook onder mensen boven de 50 zitten fervente festivalgangers. Ben jij er een van? Hier 7 leuke tips voor festivals waar je als vijftiger zeker niet uit de toon valt!

Welke festivals kies jij dit jaar?

In een lek tentje slapen hoeft van jou niet meer, maar naar muziek luisteren tijdens een festival doe je natuurlijk nog wel graag. De sfeer op festivals heeft ook iets magisch. Even lekker alle sores vergeten en samen met anderen genieten van mooie concerten of heerlijke culinaire hoogstandjes. Dit jaar zijn er weer mooie line-ups en andere culturele programma’s door het hele land. Het aanbod van festivals in Nederland is enorm: van hiphop tot en met klassiek, van rock tot en met blues: je kunt alle kanten op.

Wij lichten 7 interessante festivals voor 50-plussers uit:

1. Twee weekenden Bacchus Wijnfestival

Bacchus Wijnfestival: vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 juni en vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 juni 2023
Locatie: Het Amsterdamse Bos

Proef ruim 300+ verschillende wijnen uit alle windstreken, combineer het met de lekkerste gerechten en mooiste verhalen. Amsterdamse wijnwinkels en wijnmakers presenteren gezamenlijk ruim 300+ verschillende wijnen, van klassiek Europa tot heftige nieuwe wereld wijnen. Traditiegetrouw praten Spreekstalmeesters Pim Veth en Horace Cohen het geheel aan elkaar.

De tekst loopt door onder de video >>

Een terugblik op het festival in 2022

2. Pinkpop, ook voor de oude rockers onder ons

Wanneer: vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 juni 2023
Locatie: Megaland Landgraaf

Het leuke van Pinkpop is dat het publiek qua leeftijd ontzettend gemengd is, maar iedereen is er om dezelfde reden: de liefde voor de muziek. Ieder jaar zorgt Pinkpop weer voor een fantastische muziekmix. Dit jaar staan er behoorlijk wat grote namen in het programma: P!nk, Robbie Williams, de Red hot Chili Peppers en de Queens of the Stone Age. Ga je 3 dagen? Kijk voor een accommodatie in de buurt, om je even terug te trekken voor een goed bed en een warme douche. Of kies de dag met jouw meest favoriete optreden.

De tekst loopt door onder de promotievideo >>

https://youtube.com/watch?v=JN5eQG35_P8

3. Central Park Festival

Wanneer: zaterdag 17 2023 (zondag 18 juni is meer voor de opa’s en oma’s met kleinkinderen)
Waar: Park Transwijk, Utrecht

De liefhebbers van Nederlandse artiesten mogen dit festival niet missen met artiesten als Anouk en Suzan & Freek. De heerlijke locatie in het park zorgt voor een zomerse sfeer met overal heerlijke lekkernijen. Voor de liefhebbers is er een speciale wijnbar én fijne mooiebierenbar, en als het je allemaal even teveel wordt, kun je op een van de vele weides uitrusten of een ritje maken in een van de zwanen op het zwanenmeer. 

De tekst loopt door onder de video >>

4. Sprookjesachtig Oranjewoud Festival

Wanneer: dit valt in het pinksterweekend: van 26 tot en met 29 mei 2023
Waar: Parklandschap Oranjewoud, Heerenveen

Ben je niet zo van het gestamp en gedreun, maar leun jij liever achterover met wat mooie klassieke muziek? Dan is het Oranjewoud Festival meer jouw ding. Op dit festival kun je op verschillende locaties in het Oranjewoud terecht om klassieke muziek in de natuur te beleven als nooit tevoren. Van adembenemende lichtshows tot klarinet kwartetten en van pianoduo’s tot orkesten. Op dit sprookjesachtige festival in Friesland staat genieten van muziek voorop.

5. Concert at Sea

Wanneer: 22, 23 en 24 juni 2023
Waar: Brouwersdam Zeeland

Natuurlijk mag een festival met zomerklassieker niet ontbreken. Iedereen die wel eens op Concert at Sea is geweest, weet als geen ander dat het een ervaring is om niet te missen. Tegen de achtergrond van het Zeelandse strand kun je genieten van de leukste artiesten uit binnen- en buitenland. Dit jaar bestaat de line-up uit onder andere BLØF, DI-RECT, Anouk, Susan & Freek, Rowwen Heze en Danny Vera en nog veel meer. Vergeet je zwembroek niet mee te nemen, want op een zonnige dag is een duik in de zee niet verkeerd!

De tekst loopt door onder de aftermovie >>

6. Oerol Festival

Wanneer: vrijdag 9 tot en met zondag 18 juni 2023
Waar: Terschelling

Oerol Festival is het eigenzinnige en unieke festival op het eiland Terschelling. Het overstijgt jaarlijks het label festival. We spreken meer van een tijdelijke ‘ideale samenleving’ die een blijvend effect heeft op bezoekers en kunstenaars. Je gaat gegarandeerd met heimwee terug naar Terschelling op de boot naar huis. Niet alleen is het programma zeer uiteenlopend: van muziek, tot straattheater tot mimevoorstellingen. Ook het landschap en de mensen die op het eiland wonen laten een diepe indruk achter. Kijk alvast of je een leuke accommodatie kunt boeken.

De tekst loopt door onder de video >>

Aftermovie Oerol Festival 2022.

7. North Sea Jazz festival

Wanneer: vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 juli 2023
Waar: Ahoy, Rotterdam

North Sea Jazz staat ook buiten onze landsgrenzen bekend als het evenement waar in 3 dagen het verleden, heden én de toekomst van de jazz langskomen. Naast die stevige basis van jazz komen meer genres voorbij: blues, soul, funk, hiphop, world, pop en nog veel meer.
De 4 verdiepingen van Ahoy puilen dit weekend uit van de muziek. North Sea Jazz is prima toegankelijk voor mensen in een rolstoel.

De tekst loopt door onder de video >>

North Sea Jazz Festival aftermovie 2022.

Meer over: