Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

5 leuke festivals voor vijftigplussers

Het festivalseizoen is weer van start gegaan en dat is niet alleen voor jongeren goed nieuws: ook mensen boven de vijftig blijken fervente festivalgangers te zijn. Al een paar jaar geleden werd dat geconstateerd en het is een trend die zich alleen maar voortzet. Hier enkele leuke tips voor festivals waar je als vijftiger zeker niet uit de toon zal vallen!

Variatie

In een lek tentje slapen hoeft niet meer zo nodig, naar muziek luisteren, doen we natuurlijk graag. En de sfeer op zo’n festival is altijd heel bijzonder. Het aanbod van festivals in Nederland is enorm: van hiphop tot en met klassiek, van rock tot en met blues; je kunt alle kanten op.

1. Bacchus Wijnfesitival

Wanneer: 15&16 april
Locatie: Kop van Java-eiland Amsterdam

Het Bacchus Wijnfestival komt dit jaar terug met 'De Grote Wijnshow'. Tijdens deze 2 uur durende wijn-proef-show neem je plaats in een prachtige jaren '30 spiegeltent en leer je álles over wijn. Je wordt meegenomen langs 10 iconische wijnstreken en mag natuurlijk uit alle streken 'blind' een half glas proeven. Gasten met de beste proefvaardigheden kunnen ook nog eens geweldige prijzen winnen! De show wordt gepresenteerd door Horace Cohen en Pim Veth en natuurlijk is er ook een echte Bacchus Huis-DJ aanwezig voor de nodige dansjes. 

2. Pinkpop

Wanneer: 17-19 juni
Locatie: Megaland Landgraaf

Het leuke van Pinkpop is dat het publiek qua leeftijd ontzettend gemengd is, maar iedereen is er om dezelfde reden: de liefde voor muziek! Ieder jaar zorgt Pinkpop weer voor een fantastische line-up met voor ieder wat wils. Dit jaar staan er ook behoorlijk wat grote namen in het programma: van Pearl Jam tot songfestivalwinnaars Måneskin, en van Danny Vera tot Metallica. Ga op 1 van de 3 dagen of pak het hele weekend mee en ga lekker kamperen op het festivalterrein.

3. Central Park Festival

Wanneer: 18 & 19 juni
Waar: Park Transwijk, Utrecht

De liefhebbers van Nederlandse artiesten zitten hier goed! Denk aan Kensington, Krezip, Suzan & Freek, Chef'Special en nog veel meer. De heerlijke locatie in het park zorgt voor een zomerse sfeer en in de picknickweide kun je terecht voor heerlijke lekkernijen (en niet slechts een slap patatje of koude pizzapunt). Voor de liefhebbers is er een wijnbar én fijne bierenbar, en als het je allemaal even teveel wordt, kun je een ritje maken in een van de zwanen op het zwanenmeer. 

4. Oranjewoud Festival

Wanneer: 3-6 juni
Waar: Parklandschap Oranjewoud, Friesland

Ben je niet zo van het gestamp en gedreun, maar leun jij liever achterover met wat mooie klassieke muziek? Dan is het Oranjewoud Festival meer jouw ding. Op dit festival kun je op verschillende locaties in het Oranjewoud terecht om klassieke muziek in de natuur te beleven als nooit tevoren. Van adembenemende lichtshows tot klarinet kwartets en van pianoduo's tot orkesten. Op dit festival staat genieten van muziek voorop.

5. Concert at Sea

Wanneer: 30 juni - 2 juli
Waar: Brouwersdam Zeeland

Natuurlijk kan deze zomerklassieker niet ontbreken. Iedereen die wel eens op Concert at Sea is geweest, weet als geen ander dat het een ervaring is om niet te missen. Tegen de achtergrond van het Zeelandse strand kun je genieten van de leukste artiesten uit binnen- en buitenland. Dit jaar bestaat de line-up uit onder andere The Script, BLØF, DI-RECT, Davina Michelle, Racoon, Maan en nog veel meer. Vergeet je zwembroek niet mee te nemen, want op een zonnige dag is een duik in de zee ook niet verkeerd!

Auteur: Quirine Brouwer